Skip to content

IFTTT gebruiken met Alexa

16 de februari de 2023
GettyImages 586094802 5aa93c9343a1030036b25baa

Wat te weten

  • Meld u aan of maak een IFTTT-account aan en selecteer Aansluiten om je Alexa aan het account te koppelen.
  • Gebruik een van de bestaande applets. Kies in IFTTT een applet en selecteer Aanzetten.
  • Nadat u de applet hebt ingesteld, gebruikt u de zin die u tijdens de installatie hebt gemaakt om deze te activeren.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een IFTTT-account kunt verkrijgen en koppelen aan Alexa. Het legt ook uit wat applets zijn en hoe ze te gebruiken.

Hoe IFTTT-applets werken

IFTTT-recepten, ook wel applets genoemd, zijn ketens van eenvoudige voorwaardelijke verklaringen die met veel toepassingen werken, waaronder Amazon Alexa. IFTTT omvat opdrachten die de software vertellen: “Als ‘deze’ trigger optreedt, moet ‘die’ actie plaatsvinden’ met behulp van de IFTTT-service. Het IFTTT Alexa-kanaal maakt het gebruik van de service nog eenvoudiger, omdat u de bestaande recepten kunt gebruiken. Als het IFTTT Alexa-kanaal niet de trigger- en actiecombinatie heeft waarnaar u op zoek bent, stelt u uw eigen combo in om de gewenste functies uit te voeren. Om de IFTTT Alexa Skill in te schakelen, maakt u uw IFTTT-account aan of logt u in op uw IFTTT-account en selecteert u Aansluiten om uw Amazon-account te koppelen en het de nodige machtigingen te geven.

IFTTT-recepten gebruiken met Amazon Alexa

IFTTT-recepten, ook wel applets genoemd, zijn ketens van eenvoudige voorwaardelijke verklaringen die met veel toepassingen werken, waaronder Amazon Alexa. IFTTT omvat opdrachten die de software vertellen: “Als ‘deze’ trigger optreedt, moet ‘die’ actie plaatsvinden’ met behulp van de IFTTT-service. Het IFTTT Alexa-kanaal maakt het gebruik van de service nog eenvoudiger, omdat u de bestaande recepten kunt gebruiken. Als het IFTTT Alexa-kanaal niet de trigger- en actiecombinatie heeft waarnaar u op zoek bent, stelt u uw eigen combo in om de gewenste functies uit te voeren. Het algemene proces voor het openen van een applet is eenvoudig. Klik binnen IFTTT op de applet die u wilt implementeren in de lijst met Alexa-opties en klik of tik vervolgens Aanzetten om het in te schakelen. Volg de aanwijzingen om IFTTT toestemming te geven om verbinding te maken met een ander smart device. Als u bijvoorbeeld de applet wilt inschakelen om een ​​kopje koffie te zetten met uw WeMo-koffiezetapparaat als u zegt: “Alexa, zet een kopje voor me”, wordt u gevraagd verbinding te maken met uw WeMo-app. Nadat u het recept hebt ingesteld, roept u het op met de zin die u in het recept hebt opgegeven. Elk recept heeft andere voorwaarden en regels, afhankelijk van de andere services die u hebt aangesloten. Het recept om verbinding te maken met een taakbeheerservice zoals Remember the Milk ziet er bijvoorbeeld anders uit dan het recept voor het besturen van een domotica-apparaat.