Skip to content

Ik ben mijn Windows 7-wachtwoord vergeten! Hoe kom ik weer binnen?

18 de augustus de 2021
forgot my windows 7 password 2626269 dc50b27dd646423c80e46f1bb701fffa

Dus je bent je Windows 7-wachtwoord vergeten? Hé, het gebeurt. We worden verondersteld zeer ingewikkelde wachtwoorden te maken, zodat ze moeilijk te raden zijn, maar soms maken we ze zo ingewikkeld dat we ze zelf vergeten. Vanaf januari 2020 biedt Microsoft geen ondersteuning meer voor Windows 7. We raden aan om te upgraden naar Windows 10 om beveiligingsupdates en technische ondersteuning te blijven ontvangen. Probeer een van de verschillende manieren om uw Windows 7-inlogwachtwoord te vinden dat u op de een of andere manier is ontgaan.

Laten we de ideeën een voor een doornemen, te beginnen met de gemakkelijkste:

Gebruik uw Windows 7-wachtwoordhersteldiskette

Dit is het moment om die Windows 7-wachtwoordherstelschijf te gebruiken die u hebt gemaakt. Gefeliciteerd met je proactieve houding! Het is echter waarschijnlijk dat de meesten van u geen Windows 7-wachtwoordhersteldiskette hebben, ofwel omdat u niet wist dat de functie bestond of omdat u nooit dacht dat u uw Windows 7-wachtwoord zou vergeten. Hoe dan ook, als je eenmaal met een van de andere onderstaande ideeën bent begonnen, kom dan zeker terug naar die link hierboven en maak er meteen een.

Laat een beheerder uw Windows 7-wachtwoord voor u wijzigen

Als andere mensen een account op uw computer hebben, kan een van hen worden geconfigureerd met toegang op beheerdersniveau. Aangezien degenen met beheerdersrechten de wachtwoorden van alle gebruikers in Windows 7 kunnen beheren, kan deze persoon uw Windows 7-wachtwoord voor u wijzigen vanuit zijn of haar account. Het is duidelijk dat als je de enige persoon bent die een account op je computer heeft, wat waarschijnlijk de situatie is voor velen van jullie, deze truc je geen goed zal doen.

Reset uw Windows 7-wachtwoord met deze truc

Er is een manier om uw Windows 7-wachtwoord opnieuw in te stellen met niets anders dan de tools en software die u al tot uw beschikking heeft. Dit is een handige kleine truc die iedereen kan uithalen. Het ergste dat u hoeft te doen, is opstarten vanaf een schijf of flashstation en de opdrachtprompt een paar keer gebruiken. Zie Een Windows 7-wachtwoord opnieuw instellen voor een volledige zelfstudie. Gezien het feit dat je waarschijnlijk niet echt een wachtwoordhersteldiskette of een tweede beheerder op je computer hebt, en je waarschijnlijk al hoofdpijn hebt om te onthouden waar je je wachtwoord op hebt ingesteld, zal deze truc de oplossing zijn voor de meesten van jullie .

Hack uw Windows 7-account met een wachtwoordherstelprogramma

Als je hebt geprobeerd te raden, er zijn geen andere gebruikers op je computer, de laatste truc werkte om de een of andere reden niet en je weet zeker dat je geen Windows 7-wachtwoordhersteldiskette hebt rondslingeren, dan is het tijd om het te proberen iets ingewikkelder. Windows-programma’s voor wachtwoordherstel zijn softwaretools die zijn ontworpen om uw Windows 7-wachtwoord te herstellen of opnieuw in te stellen/verwijderen. Ze kunnen soms moeilijk te gebruiken zijn, maar als u uw wachtwoord echt bent vergeten en u ook enkele eenvoudige aanwijzingen kunt volgen, is de kans groot dat een van deze programma’s u weer in Windows brengt.

Kunt u uw Windows 7-wachtwoord nog steeds niet vinden?

Als je alles hierboven hebt geprobeerd en dat verloren Windows 7-wachtwoord is echt voorgoed verloren, dan moet je een schone installatie van Windows 7 uitvoeren, een proces dat alles op je computer zal wissen. Het is een drastische en duidelijk destructieve stap, maar als je je computer terug wilt, moet je deze optie overwegen als al het andere is mislukt.

Wat te doen nadat u uw wachtwoord opnieuw heeft ingesteld

Je Windows 7-wachtwoord vergeten en verschillende stappen moeten doorlopen om het opnieuw in te stellen, is absoluut niet leuk. Het is dus verstandig om alle mogelijke methoden te gebruiken om te voorkomen dat u uw Windows 7-wachtwoord in de toekomst opnieuw moet instellen. Naast de hierboven genoemde methode voor het opnieuw instellen van het wachtwoord, kunt u uw nieuwe Windows 7-wachtwoord opslaan in een wachtwoordbeheerder. Zolang u er een gebruikt met mobiele toegang, kunt u de app voor wachtwoordbeheer altijd raadplegen als u uw Windows 7-wachtwoord moet onthouden. Wat u in plaats daarvan kunt doen, is uw Windows 7 zo instellen dat deze zich automatisch aanmeldt telkens wanneer uw computer opstart. Dit is zeker niet ideaal als beveiliging een probleem is, want dan kan iedereen je computer binnendringen, maar het zorgt er wel voor dat je je wachtwoord niet hoeft te onthouden.