Skip to content

iMovie 10 – Aan de slag met videobewerking!

23 de juni de 2021
Screenshot 2014 02 24 12.17.08 56a249993df78cf772741a19 374a1b77389c49aaad5979c4088e9026

Welkom bij iMovie! Als je al een Mac hebt, is dit de eenvoudigste manier om aan de slag te gaan met het bewerken van nieuwe videoprojecten.

Een nieuw project starten in iMovie 10

Wanneer u iMovie 10 opent om een ​​nieuw videobewerkingsproject te starten, ziet u uw gebeurtenisbibliotheken (waar onbewerkte videobestanden worden opgeslagen en georganiseerd) in een kolom aan de linkerkant van het venster. Er zal een bibliotheek zijn voor uw iPhoto-bestanden, waar u toegang hebt tot foto’s en video’s die u in iMovie kunt gebruiken. Alle oude gebeurtenissen en projecten die u hebt gemaakt of geïmporteerd uit eerdere versies van iMovie, moeten ook zichtbaar zijn. Alle bewerkte iMovie-projecten (of een nieuw, leeg project) worden onderaan in het midden van het venster weergegeven en de viewer (waar u clips en voorbeelden van projecten kunt bekijken) bevindt zich in het midden bovenaan. De neerwaartse pijl linksboven of middenonder is voor het importeren van media en het plusteken voor het maken van een nieuw project. U kunt een van deze acties ondernemen om aan een nieuw bewerkingsproject te beginnen. Importeren is eenvoudig en de meeste soorten video-, afbeeldings- en audiobestanden worden door iMovie geaccepteerd. Wanneer u een nieuw project maakt, krijgt u verschillende ’thema’s’ aangeboden. Dit zijn sjablonen voor titels en overgangen die automatisch aan je bewerkte video worden toegevoegd. Als u geen van de thema’s wilt gebruiken, selecteert u gewoon ‘Geen thema’.

Beeldmateriaal toevoegen aan uw iMovie-project

Beeldmateriaal toevoegen aan iMovie-screenshot

Voordat je in iMovie 10 beeldmateriaal aan je project kunt toevoegen, moet je de clips importeren. Gebruik de importeerknop. Of, als het beeldmateriaal zich al in iPhoto of een andere evenementenbibliotheek bevindt, kunt u het vinden en toevoegen aan uw iMovie-project. Wanneer u clips aan een project toevoegt, kunt u een clip geheel of gedeeltelijk selecteren. U kunt ook een automatische selectie van 4 seconden krijgen van iMovie als u eenvoudig wilt bewerken. Het is eenvoudig om de selecties rechtstreeks aan uw project toe te voegen, ofwel met de functie slepen en neerzetten, of met de E, Vraag, of W sleutels. Zodra een clip zich in uw bewerkingsvolgorde bevindt, kan deze worden verplaatst door te slepen en neer te zetten, of verlengd door op een van beide uiteinden te klikken. U kunt ook video- en audio-effecten toevoegen aan elk van de clips in uw project (u kunt toegang krijgen tot al deze tools door de clip in uw project te selecteren en vervolgens op te klikken Aanpassen in de balk rechtsboven in het iMovie-venster). U kunt ook overgangen, geluidseffecten, achtergrondafbeeldingen, iTunes-muziek en meer toevoegen aan uw iMovie-projecten. Dit alles is toegankelijk via de inhoudsbibliotheek linksonder in het iMovie-scherm.

Video’s delen vanuit iMovie 10

Schermafbeelding iMovie 10 Video delen

Deel je video als je klaar bent met bewerken. Gebruik Theater, e-mail of iTunes, of exporteer een Quicktime- of Mp4-bestand dat op uw computer of in de cloud wordt opgeslagen. U hebt geen speciaal account of speciale toegang nodig om uw bestand op een van deze manieren te delen, en u krijgt videocoderingsopties zodat u de kwaliteit en grootte van uw bestand kunt optimaliseren. Om te delen via YouTube, Vimeo, Facebook of iReport, heb je een account nodig met de bijbehorende site en internettoegang. Als u de video automatisch online gaat delen, moet u een reservekopie op uw computer opslaan.