Skip to content

Hoe Xvidcore.dll niet gevonden of ontbrekende fouten te repareren

12 de juni de 2021
xvidcore dll error message 11701982636b4ce482cf06db6de3d8b1

Xvidcore.dll-fouten worden veroorzaakt door situaties die leiden tot het verwijderen of beschadigen van het xvidcore DLL-bestand. In sommige gevallen kunnen xvidcore.dll-fouten wijzen op een registerprobleem, een virus- of malwareprobleem of zelfs een hardwarestoring. Het xvidcore.dll-foutbericht kan van toepassing zijn op elk programma of systeem dat gebruikmaakt van het bestand op een van de besturingssystemen van Microsoft, waaronder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en Windows 2000.

Xvidcore.dll Fouten

Er zijn verschillende manieren waarop xvidcore.dll-fouten op uw computer kunnen verschijnen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende manieren waarop u xvidcore.dll-fouten kunt zien:

 • Xvidcore.dll Niet gevonden
 • Deze toepassing kan niet worden gestart omdat xvidcore.dll niet is gevonden. Herinstalleren van de applicatie kan dit probleem oplossen.
 • Kan niet vinden [PATH]xvidcore.dll
 • Het bestand xvidcore.dll ontbreekt.
 • Kan niet starten [APPLICATION]. Er ontbreekt een vereist onderdeel: xvidcore.dll. Installeer alstublieft [APPLICATION] opnieuw.

De context van de xvidcore.dll-fout is een belangrijk stuk informatie dat nuttig zal zijn bij het oplossen van het probleem. Xvidcore.dll-foutmeldingen kunnen verschijnen tijdens het gebruik of installeren van bepaalde programma’s wanneer Windows start of afsluit, of misschien zelfs tijdens een Windows-installatie. Omdat bijvoorbeeld Freemake Video Converter, Any Video Converter, Magix-software en Miro dit DLL-bestand gebruiken, ziet u mogelijk een xvidcore.dll-foutbericht wanneer u probeert een videobestand te bewerken, converteren of af te spelen.

Hoe Xvidcore.dll Fouten Te Repareren

Download xvidcore.dll niet van een “DLL-download”-website. Er zijn veel redenen waarom het downloaden van een DLL-bestand een slecht idee is. Als u een kopie van xvidcore.dll nodig heeft, kunt u deze het beste verkrijgen bij de originele, legitieme bron. Start Windows in de veilige modus om een ​​van de volgende stappen uit te voeren als u Windows niet normaal kunt openen vanwege de xvidcore.dll-fout.

 1. Herstel xvidcore.dll vanuit de Prullenbak. De gemakkelijkst mogelijke oorzaak van een “ontbrekend” xvidcore.dll-bestand is dat u het per ongeluk hebt verwijderd. Als u vermoedt dat u xvidcore.dll per ongeluk hebt verwijderd, maar de Prullenbak al hebt geleegd, kunt u xvidcore.dll mogelijk herstellen met een gratis programma voor bestandsherstel. Het herstellen van een verwijderde kopie van xvidcore.dll met een programma voor bestandsherstel is alleen een slim idee als u zeker weet dat u het bestand zelf hebt verwijderd en dat het correct werkte voordat u dat deed.

 2. Download en installeer Xvid Video Codec om xvidcore.dll op uw computer te plaatsen. Dit is de originele bron van het xvidcore.dll-bestand, dus het is volkomen veilig en zelfs aanbevolen om xvidcore.dll hier te downloaden. Als u de Xvid-software installeert, wordt één xvidcore.dll-bestand in elk van deze mappen geplaatst (of alleen de eerste op sommige Windows-installaties): C:WindowsSystem32
  C:WindowsSysWOW64

  Als je weet waar xvidcore.dll moet worden opgeslagen zodat het programma dat de fout veroorzaakt het kan gebruiken, probeer dan het bestand rechtstreeks uit een van die mappen te kopiëren en het te plaatsen waar het moet gaan.

