Skip to content

Hoe Winamp te gebruiken om audioformaten te converteren

9 de juli de 2021
winamp webpage on the browser 458409615 5ba1abc04cedfd0025d811c5 e492a5ef14f947f88c757aef63d458c6

Sinds Winamp versie 5.32 is het mogelijk om digitale muziekbestanden van het ene audioformaat naar het andere te converteren met behulp van de ingebouwde transcoderingstool. Format Converter, zoals de tool wordt genoemd, is een vrij flexibel hulpprogramma dat meerdere formaten ondersteunt en enkele tracks kan converteren of meerdere bestanden batchgewijs kan converteren met behulp van afspeellijsten. Zoals of een hekel hebben aan de steeds groter wordende lijst met audioformaten, is het soms nodig om een ​​selectie van muziekbestanden naar een ander formaat te converteren omwille van compatibiliteit; verschillende MP3-spelers enz. Deze beknopte handleiding laat u zien hoe u Winamp kunt gebruiken om uw audiobestanden te transcoderen.

Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
Vereiste tijd: Setup – 5 minuten/transcoderingstijd – hangt af van het aantal en de grootte van de bestanden en audiocoderingsinstellingen, evenals de snelheid van uw processor.

Enkele bestanden of albums converteren

 1. Als u niet veel bestanden hoeft te converteren, is de eenvoudigste methode om afzonderlijke tracks of albums te markeren. Om dit te doen: Zorg ervoor dat de Mediatheek tabblad is geselecteerd, klik op Audio (bevindt zich in de map Lokale media aan de linkerkant van het scherm).
  1. Klik met de rechtermuisknop op een bestand dat u wilt converteren en selecteer vervolgens Verzenden naar: > Formaat Converter uit het pop-upmenu. Om meerdere tracks of albums te selecteren, houdt u de CTRL toets tijdens het selecteren.
  2. Klik in het scherm Format Converter op de Coderingsformaat mogelijkheid om een ​​formaat te kiezen. Klik OK om uw selectie te transcoderen.

Een afspeellijst gebruiken om muziekbestanden te converteren

 1. Een flexibelere manier om nummers en albums in de wachtrij te plaatsen, is door een afspeellijst te genereren. Om een ​​nieuwe afspeellijst te maken en er bestanden aan toe te voegen: Klik met de rechtermuisknop op Afspeellijsten (in het linkerdeelvenster), selecteer Nieuwe afspeellijst uit het pop-upmenu. Typ een naam en klik op OK.
  1. Sleep albums en losse nummers naar de afspeellijst om deze te vullen.
  2. Klik op de afspeellijst om een ​​lijst met bestanden te zien die je hebt toegevoegd, klik op de Verzenden naar knop > Formaat Converter.
  3. Selecteer in het scherm Format Converter het gewenste coderingsformaat, klik op de OK knop om te beginnen met converteren.

Wat je nodig hebt:

 • Winamp 5.32+-software.
 • Digitale audiobestanden zonder DRM-beveiliging.