Skip to content

Huisverlichting bedienen met je iPhone

19 de juli de 2021
GettyImages 493512225 5c670254c9e77c0001cf5249

Wat te weten

 • Selecteer in de Woning-app Accessoire toevoegen. Scan de HomeKit- of QR-code die bij je lampen is geleverd en volg de instructies op het scherm.
 • Zorg ervoor dat Siri actief is op je iPhone en gebruik spraakopdrachten om je lampen te bedienen. Zeg ‘Hey Siri’ en dan ‘Doe de lichten aan’.
 • Slimme lichtscènes activeren (meerdere lampen): Tik in de Woning-app op Scène toevoegen. Kies een scène of maak een nieuwe aan.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw smart light-systeem bedient met uw iPhone en Siri, en het HomeKit IoT-platform van Apple

Bedien je lampen met een iPhone en Siri

Hoewel merken van slimme lampen meestal hun eigen iOS-apps hebben, is het gebruik van Siri’s spraakbesturingsfunctionaliteit om je lampen te bedienen eenvoudig en handig. Hier leest u hoe u het instelt.

Verbind je lampen met de Home-app

De eerste stap is ervoor te zorgen dat je slimme lampen zijn verbonden met je Home-app.

 1. Open de Woning-app.

 2. Ga naar de Huis tabblad, als u daar niet begint.

 3. Druk op plusteken in de rechterbovenhoek van het scherm.

 4. Selecteer Accessoire toevoegen.

 5. Gebruik de camera op uw iOS-apparaat om de achtcijferige HomeKit-code of QR-code die bij uw lampen is geleverd te scannen en volg de instructies op het scherm om deze aan uw netwerk toe te voegen. Als je een iPhone 7 of nieuwer hebt en je ziet een draadloos pictogram op je accessoire, houd je iPhone dan bij het accessoire om het toe te voegen.

Twee jonge vrouwen die op een bed liggen. Verlichting aan het voeteneinde van het bed.

Zorg ervoor dat Siri actief is

Zorg er vervolgens voor dat Siri actief is op je iPhone.

 1. Open Instellingen op je iPhone.

 2. Scroll naar beneden en tik op Siri en zoeken.

 3. Zorg ervoor dat Luister naar “Hey Siri” is ingeschakeld, zodat u uw stem kunt gebruiken om uw lichten te bedienen. Mogelijk moet u de Hey Siri-functionaliteit instellen door de instructies op het scherm te volgen.

  Alle Siri-opties op een iPhone inschakelen

Gebruik Siri om je lichten te bedienen

Nu je lampen onderdeel zijn van de Woning-app en Siri is geactiveerd, kun je spraakopdrachten gebruiken om je lampen te bedienen. Zeg bijvoorbeeld ‘Hey Siri’ en vervolgens ‘Doe de lichten aan’. Als je meerdere slimme lampen of lampen in verschillende kamers hebt opgesteld, kun je specifieker zijn met je verzoek. Zeg bijvoorbeeld: ‘Doe de lampen in de woonkamer aan’ of ‘Doe de badkamerverlichting uit’. Als je slimme kleurenlampen hebt, kun je Siri ook vragen om die lichten op een specifieke tint in te stellen. U kunt bijvoorbeeld zeggen: “Zet de keukenverlichting op groen.” Om de lichten uit te doen, activeer je Siri en zeg je: “Doe de lichten uit”.

Schermafbeelding die laat zien hoe je verlichting aanzet met Siri.

Siri gebruiken om Smart Light-scènes te activeren

Gebruik Siri met de Home-app en Shortcuts om meerdere lampen in te schakelen zonder dat je ze allemaal afzonderlijk hoeft aan te vragen. Hier is hoe.

 1. Open het huis app en zorg dat je op de Huis tabblad.

 2. Druk op Plus (+) teken.

 3. Kraan Scène toevoegen.

  De opdracht Scène toevoegen in de Woning-app

 4. U hebt nu de mogelijkheid om een ​​voorgestelde scène of een aangepaste scène te maken. Tik voor dit voorbeeld op Ik ben thuis. In sommige versies van iOS kan deze scène worden genoemd Aankomen thuis.

 5. De Scene toont alle beschikbare accessoires, inclusief je slimme lampen. Voor deze scène raadt het aan om alle beschikbare lichten op 70 procent helderheid in te schakelen wanneer je thuiskomt.

 6. Pas deze array aan door lichten uit te schakelen die u niet wilt activeren. Om dit te doen, tik je op de lichten die je door de scène wilt negeren, en ze worden grijs weergegeven.

 7. Pas vervolgens de helderheid aan waarmee afzonderlijke lampjes gaan branden wanneer de scène wordt geactiveerd. Druk stevig op een iPhone met 3D Touch totdat de helderheidsregeling verschijnt. Schuif omhoog en omlaag om de helderheid aan te passen. Houd op een iPhone zonder 3D Touch ingedrukt totdat de helderheidsregeling verschijnt.

  Een scène instellen in de Woning-app

 8. Schuif omhoog en omlaag om de helderheid aan te passen. Selecteer een kleur voor de lichten met behulp van een van de opties onder de schuifregelaar. Tik twee keer op een vooraf ingestelde optie om het kleuraanpassingsscherm te openen.

 9. Tik op het volgende scherm op het kleurenwiel om een ​​kleur te kiezen of gebruik de Temperatuur tab om een ​​warme of koele wittint te kiezen.

 10. Selecteer Gedaan om uw selectie op te slaan.

  Kleur en helderheid selecteren voor een licht in een scène

 11. Eenmaal ingesteld, ziet u de lichten die zijn ingesteld en hun vooraf bepaalde helderheidsniveaus.

 12. Tik op de schakelaar door Opnemen in Favorieten om het toe te voegen aan het tabblad Start en tik vervolgens op Gedaan om uw scène af te ronden.

 13. Op het hoofdstartscherm ziet u nu Aankomen thuis vermeld als a Favoriete Scène. Tik er één keer op om het uit te voeren.

  Een nieuwe scène toevoegen aan Favorieten in Home

 14. Start Siri en zeg: “Rennen, ik ben thuis.”

 15. Siri activeert de scène en u kunt genieten van uw verlichting.

Veel merken van slimme gloeilampen werken met Apple’s HomeKit-software, waaronder Philips Hue, LIFX en meer.