 3. Installeer het programma dat het xvidcore.dll-bestand gebruikt opnieuw als het installeren van de Xvid-codec niet werkte. Als de xvidcore.dll DLL-fout optreedt wanneer u een bepaald programma gebruikt, moet het opnieuw installeren van het programma het bestand vervangen. Doe je best om deze stap te voltooien. Het opnieuw installeren van het programma dat het xvidcore.dll-bestand levert, indien mogelijk, is een waarschijnlijke oplossing voor deze DLL-fout.

 4. Voer een virus-/malwarescan uit van uw hele systeem. Sommige xvidcore.dll-fouten kunnen te maken hebben met een virus of andere malware-infectie op uw computer die het DLL-bestand heeft beschadigd. Het is zelfs mogelijk dat de xvidcore.dll-fout die u ziet, verband houdt met een vijandig programma dat zich voordoet als het bestand.

 5. Gebruik Systeemherstel om recente systeemwijzigingen ongedaan te maken. Als u vermoedt dat de xvidcore.dll-fout is veroorzaakt door een wijziging in een belangrijk bestand of een belangrijke configuratie, kan een systeemherstel het probleem oplossen.

 6. Werk de stuurprogramma’s bij voor hardwareapparaten die mogelijk verband houden met xvidcore.dll. Als u bijvoorbeeld de foutmelding “Het bestand xvidcore.dll ontbreekt” ontvangt wanneer u een 3D-videogame speelt, probeer dan de stuurprogramma’s voor uw videokaart bij te werken. Het bestand xvidcore.dll kan al dan niet gerelateerd zijn aan videokaarten – dit was slechts een voorbeeld. De sleutel hier is om zeer goed op de context van de fout te letten en dienovereenkomstig problemen op te lossen.

 7. Draai een driver terug naar een eerder geïnstalleerde versie als xvidcore.dll-fouten begonnen na het updaten van de driver van een bepaald hardwareapparaat.

 8. Installeer alle beschikbare Windows-updates. Veel servicepacks en andere patches vervangen of updaten enkele van de honderden door Microsoft gedistribueerde DLL-bestanden op uw computer. Het bestand xvidcore.dll kan in een van die updates worden opgenomen.

 9. Test uw geheugen en test vervolgens uw harde schijf. Ik heb het merendeel van het oplossen van hardwareproblemen tot de laatste stap overgelaten, maar het geheugen en de harde schijf van uw computer zijn eenvoudig te testen en zijn de meest waarschijnlijke componenten die xvidcore.dll-fouten kunnen veroorzaken als ze falen. Als de hardware een van uw tests niet doorstaat, vervangt u het geheugen of de harde schijf zo snel mogelijk.

 10. Herstel uw installatie van Windows. Als het bovenstaande advies voor het oplossen van problemen met het individuele xvidcore.dll-bestand niet succesvol is, moet het uitvoeren van een opstartreparatie of reparatie-installatie alle Windows DLL-bestanden herstellen naar hun werkende versie.

 11. Gebruik een gratis registerreiniger om xvidcore.dll-gerelateerde problemen in het register te repareren. Een gratis programma voor het opschonen van het register kan mogelijk helpen door ongeldige xvidcore.dll-registervermeldingen te verwijderen die de DLL-fout kunnen veroorzaken. We raden zelden het gebruik van registeropschoonprogramma’s aan. Ze zijn hier als een optie opgenomen als een “laatste redmiddel” -poging voordat de volgende destructieve stap eraan komt.

 12. Voer een schone installatie van Windows uit. Een schone installatie van Windows wist alles van de harde schijf en installeert een nieuw exemplaar van Windows. Als geen van de bovenstaande stappen de xvidcore.dll-fout corrigeert, zou dit uw volgende actie moeten zijn. Alle informatie op uw harde schijf wordt gewist tijdens een schone installatie. Zorg ervoor dat je de best mogelijke poging hebt gedaan om de xvidcore.dll-fout op te lossen met behulp van een probleemoplossingsstap voorafgaand aan deze.

 13. Los een hardwareprobleem op als xvidcore.dll-fouten aanhouden. Na een schone installatie van Windows kan uw DLL-probleem alleen hardwaregerelateerd zijn.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, raadpleegt u Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.