Skip to content

Hoe X3daudio1_7.dll te repareren Niet gevonden of ontbrekende fouten

27 de juli de 2021
x3daudio1 7 dll error message 862b6bd8d37f40a2b27344e0f77a3d09

X3daudio1_7.dll-problemen worden op de een of andere manier veroorzaakt door een probleem met Microsoft DirectX. Het bestand x3daudio1_7.dll is een van de vele bestanden in de DirectX-softwarecollectie. Aangezien DirectX wordt gebruikt door de meeste op Windows gebaseerde games en geavanceerde grafische programma’s, verschijnen x3daudio1_7 DLL-fouten meestal alleen bij gebruik van deze programma’s. Alle besturingssystemen van Microsoft sinds Windows 98 kunnen worden beïnvloed door x3daudio1_7.dll en andere DirectX-problemen. Dit omvat Windows 10, Windows 8, enz.

X3daudio1_7.dll Fouten

Er zijn verschillende manieren waarop x3daudio1_7.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:

  • X3daudio1_7.dll niet gevonden. Opnieuw installeren kan dit helpen oplossen.
  • Het bestand x3daudio1_7.dll ontbreekt
  • “X3daudio1_7.DLL niet gevonden
  • Bestand x3daudio1_7.dll niet gevonden

Deze fouten verschijnen wanneer een softwaretoepassing of videogame wordt gestart, maar u kunt er ook een zien tijdens het spelen, wanneer het programma probeert toegang te krijgen tot een DirectX-component of op een ander moment tijdens het gebruik.

Skyrim is een game waarin gebruikers een x3daudio1_7.dll-fout hebben gezien, maar er zijn zeker andere die hetzelfde bericht kunnen weergeven.

Hoe X3daudio1_7.dll-fouten te herstellen

Download het x3daudio1_7.dll DLL-bestand niet afzonderlijk van een “DLL-downloadsite”. Er zijn een aantal uitstekende redenen waarom dat een slecht idee is. Als je dit al hebt gedaan, verwijder het dan van waar je het ook hebt neergezet en ga verder met deze stappen.

  1. Start uw computer opnieuw op als u dat nog niet heeft gedaan. De x3daudio1_7.dll-fout kan een toevalstreffer zijn en een eenvoudige herstart kan het volledig opruimen.

  2. Installeer de nieuwste versie van Microsoft DirectX. De kans is groot dat het upgraden naar de nieuwste versie de x3daudio1_7.dll niet gevonden-fout zal oplossen. Microsoft brengt vaak updates voor DirectX uit zonder het versienummer of de letter bij te werken, dus zorg ervoor dat u de nieuwste installeert uitgave zelfs als uw versie technisch hetzelfde is. Hetzelfde DirectX-installatieprogramma werkt met alle versies van Windows, inclusief Windows 10, 8, enz. Het vervangt elk ontbrekend DirectX 11-, DirectX 10- of DirectX 9-bestand.

  3. Ervan uitgaande dat de nieuwste DirectX-versie van Microsoft de fout niet verhelpt, zoekt u naar een DirectX-installatieprogramma op uw game- of applicatie-dvd of -cd. Soms voegen de softwareontwikkelaars daar een kopie toe als het spel of programma het gebruikt. Soms, maar niet vaak, past de DirectX-versie op de schijf beter bij het programma dan de nieuwste versie van Microsoft.

  4. Verwijder de installatie van de game of het softwareprogramma en installeer deze opnieuw. Er is mogelijk iets gebeurd met de bestanden in het programma die werken met x3daudio1_7.dll en een herinstallatie zou de oplossing kunnen zijn.

  5. Herstel het x3daudio1_7.dll-bestand vanuit het nieuwste DirectX-softwarepakket. Als de bovenstaande stappen voor probleemoplossing niet hebben gewerkt om uw x3daudio1_7.dll-fout op te lossen, probeert u het bestand afzonderlijk uit het downloadbare DirectX-pakket te extraheren.

  6. Werk de stuurprogramma’s voor uw videokaart bij. Hoewel dit niet de meest gebruikelijke oplossing is, kan in sommige situaties het bijwerken van de stuurprogramma’s voor de videokaart in uw computer dit DirectX-probleem verhelpen.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, raadpleegt u Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.