Skip to content

Internet inschakelen Uw tv inschakelen

11 de juli de 2021
family watching television in living room 507832693 57f171db3df78c690fe76df1

Internet-tv’s zijn tegenwoordig een groot probleem, met sets waarmee gebruikers alles kunnen doen, van het bekijken van YouTube-video’s en toegang tot weersinformatie tot het luisteren naar muziek van Pandora. De applicaties zijn zo cool dat je misschien met je hoofd tegen de muur bonkt als je een paar jaar geleden een HDTV zonder internetmogelijkheid hebt gekocht. Er is echter geen reden om gestrest te raken. Internet-tv’s vragen nog steeds relatief hoge prijzen en voor het bedrag dat u eraan zou hebben uitgegeven, kunt u apparatuur toevoegen aan uw huidige set waarmee u veel van dezelfde dingen kunt doen. Er zijn verschillende opties om internetmogelijkheden aan uw tv toe te voegen.

Televisies met internettoegang worden ontwikkeld door verschillende fabrikanten, waaronder, maar niet beperkt tot, LG, Samsung, Panasonic, Sony en Vizio.

Internet-enabled Blu-ray-speler

Als je van films houdt en het meeste uit je HDTV wilt halen, is een Blu-ray-speler een noodzaak, en veel van de huidige apparaten hebben toegang tot internetinhoud, waaronder YouTube-video’s, films van Netflix en muziek van Pandora. Met internet uitgeruste Blu-ray-spelers geven je meestal niet zoveel online-inhoud als een tv met internet, maar ze bevatten wel enkele van de meest populaire webwidgets en ze verkopen voor slechts $ 150.

Videogamesysteem

De meeste populaire videogamesystemen maken verbinding met internet en geven toegang tot een verscheidenheid aan online-inhoud. De PlayStation 4 is vanuit dit oogpunt onze favoriet. Hiermee kunt u pay-per-view-films en tv-programma’s en inhoud van Netflix downloaden en streamen. Het heeft ook een volledige webbrowser die u naar al uw favoriete sites kan brengen. De Xbox One maakt ook Netflix-streaming mogelijk. Zoals met de meeste home cinema-apparaten met internettoegang (inclusief tv’s), hebben videogamesystemen geen toegang tot alles op internet, maar ze zijn erg goed in het overbrengen van een aantal van de meest populaire functies op uw flatscreen.

Zelfstandig apparaat voor videostreaming

U kunt een aantal zelfstandige boxen kopen waarmee u webinhoud naar uw tv kunt streamen. Roku-boxen behoren tot de meest populaire, en ze kunnen films van verschillende bronnen streamen, muziek van Pandora afspelen, foto’s van Flickr laten zien en meer. Heck, NBC heeft zelfs een Roku-app waarmee je de Olympische Spelen om de twee jaar live kunt streamen. Andere zelfstandige eenheden die mensen aantrekkelijk vinden, zijn Apple TV en de VUDU Box. Elk van deze apparaten biedt een verscheidenheid aan internetfuncties. Er zijn ook andere stand-alone dozen beschikbaar, en dit is een marktsegment dat we verwachten te groeien. Vraag wat er verkrijgbaar is bij uw plaatselijke elektronicawinkel en zij kunnen u alle beschikbare opties laten zien.

Laptop of pc

Het is eenvoudig om een ​​laptop of pc aan te sluiten op een moderne televisie, waardoor uw flatscreen in feite verandert in een enorme computermonitor. Dit is niet de oplossing waar de meeste mensen voor zullen kiezen, maar het kan goed zijn als je erop staat alles wat internet te bieden heeft naar je grote scherm te brengen. Terwijl settopboxen met internettoegang en Blu-ray-spelers de webinhoud beperken die naar een tv kan worden gestreamd, kan een computer – met name een Media Center-pc – het allemaal.

Beslissen welke inhoud belangrijk is

Tenzij u ervoor kiest om een ​​computer op uw tv aan te sluiten, heeft het apparaat dat u koopt beperkingen. Zorg ervoor dat degene die u koopt alles kan doen wat u nodig heeft. Netflix-abonnees willen bijvoorbeeld geen apparaat dat geen video van die abonnementsservice kan streamen.

Kijk naar de specificaties

De meeste apparaten die webinhoud naar tv’s streamen, kunnen high-definition video aan, maar niet allemaal. Als je een HDTV hebt, wil je een apparaat dat video kan streamen op 720p, 1080i of 1080p. Als je een apparaat koopt dat alleen video in standaarddefinitie aankan, zul je waarschijnlijk teleurgesteld zijn.

Overweeg uw connecties

Alle video-apparaten met internet hebben een snelle internetverbinding nodig. Dat betekent dat je een manier nodig hebt om het apparaat met je thuisnetwerk te verbinden. Voor sommige apparaten is een bekabelde Ethernet-verbinding vereist. Anderen hebben ingebouwde Wi-Fi. Voordat u koopt, moet u een goed idee hebben van hoe u van plan bent uw systeem met internet te verbinden. Op die manier vermijd je de frustratie van het aansluiten op je tv en ontdekken dat je niet online kunt komen.