Skip to content

Homeland Security waarschuwt Chrome-gebruikers om browsers te updaten

15 de juli de 2021
google 76517 76bdf93d59e842adb18a1117793fb5e7

Waarom dit belangrijk is

Het is altijd een goed idee om uw browser up-to-date te houden, maar misschien nog wel meer als het Cyber ​​Infrastructure-agentschap van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid er een opmerking over publiceert. Door de kwetsbaarheden die door de update zijn verholpen, kon een kwaadwillende mogelijk uw systeem overnemen via de Chrome-browser. Update nu.

Het Agentschap voor cyberbeveiliging en infrastructuurbeveiliging (CISA), onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid, heeft Chrome-gebruikers gewaarschuwd hun browsers op macOS, Linux en Windows bij te werken.

Wat zij zeiden: De notitie moedigt gebruikers en systeembeheerders aan om de Chrome-release-opmerkingen (80.0.3987.116) te lezen en de browsersoftware meteen bij te werken.

De grote afbeelding: De kans is groot dat uw Chrome-browser zichzelf heeft bijgewerkt. Het is echter gemakkelijk te controleren via het menu Meer (drie stippen) in de rechterbovenhoek van het browservenster, onder het item Help/Over Google Chrome.

Achter de schermen: de release-opmerkingen van Google specificeren vijf beveiligingsupdates die door de update worden aangepakt. De CISA-aankondiging merkt op dat een van hen “kwetsbaarheden aanpakt die een aanvaller zou kunnen misbruiken om de controle over een getroffen systeem over te nemen.”

Het komt neer op: Ervoor zorgen dat uw webbrowser up-to-date is, is van het grootste belang voor uw eigen computerbeveiliging; controleren op updates en deze tijdig uitvoeren is de beste manier om uw systeem te beveiligen.

Via: Inc

Meer informatie over browserbeveiliging