Skip to content

Hoe YouTuber Deligracy een van Twitch’s beste Sim-gamers werd

17 de juni de 2021
delioption2 9bda55697741460689d37ff358db63f8

De in Australië geboren YouTuber Deligracy is je typische YouTuber die Twitch-streamer is geworden. Met een leger van 1,1 miljoen abonnees op YouTube, was ze traag in de wereld van streaming, maar sinds haar inval in de exploderende industrie, is ze een nietje geworden in de live-streaming levenssimulatorgemeenschap.

“Ik besloot om te gaan streamen omdat het gebied aan populariteit won. Het zag er leuk uit en was een kans om nauwer met mijn gemeenschap in contact te komen”, zei ze in een e-mailinterview met reddingsdraad. “Sommige van mijn YouTube-kijkers kwamen langs, dus begon ik vanaf het begin met een groter publiek te streamen… Ik heb het geluk dat ik in een gebied van gaming zit dat breed is en alle soorten mensen accepteert.” In de loop der jaren heeft ze nog eens 145.000 volgers verzameld op haar Twitch-kanaal voor een gecombineerd publiek van bijna 1,3 miljoen mensen dat gedurende haar zevenjarige carrière is gecultiveerd. Ze behoudt zowel haar YouTube- als Twitch-aanwezigheid en zegt dat ze hier is om zo lang mogelijk te genieten van de natuurlijk inventieve wereld van het maken van inhoud.

Snelle feiten

  • Naam: Madeline
  • Van: Geboren en getogen in Australië, woont ze momenteel in Melbourne.
  • Willekeurig genot: Werkpaard! Madeline is ijverig en werkt al sinds haar 12e non-stop op een groot aantal creatieve gebieden. Voordat ze een carrière als fulltime contentmaker begon, werkte ze als grafisch ontwerper terwijl ze jonglerende met haar online leven als parttime YouTuber.
  • Sleutelcitaat of motto om naar te leven: “Wees gewoon jezelf; doe waar je van houdt.”

Down Under groeien

Deligracy, getooid met rubberen laarzen en haar favoriete jas, groeide op in de bush, beter bekend als de Australische outback. Weg van de drukte van de grote steden zoals Melbourne en Sydney, werd ze gevormd door de natuurlijke schoonheid van de outback, waardoor haar creativiteit en verbeeldingskracht de vrije loop konden gaan. Tussen de gombomen die het achterland bezaaiden met de dieren die in de outback voorkomen, herinnert ze zich een jeugd vol ontdekkingen, aangemoedigd door haar liefhebbende ouders. “Gamen wordt vaak geassocieerd met technologie, maar ik geloof dat mijn ‘gamen’ begon als een kind met speelgoed, poppen en mijn verbeeldingskracht. Toen we onze eerste gezins-pc kregen, speelde ik elke game alsof ik met poppen speelde – of liever -elke game voor mij werd gebruikt als een levenssimulatie”, zei ze. Zo begon haar liefde voor levenssimulator-videogames, van Barbie’s Generation Girl Gotta Groove tot meer educatieve titels zoals het puzzelspel Zoombinis.

deligratie

Met dit soort games, zei ze, kon ze zichzelf uiten door middel van verhalen vertellen en karakterontwikkeling. Uiteindelijk zou de streamer zich vestigen op ’s werelds grootste digitale poppenhuis: The Sims. Zowel haar YouTube- als Twitch-kanalen zijn grotendeels gewijd aan inhoud rond de EA-krachtpatser. Als kind speelde ze met constructiespellen SimTown en SimSafari voordat ze genoegen nam met de primaire titels van de ontwikkelaar. Het was liefde bij de eerste playthrough. De Sims-franchise werd haar ‘gelukkige plek’.

Groeipijn

Het duurde niet lang voordat Madeline haar creatieve gave met de wereld wilde delen. Ze studeerde grafische vormgeving aan een universiteit in Italië terwijl ze recreatief videogames speelde. Dit maakte de weg vrij voor haar intrede in het maken van inhoud. Nadat ze te maken had gehad met een ziekte waardoor ze enkele weken bedlegerig was, kon ze op haar slechtste moment alleen maar kalmeren door het escapisme dat inherent is aan videogames. Dat betekende in de eerste plaats levenssimulatoren, waarmee ze een heel leven kon opbouwen buiten de ellende van een langdurig ziekenhuisverblijf. “Het ontdekken van makers die geïnteresseerd zijn in Sims… gaf me zoveel plezier om naar te kijken, dat ik iets soortgelijks wilde doen.” “Het ontdekken van makers die geïnteresseerd zijn in Sims, zoals Andrew Arcade, Quxxn en The Sim Supply, gaf me zoveel plezier om naar te kijken, dat ik iets soortgelijks wilde doen”, zei ze over haar vroege start. “Toen ik thuiskwam uit Italië, gebruikte ik mijn grafische ontwerpvaardigheden en begon ik Sims-video’s te maken terwijl ik herstelde van mijn ziekte. Ik ervoer acute angst en [creating] was een bron van vreugde en afleiding in die moeilijke tijd.” Het duurde niet lang voordat ze voordelen begon te ervaren van haar inhoud. Met haar achtergrond in ontwerp hadden zelfs haar vroege video’s een professionele uitstraling die vaak niet geassocieerd was met de oorspronkelijke inhoud van een maker. Ze begon als wat bekend staat als een bouwer in de gemeenschap voordat ze besloot haar persoonlijkheid volledig te laten zien in Let’s Play-video’s. De dorst naar een grotere verbinding en meer Deligracy groeide, wat haar ertoe bracht haar streamingcarrière op Twitch te beginnen.

Tegenwoordig heeft ze een enorm publiek op sociale-mediaplatforms, waar ze een van de meest populaire figuren in de Simmer-gemeenschap is geworden voor mensen die op zoek zijn naar levendige, zorgeloze inhoud. Maar daarmee komt een burn-out – iets wat veel digitale creatievelingen die hun leven tentoonstellen voor de wereld, er vaak over klagen. Tussen de wereldwijde pandemie en de dood van haar 98-jarige grootvader vorig jaar was het een uitdaging voor de streamer. Ze heeft veel bereikt in haar meerjarige carrière en voor het eerst in tijden, zei ze, is haar enige toewijding aan geluk. “Hoewel 2021 vanuit een inhoudelijk perspectief een langzamer jaar was, is het een jaar waarin ik me concentreer op vriendelijker en geduldiger zijn met mezelf”, vervolgde ze. “Je bereikt een punt waarop je beseft dat het snelle leven niet duurzaam is, en het is belangrijk om je aan te passen. Ik ben blij dat ik me in 2021 kan aanpassen.”