Skip to content

Hoe YouTube TV op aanvraag te gebruiken

25 de juni de 2021
youtubeondemand 859522a1576a4f6ba48cf0e830af0c96

YouTube TV is een live televisiestreamingservice, maar de on-demand streamingfunctie is ook robuust. YouTube TV On-Demand stelt je in staat om op elk gewenst moment duizenden uren on-demand content te kiezen, en het is grondig geïntegreerd met de digitale videorecorder (DVR) -functie van de service, zodat je nooit een aflevering van je favoriete programma hoeft te missen shows.

Welke on-demand content biedt YouTube TV?

De on-demand bibliotheek van YouTube TV bevat inhoud van de meeste kanalen, waaronder uitzendnetwerken zoals Fox en CBS, en kabelnetwerken zoals FX, TBS en AMC. On-demand afleveringen zijn ook beschikbaar voor de meeste populaire shows, maar er zijn enkele uitzonderingen. Het aantal afleveringen dat YouTube TV op aanvraag biedt, verschilt per netwerk en ook per programma. De meeste uitzendingen op het netwerk bieden de laatste vier of vijf afleveringen van het laatste seizoen, en sommige kabelprogramma’s volgen hetzelfde patroon. Andere shows bieden het hele huidige seizoen, terwijl andere naast het huidige seizoen volledige voorgaande seizoenen bieden. Voor programma’s die slechts een handvol afleveringen op aanvraag bieden, kun je deze aanvullen met de YouTube TV DVR-functie die automatisch herhalingen opneemt naast nieuwe afleveringen. Opgenomen afleveringen verschijnen naast afleveringen op aanvraag in je bibliotheek, waardoor je vaak een heel seizoen kunt reconstrueren, zelfs als er maar een handvol afleveringen op aanvraag beschikbaar zijn. Naast on-demand afleveringen van televisieprogramma’s, biedt YouTube TV ook on-demand films aan.

Dwingt YouTube TV on Demand je om commercials te kijken?

On-demand content op YouTube TV bevatte vroeger prominente advertenties, en sommige shows worden nog steeds geleverd met ingebakken commercials. Als een aflevering wel reclame bevat, zie je een gele voortgangsbalk in plaats van rood, en een klein advertentiepictogram in de hoek wanneer een reclamespot wordt uitgezonden. Je mag deze commercials niet overslaan of vooruitspoelen. Of je wel of geen reclamespots moet kijken, hangt af van de programma’s die je bekijkt. Sommige netwerken hebben commercials prominenter dan andere, terwijl andere helemaal geen advertenties in hun on-demand shows hebben. Wanneer u een programma of film opneemt die ook on-demand beschikbaar is, kunt u kiezen welk exemplaar u wilt bekijken en mag u vooruitspoelen door de advertenties op uw opgenomen exemplaar.

Hoe u on-demand-programma’s en films van YouTube TV kunt bekijken

Als je on-demand content op YouTube TV wilt bekijken, moet je naar de pagina gaan van de show of film die je wilt bekijken. YouTube TV heeft geen specifiek gedeelte voor on-demand content, dus je moet het zelf opzoeken. Deze instructies werken voor de webplayer en alle YouTube TV-apps, hoewel de specifieke locaties van sommige elementen van de gebruikersinterface kunnen verschillen. Dit is de gemakkelijkste manier om on-demand naar YouTube TV te kijken:

 1. Navigeren naar tv.youtube.com, log in en klik op de vergrootglas in de rechterbovenhoek van het venster.

 2. Typ de naam van de show die u wilt bekijken en klik erop in de zoekresultaten.

  Een screenshot van een YouTube TV-zoekopdracht.

 3. Klik op een aflevering u wilt kijken, of gebruik de menuweergave SEIZOEN [X] om een ​​lijst met beschikbare seizoenen te zien.

  Een screenshot van on demand-content op YouTube TV.

  Als je een show aan je bibliotheek toevoegt, kun je deze in de toekomst openen vanuit je bibliotheek in plaats van ernaar te zoeken. Om toegang te krijgen tot uw bibliotheek, klikt u op de Bibliotheek link die je bovenaan het venster van YouTube TV kunt vinden en onderaan de pop-upknoppen wanneer je naar een programma kijkt.

Hoe u on-demand shows en films per netwerk kunt vinden

Als je niet zeker weet wat je wilt kijken, kun je ook door een handvol categorieën bladeren of de hele bibliotheek van een netwerk bekijken. Dit is handig als je een programma hebt dat je wilt bekijken en je weet op welk netwerk het is, maar je de naam van het programma niet wilt typen met de afstandsbediening van je streamingapparaat. Het is ook een goede manier om door shows te bladeren als je niet helemaal zeker weet wat je wilt kijken. Naast deze methode kunt u ook op een netwerk in de live tv-gids klikken om de pagina van dat netwerk te bezoeken en een lijst met beschikbare programma’s en films te bekijken. Ga als volgt te werk om programma’s op aanvraag te vinden op YouTube TV, gegroepeerd op netwerk:

 1. Navigeren naar tv.youtube.com, log in en klik op de vergrootglas in de rechterbovenhoek van het venster.

  Het vergrootglas gemarkeerd op de site van YouTube TV.

 2. Klik op de netwerk ben je geïnteresseerd in.

  BBC-kanaal gemarkeerd op de website van YouTube TV.

  U kunt op deze pagina ook kiezen uit een selectie van inhoudstypen, zoals sport en films.

 3. Klik Serie of Films.

  Een netwerk op YouTube TV.

  Sommige netwerken gebruiken standaard hun serie-tabblad, terwijl andere hun live-inhoud tonen, specifieke shows markeren of met een ander tabblad beginnen. Als je netwerk begint op het tabblad serie, kun je deze stap overslaan.

 4. Klik op de show of film die je wilt bekijken.

  Een screenshot van programma's op YouTube TV.

 5. Klik op de aflevering u wilt kijken, of gebruik de menuweergave SEIZOEN [X] om een ​​ander seizoen te selecteren.

  Een screenshot van programma's op aanvraag op YouTube TV.

  Afleveringen op aanvraag hebben een gele VOD-tag, terwijl opgenomen afleveringen een grijze DVR-tag hebben.