Skip to content

Iemand modificeren op Twitch

30 de juni de 2021
how to mod someone on twitch 5075092 f44db82ab31e4fc0a56d0de434aecea0

Twitch is een immens populaire online service die wordt gebruikt om digitale video-uitzendingen te bekijken en te streamen. Het duurt seconden om aan de slag te gaan en te beginnen met het streamen van de game die je speelt of andere activiteiten, zoals het maken van kunstwerken. Waar het nog lastiger kan worden, is ervoor te zorgen dat de gemeenschap die je cultiveert veilig en leuk is voor iedereen. Dat is waar het handig kan zijn om Twitch-mods toe te voegen: moderators die je chatroom in de gaten houden en in staat zijn om beledigende commentatoren in toom te houden als dat nodig is. Gelukkig is het heel eenvoudig om iemand een mod te maken op je Twitch-kanaal, waardoor ze voldoende bevoegdheden hebben binnen je kanaal. Hier leest u hoe u iemand een mod op Twitch kunt maken en kunt u zien waarom dit nuttig kan zijn. Het is handig voor jou en je moderator om alle mod-commando’s te kennen die aan Twitch zijn gekoppeld. Zorg ervoor dat je ze leest, zodat je weet wat je moet doen.

Waarom iemand een mod maken op Twitch?

Zoals bij elke online community, kan Twitch een zeer positieve activiteit zijn. Het is een geweldige manier om nieuwe vrienden te maken en nieuwe interesses te ontdekken, maar soms kan een kleine minderheid van onruststokers het voor iedereen onaangenaam maken. Het is een slim idee om een ​​betrouwbaar persoon op Twitch te modificeren, door ze moderatorrechten te geven zodat ze de chat in de gaten kunnen houden terwijl jij bezig bent met het spelen van de game die wordt gestreamd of het voltooien van andere activiteiten. Dit is vooral handig als je een vast streamingschema hebt en je werkt aan het opbouwen van je reputatie, aangezien niemand deel wil uitmaken van een onwelkome community. Het opzetten duurt ook maar enkele seconden.

Hoe mod je iemand op Twitch?

Iemand een mod op Twitch maken, vereist slechts een paar korte commando’s, maar je moet weten hoe je het moet doen. Hier zijn de stappen die nodig zijn om iemand te modificeren en hem de privileges te geven die horen bij het zijn van een Twitch-mod. We hebben Twitch Studio gebruikt in onze screenshots, maar de methode om iemand te modden is hetzelfde in alle Twitch-apps en -services.

 1. Start je stream op Twitch.

 2. Laat de gebruiker die je als moderator wilt maken zich bij je stream aansluiten.

  Wijs indien mogelijk uw mods toe voordat u een game begint te spelen of deelneemt aan een activiteit, zodat u zich op elke taak kunt concentreren.

 3. Typ in het chatvenster /mod [username] waar [username] is de gebruikersnaam van de persoon die je een mod wilt maken.

  Twitch Studio-app met het chatroom-dialoogvenster gemarkeerd en de /mod-opdracht weergegeven

 4. De gebruiker is nu moderator in het kanaal en heeft moderatorrechten.

  Twitch Studio-app die laat zien dat een gebruiker moderator is geworden

Hoe iemand op Twitch te modificeren met muisopdrachten

Als je liever muisopdrachten gebruikt om iemand moderator te maken, kun je dat op een andere manier doen. Dit is wat u moet doen.

 1. Start je stream op Twitch.

 2. Laat de gebruiker die je als moderator wilt maken zich bij je stream aansluiten.

 3. Klik op de gebruikersnaam van de persoon die je moderator wilt maken.

  Twitch Studio-app met een gebruikersnaam van een chatgebruiker gemarkeerd

 4. Klik op de Mod [username] knop.

  Twitch Studio-app met Mod [username] knop gemarkeerd

 5. Ze zijn nu moderator in je Twitch-kanaal. Om moderatorrechten te verwijderen, typt u /unmod gevolgd door de gebruikersnaam van de mod.

Kun je meerdere mensen modificeren?

In één woord, ja. Het is perfect mogelijk om meerdere moderators binnen je Twitch-kanaal te hebben en Twitch beveelt het zelfs aan voor de meest soepele ervaring voor iedereen. Afhankelijk van de grootte van het kanaal zijn verschillende aantallen nodig. Als je de mensen vertrouwt die je mods maakt, kan het nooit kwaad om meer mods te hebben dan aanbevolen. De sleutel is om de persoon te vertrouwen aan wie je dergelijke privileges doorgeeft.

 • Kleine zenders. Het is de moeite waard om een ​​of twee mods te hebben. Een klein kanaal is meestal wanneer de chat relatief stil is met ongeveer één of minder regels tekst per seconde.
 • Middelgrote kanalen. Eén mod voor elke 200 kijkers is hier ongeveer, mits de chat redelijk druk is.
 • Grote zenders. Eén mod voor elke 600 kijkers is het aanbevolen aantal om voor elke mod op de hoogte te blijven van mogelijk beledigend gedrag. Het is duidelijk dat je kilometerstand kan variëren, afhankelijk van het soort volgers dat je hebt en minder mods kunnen precies goed zijn.