Skip to content

Internet Explorer-add-ons selectief uitschakelen

25 de juni de 2021
ie addons 5a9078e1eb97de0037110f75

Internet Explorer werkt, samen met de meeste browsers, met andere softwareprogramma’s die functies in de browser bieden, zoals het bekijken van video’s, het bewerken van foto’s, enz. Deze programma’s, genaamd add-ons, zijn erg klein en werken nauw samen met IE. Soms kunnen add-ons problemen veroorzaken waardoor Internet Explorer webpagina’s niet correct weergeeft en zelfs niet correct opstart. Soms is een add-on de oorzaak van een browserfout, meestal een in het 400-bereik, zoals een 404, 403 of 400. Aangezien het vaak moeilijk is om te bepalen welke add-on een probleem veroorzaakt, moet u elke add-on uitschakelen add-on, één voor één, totdat het probleem is opgelost. Dit is een zeer nuttige stap voor het oplossen van problemen bij het oplossen van een groot aantal verschillende browserproblemen.

Vereiste tijd: Het uitschakelen van IE-add-ons als stap voor probleemoplossing is eenvoudig en duurt meestal minder dan 5 minuten per add-on. Zie welke versie van Internet Explorer heb ik? als u niet zeker weet welke instructies u moet volgen. Microsoft heeft Internet Explorer uitgefaseerd toen het Windows 10 lanceerde. Als u Windows 10 gebruikt (en dat zou u waarschijnlijk ook moeten doen), gebruikt u Microsoft Edge in plaats van IE.

Internet Explorer 11, 10, 9 en 8-add-ons uitschakelen

 1. Internet Explorer openen.

 2. Kies de Hulpmiddelen icoon rechtsboven in Internet Explorer, bij de sluitknop. IE8 toont de Hulpmiddelen menu altijd bovenaan het scherm. Voor de nieuwere versies van Internet Explorer kunt u in plaats daarvan op de Alt toets om het traditionele menu te openen en kies vervolgens Hulpmiddelen.

 3. Selecteer Add-ons beheren van de Hulpmiddelen menu.

 4. In de Add-ons beheren raam, aan de linkerkant naast de Tonen: vervolgkeuzemenu, kies Alle add-ons.

  Alle add-ons menu-optie in Internet Explorer

  Deze optie toont u alle add-ons die in Internet Explorer zijn geïnstalleerd. Je zou in plaats daarvan kunnen kiezen Momenteel geladen add-ons maar als de probleem-add-on momenteel niet is geladen, ziet u deze niet in die lijst.

 5. Klik met de linkermuisknop op de add-on die u wilt uitschakelen en kies vervolgens Uitschakelen rechtsonder in de Add-ons beheren venster. Als u met de rechtermuisknop op de add-on klikt, kunt u deze ook op die manier uitschakelen.

  Optie uitschakelen voor Internet Explorer-add-on

  Als je een probleem oplost waarbij je niet weet welke add-on de boosdoener is, begin dan gewoon bovenaan de lijst door de eerste uit te schakelen. Sommige add-ons zijn gerelateerd aan andere add-ons en moeten daarom tegelijkertijd worden uitgeschakeld. In die gevallen wordt u gevraagd om een ​​bevestiging om alle gerelateerde add-ons in één keer uit te schakelen. Als je de ziet Inschakelen knop in plaats van Uitschakelen, betekent dit dat de add-on al is uitgeschakeld.

 6. Sluit Internet Explorer en open het opnieuw.

U kunt nu alle activiteiten in Internet Explorer testen die het probleem veroorzaakten dat u hier probeert op te lossen. Als het probleem niet is opgelost, herhaalt u deze stappen en schakelt u telkens één add-on uit totdat uw probleem is opgelost.

Internet Explorer 7-add-ons uitschakelen

 1. Internet Explorer 7 openen.

 2. Kiezen Hulpmiddelen uit de menukaart.

 3. Kies in het resulterende vervolgkeuzemenu Add-ons beheren, gevolgd door Invoegtoepassingen in- of uitschakelen…

 4. In de Add-ons beheren venster, kies Add-ons die zijn gebruikt door Internet Explorer van de Tonen: vervolgkeuzelijst. De resulterende lijst toont elke add-on die Internet Explorer 7 ooit heeft gebruikt. Als een add-on het probleem veroorzaakt dat u probeert op te lossen, is dit een van de add-ons die hier worden vermeld.

 5. Selecteer de eerste vermelde add-on en selecteer vervolgens de Uitschakelen keuzerondje in de Instellingen gebied onder aan het venster en klik op OK.

 6. Klik OK indien gevraagd met a “Om wijzigingen door te voeren, moet u Internet Explorer mogelijk opnieuw opstarten” bericht.

 7. Sluit Internet Explorer 7 af en open vervolgens opnieuw.

Als u alle Internet Explorer-add-ons hebt uitgeschakeld en het probleem blijft bestaan, moet u mogelijk ActiveX-besturingselementen van Internet Explorer verwijderen als extra stap voor probleemoplossing.