Skip to content

Hoeveel kost een Nintendo 3DS?

2 de juli de 2021
Untitled 41ac0d95cd354a0fbe6d5aa9edd2f520

De Nintendo 3DS handheld gameconsole begint rond de $ 100. Bij de lancering in 2011 kostte het $ 250, maar de prijs daalde toen Nintendo nieuwere producten introduceerde, zoals de 3DS XL. De Nintendo 3DS XL, uitgebracht in 2012, is groter dan de 3DS. Het heeft niet alleen grotere schermen, maar ook een dikkere totale grootte met grotere knoppen en een cirkelvormig kussen, plus een batterij die langer meegaat. Dit is de reden waarom het duurder is dan de 3DS, geprijsd op ongeveer $ 175 tot $ 200. Omdat beide consoles al een tijdje uit zijn, zijn refurbished units online te vinden voor een lagere prijs. Nintendo promoot de 3DS niet langer op zijn website, maar kiest ervoor om zich te concentreren op de 3DS XL, waardoor de 3DS moeilijker te vinden is.

Waar de Nintendo 3DS kopen

Nintendo-consoles kunnen op verschillende plaatsen worden gekocht, maar je zult merken dat degenen die zijn gebundeld met games of speciale hoesjes extra kosten. Op Amazon koop je bijvoorbeeld de 3DS of 3DS XL, zoals deze witte 3DS Super Mario 3D Land Edition. Dit specifieke apparaat wordt geleverd met Super Mario 3D, dus de prijs is hoger. De Nintendo 3DS- en 3DS XL-consoles zijn ook verkrijgbaar bij GameStop en Walmart. Nintendo’s website vermeldt andere retailers die de 3DS XL aanbieden, waaronder Best Buy en Target.

Meer informatie over de Nintendo 3DS

Als je je Nintendo 3DS vóór 12 augustus 2011 hebt gekocht en minstens één keer de Nintendo eShop hebt bezocht, kom je mogelijk in aanmerking voor het Ambassador-programma. Het programma biedt je 20 gratis downloadbare games: 10 klassieke NES-games en 10 Game Boy Advance-games. Nintendo startte het programma als erkenning voor spelers die de gameconsole kochten vóór de dramatische prijsdaling veroorzaakt door de release van de 3DS XL. De Nintendo 3DS zit niet vol met gamecartridges, maar het systeem zelf is vooraf geladen met een aantal coole dingen. Elke 3DS wordt bijvoorbeeld geleverd met zes augmented reality-kaarten. Wanneer je deze AR-kaarten op een plat oppervlak legt en de externe camera’s van de 3DS erop traint, komen ze tot leven als 3D-minigames.