Skip to content

Ik kan niet stoppen met spelen met Amazon’s Luna Game Controller

2 de juli de 2021
File 000 649fa9ca669945de848764bb01e69ddc

Belangrijkste leerpunten

  • Ik was onder de indruk van de snelheid en bouwkwaliteit van Amazon’s Luna-gamecontroller.
  • De Luna-controller van $ 69,99 is bedoeld voor Amazon’s cloudstreaming-gamingservice, momenteel in een programma voor vroege toegang dat alleen op uitnodiging beschikbaar is.
  • Ik had de controller nog geen vijf minuten nadat hij door een postbode bij mij thuis was afgezet aan de gang.

Amazon’s draadloze controller voor zijn nieuwe Luna-gamingservice biedt snelheid en geweldige bouwkwaliteit. De Luna-controller van $ 69,99 is niet goedkoop, maar hij levert ijzersterke prestaties. Het was ook ongelooflijk eenvoudig te koppelen met de gameservice en biedt minder latentie in vergelijking met andere controllers. De Luna-controller is bedoeld voor gebruik met Amazon’s cloudstreaming-gamingservice, momenteel in een early access-programma dat alleen op uitnodiging beschikbaar is. Luna werkt op pc’s en Macs via zelfstandige clients of Chrome, Amazon Fire TV-apparaten en iPhones en iPads. Bepaalde Android-telefoons zijn ook compatibel.

Levering aan Connection in vijf minuten

Trouw aan Amazon’s ethos om alles gemakkelijker te maken, had ik de controller minder dan vijf minuten nadat hij was afgeleverd aan de gang. Na het plaatsen van de meegeleverde batterijen was het een kwestie van de Luna game controller app downloaden voor mijn iPad. Het apparaat werd onmiddellijk gedetecteerd en seconden later was ik aan het spelen. En hoewel mijn controller mijn wifi-verbinding meteen opmerkte, kun je de Luna-controller ook via Bluetooth gebruiken. “De Luna-controller van $ 69,99 is niet goedkoop, maar levert ijzersterke prestaties.” De Luna Controller maakt rechtstreeks verbinding met Amazon via zijn Wi-Fi-verbinding, waarvan het bedrijf beweert dat het de latentie met 17 tot 30 milliseconden vermindert. In de praktijk vond ik de Controller opmerkelijk responsief wanneer verbonden via Wi-Fi om een ​​iPad Air te bedienen. Houd er rekening mee dat je de Luna-controller niet nodig hebt om games te spelen op de service van Amazon. U kunt ook een compatibele Bluetooth-controller gebruiken, zoals de DualShock 4 of Xbox Wireless Controller. Serieuze gamers zouden zelfs een draadloze muis en toetsenbord kunnen aansluiten. Natuurlijk, wanneer u Bluetooth gebruikt, geeft u de verminderde latentie op.

Na enige tijd met de Luna-controller te hebben doorgebracht, probeerde ik een draadloze muis en toetsenbord te gebruiken en ik kon meteen het verschil zien. Hoewel de vertraging te klein was om te kwantificeren, was het zeker merkbaar. Het voelde ook onhandig om het kleine iPad-scherm te gebruiken met een muis en toetsenbord van volledige grootte. Ik heb ook een Xbox draadloze controller geprobeerd. Ik geef de voorkeur aan het meer ergonomische gevoel boven dat van de Luna, maar nogmaals, er was merkbare vertraging in vergelijking met het gebruik van de Luna via wifi.

Solide als een Xbox

Ik was blij te ontdekken dat de Luna-controller een solide stuk gereedschap is. Het lijkt op het klassieke Nintendo Switch-controllerontwerp en weegt maar liefst 285 gram. Een ervaren PlayStation-gamer vertelde me dat hij breder in zijn hand aanvoelde dan een PS4-controller en in feite bijna te groot was om langdurig comfortabel te spelen. Maar de bouwkwaliteit was zo solide als een Xbox draadloze controller. Ik heb grote handen en had geen probleem om de Luna-controller vast te pakken tijdens het spelen van het racespel Raster. De besturing had uitstekende feedback en ik kon mijn auto op mijn maximale vaardigheidsniveau over de baan laten draaien.

Amazon Luna-controller gekoppeld aan een iPad Air

Er zijn menuknoppen geclusterd rond een Luna-knop die oplicht wanneer je de gamepad gebruikt. Met een kleine microfoon boven de Luna-knop kun je Amazon Alexa gebruiken met de controller. Aan de onderkant zit een koptelefoonaansluiting. Aan de zijkant bevindt zich een USB-C-poort voor bedrade verbindingen en het opladen van de oplaadbare batterijen. Na tijd met de Amazon Luna-controller te hebben doorgebracht, beschouw ik het als een must-have voor iedereen die zich abonneert op de gaming-service van Amazon. Het is een goed gemaakte controller die een eenvoudige installatie en verminderde latentie biedt via een Wi-Fi-verbinding.