Skip to content

Hoe YouTube-video’s te bewerken

6 de juli de 2021
GettyImages 467205130 5a035bccda271500375cdd55 5b5101f846e0fb0037c61a2c

Het gedeelte YouTube-verbeteringen is in 2019 stopgezet. Er zijn echter nog steeds ingebouwde videobewerkingsfuncties zoals vervagen, bijsnijden, audio toevoegen en je thumbnail kiezen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je je YouTube-video’s kunt bewerken met behulp van de YouTube-desktopsite. Bewerken was mogelijk in de YouTube-app, maar YouTube heeft de bewerkingsfunctionaliteit sindsdien exclusief verplaatst naar de YouTube Studio op desktop.

Een video op de YouTube-website bewerken

U kunt als volgt een YouTube-video bewerken vanuit een webbrowser. Videobewerking profiteert van meer schermruimte, dus indien mogelijk moet bewerken op een computer uw voorkeursmanier zijn om te bewerken.

 1. Log in op je YouTube-account en klik op Jouw video’s in het linker verticale deelvenster.

 2. Plaats de muisaanwijzer op de video die je wilt bewerken en klik op de potlood wanneer het verschijnt.

  YouTube - plaats de muisaanwijzer op de video totdat het potloodpictogram verschijnt

 3. Bewerk de volgende video Details:

  • Titel: Typ de titel van de video.
  • Omschrijving: typ een beschrijving van de video.
  • Miniatuur: kies een vooraf geselecteerde miniatuur uit de video of klik op Miniatuur uploaden om een ​​andere afbeelding te selecteren.

  YouTube - titel, beschrijving toevoegen en thumbnail uploaden

 4. Selecteer in het linker verticale deelvenster Editor om de tijdlijn van de video te openen. Gebruik de tijdlijn om de video bij te snijden, de video te vervagen en audiotracks aan de video toe te voegen.

  YouTube-desktopvideo-editor

 5. Om een ​​video bij te snijden, selecteer Trimmenen sleep vervolgens de zijkanten van het blauwe vak dat verschijnt om het gedeelte van de video te bedekken dat je wilt behouden. Controleer uw bewerkingen door te klikken op Voorbeeld. Sla je werk op door te selecteren Sparen.

  YouTube-desktopeditor bijsnijden

  Als u de video op een bepaald moment wilt bijsnijden of splitsen, voert u de tijd in het vak naast . in Trimmen. Klikken op Wis alles annuleert op elk moment wijzigingen en drukt op X boven een sectie maakt een splitsing voor die specifieke sectie ongedaan.

 6. Om een ​​video te vervagen, selecteer Delen van je video vervagenen kies vervolgens tussen gezichtsvervaging en aangepaste vervaging. Bij gezichtsvervaging wordt u gevraagd de gezichten te selecteren die u wilt vervagen. Met een aangepaste vervaging plaatst u een blauw vak op het gedeelte van de video dat u wilt vervagen. Nadat u uw selecties heeft gemaakt, klikt u op Sparen.

  YouTube desktop-editor vervaging

  Bij het vervagen van video’s op YouTube heeft de vervagingstool verschillende contextuele acties die u kunt gebruiken om de vervaging verder aan te passen. Bekijk de YouTube-ondersteuningspagina over de vervagingsfunctie voor meer informatie.

 7. Om een ​​audiotrack aan de video toe te voegen, klikt u op de plus naast het muziek noot onder de videotijdlijn. Gebruik vanaf hier zoekfilters om een ​​audiotrack te vinden. Selecteer Speel om een ​​voorbeeld van nummers te bekijken. Klik Toevoegen wanneer je een nummer vindt dat je leuk vindt.

  YouTube-desktopeditor die audio toevoegt

  Opmerking

  Nadat u een track heeft toegevoegd, verschijnt deze in de Editor. Pas het blauwe vak van de track aan door te klikken en te slepen om te wijzigen wanneer de track start. Klik en sleep de randen van het vak om het aantal nummers dat wordt afgespeeld te wijzigen.

 8. Klik Sparen in de rechterbovenhoek van het scherm wanneer u klaar bent met het maken van bewerkingen.

  YouTube - videobewerkingen opslaan

  Hoewel de ingebouwde editor van YouTube misschien goed is voor snelle bewerkingen van eenvoudige video’s, zijn deze tools niet robuust. Overweeg voor serieuze videobewerking andere speciale software te gebruiken. Er zijn veel gratis opties.