Skip to content

Hoe Winusb.dll niet gevonden of ontbrekende fouten te repareren

28 de juli de 2021
winusb dll error message 5abb70aa8023b90036e69a5b

Winusb.dll-fouten worden veroorzaakt door situaties die leiden tot het verwijderen of beschadigen van het winusb DLL-bestand. Het bestand winusb.dll maakt deel uit van het generieke WinUSB-stuurprogramma van Microsoft. In sommige gevallen kunnen winusb.dll-fouten wijzen op een registerprobleem, een virus- of malwareprobleem of zelfs een hardwarefout. Het foutbericht winusb.dll kan van toepassing zijn op elk programma of systeem dat het bestand gebruikt op een van de besturingssystemen van Microsoft, waaronder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Winusb.dll Fouten

Er zijn verschillende manieren waarop winusb.dll-foutmeldingen kunnen worden geformuleerd, afhankelijk van de oorzaak van het probleem. Hier volgen enkele veelvoorkomende fouten met winusb.dll.

 • Winusb.dll Niet gevonden
 • Het bestand winusb.dll ontbreekt
 • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat winusb.dll niet is gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen
 • Kan niet vinden [PATH]winusb.dll
 • Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: winusb.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] nog een keer

Winusb.dll-foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens het gebruik of installeren van bepaalde programma’s, wanneer Windows start of afsluit, of misschien zelfs tijdens een Windows-installatie. Opmerken op welk punt uw winusb.dll-fout verschijnt, is een belangrijk stuk informatie dat nuttig zal zijn bij het oplossen van problemen.

Hoe Winusb.dll Fouten Te Repareren

Download winusb.dll niet van een van die DLL-downloadsites. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Als u een kopie van winusb.dll nodig heeft, kunt u deze het beste verkrijgen bij de originele, legitieme bron. Start Windows in de veilige modus om een ​​van de volgende stappen uit te voeren als u geen normale toegang tot Windows kunt krijgen vanwege de winusb.dll-fout.

 1. Herstel winusb.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een “ontbrekend” winusb.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd. Als u vermoedt dat u per ongeluk winusb.dll hebt verwijderd maar de Prullenbak al hebt geleegd, kunt u winusb.dll mogelijk herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel. Het herstellen van een verwijderde kopie van winusb.dll met een programma voor bestandsherstel is alleen een slim idee als u zeker weet dat u het bestand zelf hebt verwijderd en dat het correct werkte voordat u dat deed.

 2. Scan uw hele computer op virussen en andere malware. Sommige winusb.dll-fouten kunnen te maken hebben met een soort malware-infectie op uw computer die het DLL-bestand heeft beschadigd. Het is zelfs mogelijk dat de winusb.dll-fout die u ziet, verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.

 3. Voer de opdracht sfc/scannow uit om een ​​ontbrekende of beschadigde kopie van het bestand winusb.dll te vervangen. Gelukkig wordt het bestand winusb.dll door Microsoft geleverd in ten minste sommige versies van Windows, dus het hulpprogramma Systeembestandscontrole (de opdracht sfc) zou het moeten herstellen. Dit is de meest waarschijnlijke oplossing voor een ontbrekende of niet gevonden winusb.dll-fout. Doe al het mogelijke om deze stap te voltooien nadat u ervoor heeft gezorgd dat uw computer niet is geïnfecteerd met malware.

 4. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de winusb.dll-fout is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of een belangrijke configuratie en Systeembestandscontrole niet heeft geholpen, zou een systeemherstel het probleem moeten oplossen.

 5. Installeer het programma dat het bestand winusb.dll gebruikt opnieuw. Als de winusb.dll DLL-fout optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, moet het opnieuw installeren van het programma het bestand vervangen. Deze stap is vooral handig voor het vervangen van DLL-bestanden die niet door Microsoft zijn geleverd, maar het kan helpen bij uw winusb.dll-probleem als dit programma ook een kopie van het bestand levert en de eerdere ideeën voor probleemoplossing niet succesvol waren.

 6. Werk de stuurprogramma’s bij voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met winusb.dll. Als u bijvoorbeeld de foutmelding “Het bestand winusb.dll ontbreekt” ontvangt wanneer u een specifiek USB-apparaat probeert te gebruiken, probeer dan de USB-stuurprogramma’s bij te werken.

 7. Draai een stuurprogramma terug naar een eerder geïnstalleerde versie als winusb.dll-fouten begonnen na het bijwerken van het stuurprogramma van een bepaald hardwareapparaat.

 8. Installeer alle beschikbare Windows-updates. Veel servicepacks en andere patches vervangen of updaten enkele van de honderden door Microsoft gedistribueerde DLL-bestanden op uw computer. Het bestand winusb.dll kan in een van die updates worden opgenomen.

 9. Herstel uw installatie van Windows. Als het bovenstaande advies voor het oplossen van problemen met het individuele winusb.dll-bestand niet succesvol is, moet het uitvoeren van een Refresh, Startup Repair of Repair Installation (afhankelijk van uw versie van Windows) alle Windows DLL-bestanden herstellen naar hun werkende versies.

 10. Gebruik een gratis registerreiniger om winusb.dll-gerelateerde problemen in het register te repareren. Een gratis programma voor het opschonen van het register kan mogelijk helpen door ongeldige registervermeldingen winusb.dll te verwijderen die de DLL-fout kunnen veroorzaken. We raden zelden het gebruik van registeropschoonprogramma’s aan. We hebben de optie hier opgenomen voor het geval het nuttig blijkt te zijn, in welk geval u moeilijkere tests en laatste redmiddel-opties hieronder kunt vermijden.

 11. Test uw geheugen en test vervolgens uw harde schijf. Ik heb het merendeel van het oplossen van hardwareproblemen overgelaten aan de laatste stap, maar het geheugen en de harde schijf van uw computer zijn relatief eenvoudig te testen en zijn de meest waarschijnlijke componenten die winusb.dll-fouten veroorzaken als ze falen. Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervangt u het geheugen of de harde schijf zo snel mogelijk.

 12. Voer een schone installatie van Windows uit. Een schone installatie wist alles en installeert een nieuw exemplaar van Windows. Als geen van de bovenstaande stappen de fout winusb.dll corrigeert, zou dit uw volgende actie moeten zijn. Voor alle duidelijkheid: alle gegevens op de schijf waarop Windows is geïnstalleerd, worden verwijderd tijdens een schone installatie, dus zorg ervoor dat u een back-up maakt van belangrijke bestanden als dat mogelijk is. Zorg er uiteraard voor dat je al het mogelijke hebt gedaan om de winusb.dll-fout op te lossen met behulp van een probleemoplossingsstap voorafgaand aan deze voordat je een schone installatie uitvoert.

 13. Los een onbekend hardwareprobleem op als winusb.dll-fouten aanhouden. Een schone installatie van Windows is een nieuwe start aan de softwarekant van het oplossen van problemen. Helaas, als dat niet werkt, moet uw DLL-probleem hardwaregerelateerd zijn.

Meer hulp nodig?

Als u dit DLL-probleem niet zelf wilt oplossen, raadpleegt u Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.