Skip to content

Hoe Xinput9_1_0.dll te repareren Niet gevonden of ontbrekende fouten

18 de juli de 2021
xinput9 1 0 dll error message 5a8d8e850e23d90037dc66f9

Xinput9_1_0.dll-problemen worden op de een of andere manier veroorzaakt door een probleem met Microsoft DirectX. Het bestand xinput9_1_0.dll is een van de vele bestanden in de DirectX-softwarecollectie. Omdat DirectX wordt gebruikt door de meeste op Windows gebaseerde games en geavanceerde grafische programma’s, verschijnen xinput9_1_0 DLL-fouten meestal alleen bij het gebruik van deze programma’s. Alle besturingssystemen van Microsoft sinds Windows 98 kunnen worden beïnvloed door xinput9_1_0.dll en andere DirectX-problemen. Dit omvat Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Xinput9_1_0.dll Fouten

Er zijn verschillende manieren waarop xinput9_1_0.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hieronder staan ​​enkele van de meest voorkomende specifieke xinput9_1_0.dll-foutmeldingen:

  • Het bestand xinput9_1_0.dll ontbreekt
  • Xinput9_1_0.DLL niet gevonden
  • Bestand xinput9_1_0.dll niet gevonden
  • Xinput9_1_0.dll niet gevonden. Opnieuw installeren kan dit helpen oplossen.

Xinput9_1_0.dll-fouten verschijnen meestal wanneer een game of een ander softwareprogramma wordt gestart.

Hoe Xinput1_3.dll-fouten te herstellen

Download het xinput9_1_0.dll DLL-bestand niet afzonderlijk van een “DLL-downloadsite”. Er zijn een aantal uitstekende redenen waarom het downloaden van DLL’s van deze sites nooit een goed idee is. Als je xinput9_1_0.dll al hebt gedownload, verwijder het dan waar je het ook hebt neergezet en ga verder met deze stappen.

  1. Start uw computer opnieuw op als u dat nog niet heeft gedaan. De xinput9_1_0.dll-fout kan een toevalstreffer zijn en een eenvoudige herstart kan het volledig opruimen.

  2. Installeer de nieuwste versie van Microsoft DirectX. De kans is groot dat het upgraden naar de nieuwste versie van DirectX de fout xinput9_1_0.dll niet gevonden zal oplossen. Windows 10, 8, 7, Vista, XP, etc. worden allemaal ondersteund door hetzelfde DirectX-installatiepakket. Het installeert elk DirectX 11-, DirectX 10- of DirectX 9-bestand dat nodig is en wordt ondersteund in die versie van Windows. Microsoft brengt vaak updates voor DirectX uit zonder het versienummer of de letter bij te werken, dus zorg ervoor dat u de nieuwste installeert vrijlating zelfs als uw versie technisch hetzelfde is.

  3. Ervan uitgaande dat de nieuwste DirectX-versie van Microsoft de xinput9_1_0.dll-fout die u ontvangt niet oplost, zoekt u naar een DirectX-installatieprogramma op uw game- of applicatie-cd of dvd. Als een game of een ander programma DirectX gebruikt, zullen de softwareontwikkelaars gewoonlijk een kopie van DirectX op de installatieschijf plaatsen. Soms, maar niet vaak, past de DirectX-versie op de schijf beter bij het programma dan de nieuwste versie die online beschikbaar is.

  4. Verwijder de game of het softwareprogramma en installeer het opnieuw. Er is mogelijk iets gebeurd met de programmabestanden die werken met xinput9_1_0.dll en een herinstallatie zou de oplossing kunnen zijn.

  5. Herstel het xinput9_1_0.dll-bestand vanuit het nieuwste DirectX-softwarepakket. Als de bovenstaande stappen voor probleemoplossing niet hebben gewerkt om uw xinput9_1_0.dll-fout op te lossen, probeer dan de xinput9_1_0.dll afzonderlijk uit het downloadbare DirectX-pakket te extraheren.

  6. Werk de stuurprogramma’s voor uw videokaart bij. Hoewel dit niet de meest gebruikelijke oplossing is, kan in sommige situaties het bijwerken van de stuurprogramma’s voor de videokaart in uw computer dit DirectX-probleem verhelpen.