Skip to content

Internet Explorer

20 de juni de 2021
ie4logo 4a7dbdb25c1e4ed79f053f7c8367f81d

Internet Explorer was jarenlang de standaard webbrowser voor de Microsoft Windows-familie van besturingssystemen. Microsoft heeft Internet Explorer stopgezet en handhaaft nog steeds IE 11. Microsoft Edge heeft IE vervangen als de standaard Windows-browser vanaf Windows 10, maar IE is nog steeds een populaire browser voor mensen met oudere versies van Windows.

Over Internet Explorer

Microsoft Internet Explorer bevat verschillende instellingen voor internetverbindingen, het delen van netwerkbestanden, Active Scripting en beveiligingsinstellingen. Internet Explorer ondersteunt onder andere:

  • Proxyserverconfiguratie
  • VPN- en FTP-clientmogelijkheden
  • Beheer op afstand

Internet Explorer kreeg veel publiciteit voor verschillende gaten in de netwerkbeveiliging die in het verleden waren ontdekt, maar nieuwere versies van de browser versterkten de beveiligingsfuncties van de browser om phishing en malware te bestrijden. Internet Explorer was jarenlang de populairste webbrowser die wereldwijd werd gebruikt – van 1999 toen het Netscape Navigator overtrof tot 2012, toen Chrome de populairste browser werd. Zelfs nu wordt het door veel Windows-gebruikers gebruikt, hoewel minder dan Microsoft Edge en Chrome. Vanwege zijn populariteit is het een populair doelwit van malware. Latere versies van de browser werden bekritiseerd vanwege de lage snelheid en stagnerende ontwikkeling.

Versies van IE

In de loop der jaren zijn er in totaal 11 versies van Internet Explorer uitgebracht. IE11, die in 2013 werd uitgebracht, is de laatste versie van de webbrowser. Ooit maakte Microsoft versies van Internet Explorer voor Mac’s OS X-besturingssysteem en voor Unix-machines, maar die versies werden ook stopgezet.