Skip to content

Image Trace gebruiken in Adobe Illustrator CC

15 de september de 2021
Image 01 56a459a33df78cf77281f17e 9fdcaf25414d4d6b95df20ff93d282d3

Met de tool Image Trace in Adobe Illustrator CC is het mogelijk om lijntekeningen en foto’s om te zetten in vectorafbeeldingen. Leer hoe u bitmaps naar vectoren en PNG-bestanden converteert naar SVG-bestanden met Illustrator. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Adobe Illustrator CS6 en hoger, inclusief Illustrator CC 2020.

Wat is het Illustrator-hulpmiddel voor beeldtracering?

Bij het converteren van een afbeelding naar vectoren, worden de gebieden met aaneengesloten kleuren omgezet in vaste vormen. Naarmate u meer vormen en vectorpunten toevoegt, wordt de bestandsgrootte groter en zijn er meer CPU-bronnen nodig om die vormen, punten en kleuren op het scherm in kaart te brengen. Dit proces werkt het beste in afbeeldingen met een onderwerp dat duidelijk afsteekt tegen de achtergrond, zoals de onderstaande afbeelding van een koe die tegen de lucht staat.

Afbeeldingen overtrekken in Illustrator

Afbeeldingen overtrekken met het gereedschap Afbeelding overtrekken in Illustrator:

 1. Open een leeg document in Illustrator en selecteer vervolgens Bestand > Plaats en kies de afbeelding die u wilt overtrekken. Als je het verprutst, kun je recente wijzigingen ongedaan maken door op te drukken Ctrl+Z of cmd+Z. Om de afbeelding te herstellen naar de laatst opgeslagen staat, selecteert u Bestand > Terugdraaien.

  Het Plaats-commando

 2. Nadat u de afbeelding hebt geplaatst, klikt u erop en gaat u naar de Illustrator-eigenschappen paneel. In de Snelle acties sectie, selecteer Beeld spoor. Als het deelvenster Eigenschappen niet zichtbaar is, selecteert u Raam > Eigendommen.

  De knop Afbeelding traceren

 3. Selecteer een traceermethode in het vervolgkeuzemenu om te beginnen met traceren. Als het klaar is, wordt de afbeelding omgezet in een reeks vectorpaden.

  Het menu traceermethoden

 4. In de Eigendommen paneel, ga naar de Snelle acties sectie en selecteer Uitbreiden om de reeks paden te zien.

  De opdracht Uitvouwen

 5. Selecteer Object > Pad > Makkelijker maken.

  De opdracht Vereenvoudigen onder het submenu Pad

 6. Gebruik de schuifregelaars in het paneel om het aantal punten en krommen in de getraceerde afbeelding te verminderen.

  De schuifregelaar voor traceerpunten

 7. Als de tracering is voltooid, wilt u misschien delen ervan verwijderen. In dit voorbeeld willen we de koe zonder achtergrond. Schakel over naar de Directe selectie en selecteer de achtergrondvormen en druk vervolgens op Verwijderen op het toetsenbord om die vormen te verwijderen.

  Het gereedschap Direct selecteren

 8. U houdt een vectorafbeelding over die u kunt opslaan als PSD-bestand of kunt exporteren in een indeling zoals SVG.

  Een vectorafbeelding van een koe in Adobe Illustrator

Zwart-witafbeeldingen traceren in Illustrator

Een andere manier om een ​​afbeelding te traceren verschijnt in het menu Object. Wanneer u selecteert Object > Beeld spoor, heb je twee opties: Maken en Maken en uitbreiden. De tweede keuze traceert en toont u vervolgens de paden. Tenzij u een schets of lijntekening met een effen kleur overtrekt, is het resultaat meestal zwart-wit.

De opties Maken en Maken en uitbreiden onder Afbeeldingtracering

Adobe Illustrator Image Trace-paneel

Als u meer controle wilt over het traceren, selecteert u Raam > Beeld spoor om het deelvenster Afbeelding volgen te openen.

Het venster Afbeelding traceren

De pictogrammen bovenaan, van links naar rechts, zijn de voorinstellingen voor Automatische kleur, Hoge kleur, Lage kleur, Grijswaarden, Zwart-wit en Overzicht. Er is ook een Vooraf ingesteld vervolgkeuzemenu waar u de kleurmodus en het te gebruiken palet kiest. U kunt het traceerresultaat wijzigen in de Geavanceerd opties. Terwijl u met de schuifregelaars en kleuren speelt, ziet u de waarden voor de Paden, Ankers, en Kleuren onderaan het paneel verhogen of verlagen. De Method-opties bepalen hoe de paden worden gemaakt. Je hebt twee keuzes. De eerste is aangrenzend, wat betekent dat de paden tegen elkaar botsen. De andere overlapt, wat betekent dat de paden over elkaar heen worden gelegd.