Skip to content

Iemand toevoegen op Discord

19 de juni de 2021
DiscordLWarticleledephoto f629e8b7acce490f8faa25f4e40d2ac0

Discord is een populaire, gratis spraak- en tekstchat-app voor gamers. Voeg je vrienden eraan toe om het meeste uit deze communicatie-app voor gamers te halen. Er zijn verschillende manieren om mensen toe te voegen aan Discord, ook vanuit hun profiel en door de zoekfunctie te gebruiken. Deze instructies laten zien hoe je vrienden kunt toevoegen aan Discord met behulp van de desktop-webbrowserversie van het Discord-serverdashboard. Hoewel de Discord-app beschikbaar is voor iOS-, Android-, Windows-, Mac- en Linux-apparaten, zouden de instructies voor de webbrowserversie voldoende moeten zijn om te beschrijven hoe u vrienden op Discord kunt toevoegen, ongeacht uw besturingssysteem.

Hoe mensen op Discord toe te voegen: Discord User Search

De snelste manier om mensen aan Discord toe te voegen, is door naar je vrienden te zoeken met behulp van hun Discord-gebruikerstag.

 1. Log in op uw Discord-account vanuit het inlogscherm van de webbrowser van de Discord-app.

 2. Selecteer in het startscherm op de dashboardpagina van uw Discord-account Vrienden, aan de linkerkant van het scherm. Het Vriendenmenu wordt aan de rechterkant van het scherm geopend.

 3. Selecteer boven aan het menu Vrienden toevoegen. Dit opent een venster met een groot zoekvak waarin u uw vrienden kunt zoeken op hun gebruikersnaam, ook wel DiscordTag genoemd.

  Vriend toevoegen knop in Discord

 4. Voer in het grote zoekvak de DiscordTag in van de persoon die je wilt toevoegen. Als u klaar bent met typen, selecteert u Stuur een vriendschapsverzoek, aan het einde van het zoekvak.

  Stuur een vriendschapsverzoek-knop in Discord

  De DiscordTag bestaat uit een hoofdlettergevoelige gebruikersnaam, een hekje (#) en het 4-cijferige DiscordTag-nummer van uw vriend.

Vrienden toevoegen op Discord: toevoegen met behulp van hun profiel

Als je je vrienden niet hebt gevonden met zoeken, voeg dan mensen toe met behulp van hun Discord-profiel, maar er zijn enkele waarschuwingen van toepassing. Met deze methode kun je geen vriend toevoegen vanuit hun profiel als deze geen deel uitmaakt van je Discord-server of als je geen lid bent van hun server. U moet ten minste één server gemeen hebben, bij voorkeur uw server.

 1. Log in op uw Discord-app-account vanaf de inlogpagina van de webbrowser.

 2. Selecteer in het dashboardscherm van uw account aan de linkerkant van het scherm uw profielpictogram, dat zich onder het startschermpictogram (het Discord-logo) bevindt.

  Discord-logopictogram voor toegang tot profiel

 3. Als u uw profielpictogram selecteert, wordt het dashboard van uw server geopend. Aan de rechterkant van dit scherm staat je chatlijst. De persoon die je als vriend op Discord wilt toevoegen, moet op deze chatlijst worden vermeld. Klik met de rechtermuisknop op de naam van de persoon en selecteer vervolgens Profiel.

  Profielmenu-item in Discord

 4. Er verschijnt een klein, zwart dialoogvenster met de profielsamenvatting van uw vriend. Selecteer Stuur een vriendschapsverzoek.

  Stuur een vriendschapsverzoek-knop van de Discord-profielpagina

Hoe mensen op Discord toe te voegen: One-Click Adds

Je kunt ook iemand toevoegen op Discord als je al eerder met hem hebt gechat. Het is een snelle manier om in contact te komen met mensen met wie je al praat.

 1. Log in op uw Discord-account via de inlogpagina van de webbrowser.

 2. Selecteer uw profielpictogram, aan de linkerkant van het scherm, onder het Home-pictogram.

  Profielpictogram in Discord

 3. Ga naar je chatlijst aan de rechterkant van het scherm. Klik met de rechtermuisknop op de persoon in uw chatlijst die u wilt toevoegen.

 4. Selecteer in het menu dat verschijnt Vriend toevoegen.

  Vriend toevoegen in menu op Discord