Skip to content

Installeer handmatig een printer op uw Mac

16 de april de 2023
GettyImages 1088144738 1f1085071fd64d15bfc95f174420375a

Het installeren van een printer op een Mac is meestal een eenvoudige taak. U hoeft niet veel meer te doen dan de printer op uw Mac aan te sluiten, de printer aan te zetten en vervolgens uw Mac de printer automatisch voor u te laten installeren. Af en toe werkt het automatische installatieproces niet, meestal bij oudere printers. In dat geval kunt u de handmatige printerinstallatiemethode gebruiken. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op Macs met OS X Lion (10.7) en hoger.

Systeemvoorkeuren gebruiken om een ​​printer te installeren

Je Mac detecteert elke compatibele printer die je met een kabel verbindt. Je voegt het toe via Systeemvoorkeuren.

 1. Laad de printer met inkt en papier, verbind hem met je Mac met een USB-kabel en zet de printer aan.

 2. Launch Systeem voorkeuren op je Mac door op het pictogram in het Dock te klikken of door het te selecteren in het Apple-menu.

 3. Klik op de Printers en scanners icoon.

  Mac-systeemvoorkeuren met Printers en scanners gemarkeerd

 4. Als uw printer wordt vermeld in de zijbalk van de printerlijst in het voorkeurenpaneel, markeert u deze en bekijkt u de Status. Als het zegt inactief, ziet de Mac de printer ook al is deze niet in gebruik. Je bent klaar. Als u uw printer niet in de lijst ziet, klikt u op het plusteken (+) onderaan de printerlijst om een ​​printer toe te voegen.

  Voorkeuren voor printers en scanners met plusteken gemarkeerd

 5. Selecteer de Standaard tabblad in de Toevoegen raam.

  Scherm Printer toevoegen met het tabblad Standaard gemarkeerd

 6. Uw printer zou moeten verschijnen in de lijst met printers die op uw Mac zijn aangesloten. Klik op de printernaam en de velden onderaan het venster Toevoegen worden automatisch gevuld met informatie over de printer, inclusief de naam, locatie en driver, die de Mac automatisch selecteert.

  Een printer selecteren in het scherm Toevoegen om deze aan de Mac toe te voegen

 7. Standaard selecteert uw Mac automatisch het stuurprogramma. Als uw Mac een geschikt stuurprogramma voor de printer kan vinden, wordt de naam van het stuurprogramma weergegeven.

 8. Als uw Mac geen geschikt stuurprogramma kan vinden, klikt u op de Gebruik vervolgkeuzemenu en kies Selecteer Software uit de vervolgkeuzelijst. Blader door de lijst met beschikbare printerstuurprogramma’s om te zien of er een is die overeenkomt met uw printer. Zo niet, probeer dan een generieke driver als die beschikbaar is. Selecteer een bestuurder uit de lijst en klik op OK.

 9. Klik op de Toevoegen knop om de installatie te voltooien.

 10. Als u nog steeds problemen ondervindt en u handmatig een generiek stuurprogramma voor uw printer hebt geselecteerd, probeert u een ander stuurprogramma of gaat u naar de website van de fabrikant van de printer en downloadt u een geschikt printerstuurprogramma.