Skip to content

Instellingen voor automatisch aanvullen van Android beheren

23 de juni de 2021
PersonlookingatsmartphoneGettyImages 1132115636 45dcf2d81bd24bf1aadfede5cfdcfcf2

Android automatisch aanvullen slaat persoonlijke informatie, adressen, betaalmethoden en wachtwoorden op. Het maakt verbinding met Google-apps, waaronder Google Maps, Google Pay en Chrome-wachtwoordbeheer. Als u een andere wachtwoordbeheerder gebruikt, kunt u die ook toevoegen, maar u kunt slechts één autofill-service tegelijk hebben. Hier leest u hoe u automatisch aanvullen inschakelt, instellingen voor automatisch aanvullen op Android aanpast en de informatie bewerkt die Google opslaat. Deze instructies zijn van toepassing op Android 10, 9.0 (Nougat) en 8.0 (Oreo). De screenshots zijn van Android 10; oudere versies van het besturingssysteem kunnen er anders uitzien.

Android Automatisch aanvullen inschakelen en aanpassen

Het is eenvoudig om automatisch aanvullen via Android in en uit te schakelen, de belangrijkste instellingen aan te passen en opgeslagen informatie te bewerken. U kunt automatisch aanvullen van wachtwoordbeheerders van Google of van derden toestaan.

 1. Open de Instellingen app.

 2. Scroll naar beneden en tik op Systeem > Taal input.

 3. Kraan Geavanceerd om de sectie uit te breiden.

 4. Kraan Autofill-service.

 5. Kraan Autofill-service opnieuw. Uw scherm toont Geen of een app-naam, als u er een gebruikt. U ziet een lijst met apps die automatisch kunnen worden ingevuld. Google staat standaard op de lijst; u kunt ook wachtwoordbeheerders toevoegen.

 6. Kraan Dienst toevoegen.

  Instellingen voor Android-invoer.

  Als u Geen selecteert, wordt de service voor automatisch aanvullen uitgeschakeld.

 7. Selecteer een wachtwoordbeheerder, waarna Google u vraagt ​​te bevestigen dat u de app vertrouwt. Kraan OK als je dat doet.

  Een wachtwoordbeheerder toevoegen aan automatisch aanvullen van Android.

Instellingen voor automatisch aanvullen van Google beheren

Als je in de bovenstaande stappen een wachtwoordbeheerder van derden hebt gekozen, zijn er geen beschikbare instellingen om aan te passen; als u in de bovenstaande stappen Google heeft gekozen, ziet u een instellingentandwiel ernaast. Hier leest u hoe u uw gegevens voor automatisch aanvullen kunt toevoegen en bewerken.

 1. Druk op Instellingen tandwiel. Het geeft het primaire e-mailadres weer dat aan uw telefoon is gekoppeld.

 2. Kraan Account. Als de juiste e-mail wordt weergegeven, tikt u op Doorgaan met.

  Instellingen voor automatisch aanvullen van Android.

  Als dat niet het geval is, tikt u op de pijl omlaag naast het e-mailadres en kies een ander adres. Als je het niet ziet, moet je het toevoegen; Android ondersteunt meerdere Gmail-accounts.

 3. Op het scherm Automatisch aanvullen met Google ziet u instellingen voor automatisch aanvullen van Google, waaronder persoonlijke gegevens, adressen, betaalmethoden en wachtwoorden. U kunt persoonlijke informatie, adressen en betalingsmethoden bewerken.

 4. Kraan Persoonlijke informatie om uw naam, e-mail, opleiding, werkgeschiedenis, sites, profielen (YouTube, Twitter, enz.), geslacht, verjaardag en meer te bewerken. Druk op potlood pictogram om deze informatie te bewerken.

  Instellingen voor automatisch aanvullen van Google.

 5. Kraan Adressen om Google Maps en plaatsen die u heeft opgeslagen weer te geven.

 6. Kraan Betalingsmethoden om verbinding te maken met Google Pay. (De app blokkeert screenshots.)

 7. Kraan Wachtwoorden om verbinding te maken met de wachtwoordbeheerder van Google: u kunt Aanbieding inschakelen om wachtwoorden op te slaan, automatisch inloggen en alle geweigerde sites of apps die u heeft geblokkeerd voor het opslaan van wachtwoorden. Je kunt tikken op Voeg meer toe om handmatig wachtwoorden toe te voegen.

  Instellingen voor Google-wachtwoordbeheer.

Hoe Android Autofill-gegevens te verwijderen

U kunt gegevens voor automatisch aanvullen van Android bewerken, zoals hierboven beschreven, en u kunt ook gegevens verwijderen die onjuist zijn. Als u een wachtwoordbeheerder van derden gebruikt, kunt u wachtwoorden rechtstreeks uit die app verwijderen. Als u Google gebruikt, kunt u uw gegevens openen en verwijderen via Instellingen.

 1. Open de Instellingen app.

 2. Scroll naar beneden en tik op Systeem > Taal input.

 3. Kraan Geavanceerd om de sectie uit te breiden.

  Instellingen voor Android-invoer.

 4. Kraan Autofill-service.

 5. Druk op Instellingen tandwiel naast Google.

 6. Tik op Persoonlijke gegevens, Adressen, Betaalmethoden of Wachtwoorden.

  Instellingen voor automatisch aanvullen van Android.

 7. Op de Persoonlijke informatie scherm, tik op de potlood icoon. Verwijder de informatie die u wilt verwijderen en tik vervolgens op OK.

 8. Op de Adressen scherm, tik op een lijst, tik op de potlood icoon, dan de X naast een locatie.

  Toegang krijgen tot persoonlijke gegevens voor automatisch aanvullen van Android.

 9. Op de Betalingsmethoden scherm, tik op Verwijderen naast de creditcard of rekening.

 10. Op de Wachtwoorden scherm, tik op de website die u wilt verwijderen, tik op Verwijderenen tik vervolgens op Verwijderen nogmaals op het bevestigingsbericht.

  Updaten van de Google-wachtwoordbeheerder.