Skip to content

Iemand op Discord rapporteren

23 de juni de 2021
discord promo image 852dbc4ff192446fbbe944d55d8044eb

Wat te weten

  • Als je een probleem hebt met een andere gebruiker op Discord, moet je altijd eerst contact opnemen met de moderator van de server.
  • Als dat niet lukt, klikt u met de rechtermuisknop op een aanstootgevend bericht en selecteert u Berichtkoppeling kopiëren. Vul Discord’s Trust and Safety-formulier in met de link en beschrijf uw probleem.
  • Als je een probleem hebt met een hele server, gebruik dan hetzelfde formulier om je probleem te beschrijven en dien het in bij de Vertrouwen en veiligheid team.

Dit artikel behandelt hoe je een persoon of server kunt rapporteren op de desktopversie van Discord en bevat tips om problemen op Discord te voorkomen.

Een persoon of server rapporteren op Desktop Discord

Als het op sociale media aankomt, weten we allemaal dat er eikels zijn, en Discord is niet anders. Gelukkig is het gemakkelijk om iemand of een server te rapporteren als je een onoplosbaar probleem hebt. Indien mogelijk moet u problemen echter eerst voorleggen aan een moderator op de server waar ze zijn opgetreden. Servermoderators hebben vaak kennis van gebruikers in kwestie en kunnen op hun beurt beter bemiddelen bij geschillen. Het is ook essentieel om ervoor te zorgen dat je alleen iemand meldt voor een serieus probleem, bijvoorbeeld als een gebruiker de communityrichtlijnen van Discord schendt of je anderszins lastigvalt. Als je je onveilig voelt of alsof je in gevaar bent op een Discord-server, is dit waarschijnlijk buiten de paygrade van het Discord-ondersteuningsteam. Het meeste dat Discord kan doen met een overtredende gebruiker, is hun account verbannen, wat misschien niet altijd werkt. In deze situaties is het een betere eerste stap om contact op te nemen met uw plaatselijke politieafdeling of een vertrouwde vriend of familielid. Het hele rapportageproces draait om contact opnemen met de toegewijde van Discord Vertrouwen en veiligheid ondersteuningsteam door een formulier in te vullen waarin uw probleem wordt beschreven. Afhankelijk van uw probleem kan meer informatie nodig zijn.

  1. Als er een beledigende gebruiker is, selecteert u een beledigend bericht, klikt u erop met de rechtermuisknop en selecteert u Berichtkoppeling kopiëren. Vul Discord’s Trust and Safety-formulier in, beschrijf uw probleem en voeg de link toe.

  2. Als er een overtredende gebruiker is, maar geen specifiek bericht, vul dan het Discord’s Trust and Safety-formulier in, beschrijf uw probleem en vermeld de volledige gebruikersnaam van de gebruiker en de server waar zich problemen hebben voorgedaan.

  3. Als er een hele server is waarmee je een probleem hebt, neem dan alle relevante details op in Discord’s Trust and Safety-formulier, gericht aan het Trust & Security-team.

Tips om problemen met onenigheid te voorkomen

Preventie is natuurlijk het beste medicijn, en er zijn stappen die u kunt nemen op Discord om uw kansen op negatieve interacties te minimaliseren.

  • Een lid van een grote server met veel vreemden? Klik met de rechtermuisknop de server en selecteer Privacy instellingen. Uitschakelen Directe berichten van serverleden toestaan. U kunt nu alleen communiceren met mensen op een server op die server.
  • Ben je geïrriteerd door wat er momenteel gebeurt op een server? Klik met de rechtermuisknop op de server en selecteer Server dempen; kies vervolgens hoe lang je meldingen wilt dempen, tijdelijk of voor onbepaalde tijd.