Skip to content

Hoe YSL je lippenstift wil kleuren Co

12 de augustus de 2021
persoysl 0a20168be4e7406d86c0488bfc855bb6

Belangrijkste leerpunten

  • YSL’s Rouge Sur Mesure is momenteel alleen beschikbaar voor bètatesters – voor $ 299.
  • Met vervangbare cartridges kunt u van kleurgroep wisselen.
  • De Rouge Sur Mesure-app analyseert je outfit om een ​​bijpassende kleur te mixen.
Dit is de Yves Saint Laurent Beauté Rouge Sur Mesure Aangedreven door Perso. Wat? Het is een Bluetooth-enabled, app-aangedreven lippenstift die elke gewenste tint kan mengen. Nou, niet elk schaduw, maar elke rode/bruine/roze lippenstiftachtige tint. De lippenstiftmachine van YSL maakt verbinding met een app, waarmee je een kleur kunt selecteren. Je kunt het inbellen met een kleurenwiel, een kleur van een foto matchen of een selfie toevoegen, in welk geval de app je outfit kan analyseren en een kleur kan kiezen die bij je past. Maar wie gaat dit gebruiken? “Het is duur voor individuen, en professionele make-upartiesten mengen hun eigen kleuren al met het oog, uit een palet”, vertelde professionele modestylist Nuria Gregori reddingsdraad in een interview. “En de grote bedrijven maken al een enorm scala aan kleuren beschikbaar.”

Beta-tester

Welnu, als je de Rouge Sur Mesure wilt proberen, moet je je aanmelden voor de bèta en ook $ 299 betalen. Dat lijkt me een vrij slechte manier om dingen te testen. Aan de andere kant is het waarschijnlijker dat dit slechts een manier is om snel wat geld te verdienen. Toch zegt de flaptekst dat deelnemers “een geschenk van twee gratis cartridge-sets naar keuze (waarde van $ 180 USD) zullen ontvangen”, wat ons in ieder geval een idee geeft van de kosten van navullingen. “Cosmeticabedrijven spelen niet alleen met kleur. Nu gaat het ook om het spelen met textuur.” Afgezien van de kosten, kan het een goed idee zijn om je eigen lippenstift op deze manier te mengen. Het zou zeker de warboel van oude lipsticks op de bodem van je tas vermijden, compleet met kleuren waar je van houdt, maar die je nooit meer zult gebruiken. Kleine doses van een kleur kunnen bellen is niet alleen minder verspillend, maar kan uiteindelijk goedkoper uitvallen, als je echt een dure gewoonte hebt.

Rouge Sur Mesure van YSL beheren

Het apparaat is geladen met een driekleurencartridgeset. Er zijn vier van dergelijke sets: rood, nude, oranje en roze. Als het ooit verder gaat dan de rare bètafase en een product wordt, kun je misschien uitgebreidere kleurengamma’s kopen. De kleuren worden in een klein bakje bovenop het apparaat gedoseerd, gemengd en met een kwast aangebracht. Deze compact is los te koppelen, zodat u de machine zelf thuis kunt laten.

de Yves Saint Laurent Beauté Rouge Sur Mesure afneembare compact

Een positief aspect is dat de kleuren zich allemaal in hun eigen individuele cilinders bevinden, dus theoretisch zouden ze afzonderlijk kunnen worden vervangen, in plaats van een hele set te vervangen alleen omdat één kleur opraakt. Als we echter iets van de printerindustrie hebben geleerd, is het dat dit een onwaarschijnlijk bedrijfsmodel is. “Cosmeticabedrijven spelen niet alleen met kleur. Nu gaat het ook om spelen met textuur. Misschien wil je iets glanzend, of helemaal mat, iets dat je de hele dag op je werk kunt dragen, of dat heel voedzaam is voor de lippen”, zegt Gregori. “Het is duur voor individuen, en professionele make-upartiesten mengen hun eigen kleuren al op het oog, uit een palet.” De Rouge Sur Mesure is niet de enige beauty-gerelateerde gadget op CES, maar het is misschien wel de meest interessante. De Lumini PM is bijvoorbeeld een slimme spiegel die je huid analyseert en huidverzorgingsproducten en cosmetica suggereert, wat klinkt als de droom van een marketeer. De Rouge Sur Mesure, aan de andere kant, zou een echt nuttige gadget kunnen zijn, zij het een dure. Gelukkig hebben we een lange weg afgelegd sinds de tijd dat “gadgets voor vrouwen” betekende dat er een roze versie van het slechtste product in de line-up werd uitgebracht. Tegenwoordig is veel meer consumententechnologie neutraal, ontworpen om in een huis te passen in plaats van op kleur voor mannen of vrouwen op de markt te worden gebracht. Een opmerking voor gadgetmakers: je hoeft geen blauwe LED’s te gebruiken in alles wat je maakt. Gewoon zeggen. Meer willen? Bekijk hier al onze verslaggeving van CES 2021.