Skip to content

iCloud: een back-up maken van uw iPad en deze herstellen

16 de juli de 2021
woman using tablet with wifi symbol at home 926726696 5be0667546e0fb0051206661

Als je ervoor hebt gekozen om een ​​back-up van je iPad te maken op iCloud toen je de iPad voor de eerste keer instelde, worden je reguliere back-ups opgeslagen op iCloud. Als u er echter voor kiest om die stap over te slaan, kunt u de iPad eenvoudig instellen om automatisch een back-up te maken naar iCloud. Deze instructies zijn van toepassing op apparaten met iOS 8 en hoger.

Hoe u automatisch een back-up van uw iPad maakt met iCloud

iCloud-back-ups inschakelen voor uw iPad:

 1. Open Instellingen.

 2. Tik in het linkerdeelvenster op je naam.

  Apple ID in Instellingen op een iPad

 3. Kraan iCloud.

  iCloud in iPad-instellingen

 4. Kies in de iCloud-instellingen waarvan u een back-up wilt maken, inclusief contacten, agenda-afspraken, bladwijzers in de Safari-browser en items in de Notes-app. De meeste hiervan zijn standaard ingeschakeld.

 5. Kraan iCloud-back-up.

  iCloud-back-up op iPad

 6. Voor het inschakelen van automatische back-ups voor de iPad, zet de iCloud-back-up tuimelschakelaar. Toen op de iPad een back-up wanneer deze in een stopcontact of computer is aangesloten.

  iCloud-back-up op iPad

 7. Kraan Nu backuppen om direct een back-up te maken.

  Handmatige back-up op iPad

 8. De iPad maakt automatisch een back-up. Onderstaande tekst Nu backuppen geeft de datum en tijd van de laatste back-up weer.

Een iPad herstellen vanaf een iCloud-back-up

Het herstellen van een iPad vanaf een iCloud-back-up begint met het wissen van de iPad, waardoor deze in dezelfde staat komt als toen u hem voor het eerst uit de doos haalde. Voer een handmatige back-up voordat u uw iPad opnieuw in te stellen om te voorkomen dat verlies van foto’s of gegevens.

 1. Open Instellingen.

  Hoe films van iPad te verwijderen

 2. Kraan Algemeen.

  Hoe films van iPad te verwijderen

 3. Kraan Resettenen tik vervolgens op Wis alle inhoud en instellingen.

  Wis alle instellingen en inhoud op iPad

 4. Bevestig uw keuze en de iPad keert terug naar de standaardstatus.

Wanneer de iPad klaar is met het wissen van de gegevens, toont de iPad hetzelfde scherm dat werd weergegeven toen u de iPad voor het eerst kreeg. Als u het opzetten van de iPad en biedt de keuze om de tablet te herstellen van een back-up. Deze optie wordt weergegeven nadat u zich aanmeldt bij uw Wi-Fi-netwerk en al dan niet gebruik te maken locatiediensten. Wanneer u ervoor kiest om te herstellen vanaf een back-up, kunt u kiezen uit de laatste back-up of een van de vorige. Als u herstelt vanaf een back-up omdat de iPad problemen heeft die alleen kunnen worden opgelost door deze te verwijderen, kiest u de nieuwste back-up. Als de iPad nog steeds niet goed werkt, gaat u naar de volgende meest recente back-up. Herhaal dit proces totdat het probleem is opgelost. Het herstellen van een back-up kan enige tijd duren. Het proces maakt gebruik van een Wi-Fi-verbinding om instellingen, inhoud en gegevens te downloaden. Als er veel content op de iPad, kan dit een tijdje duren. Het herstelscherm geeft schattingen weer in elke fase van het herstelproces, te beginnen met het herstellen van de instellingen en vervolgens op te starten op de iPad. Wanneer het startscherm van de iPad verschijnt, gaat de iPad verder met het herstelproces door al uw applicaties te downloaden. Als je in deze fase een probleem tegenkomt, download dan gratis een applicatie uit de App Store. U kunt ook apps synchroniseren vanuit iTunes op uw pc. Het herstelproces vervangt ook foto’s en andere gegevens, dus als het er niet naar uitziet dat er vooruitgang wordt geboekt, kan de iPad meer dan alleen apps downloaden.