Skip to content

Internet-tv kijken met de Nintendo Wii en Wii U

16 de augustus de 2021
e3 expo in los angeles 539922038 5b8b3bbf46e0fb0025e1b1fe

De Nintendo Wii was een van de eerste videogameconsoles die streaming video van diensten zoals Netflix en Hulu ondersteunde. Hoewel de Wii-onlinewinkel gesloten is, is het mogelijk om films op je Wii en Wii U te streamen met de juiste apps en apparatuur. Dit artikel is van toepassing op de Wii en Wii U, maar de nieuwere Nintendo Switch ondersteunt ook extra streaming videodiensten.

Hoe streaming video te bekijken op de Nintendo Wii

Net zoals online tv-apparaten zoals Apple TV, Roku en Chromecast werken, hebben de Wii en Wii U apps (ook wel kanalen genoemd) die je kunt downloaden om tv-programma’s en films van internet te streamen. Voor sommige streamingdiensten is een abonnement vereist en het kan zijn dat u een account moet instellen met een computer voordat u video’s op uw console kunt bekijken. Anderen, zoals het YouTube-kanaal, zijn gratis te gebruiken. Er is ook een internetkanaal waarmee u op internet kunt zoeken met behulp van een schermtoetsenbord en de draadloze controller. Het is niet meer mogelijk om apps uit de Wii store te downloaden, maar je kunt wel gebruik maken van diensten als YouTube en Netflix als je de apps hebt gedownload. Om video’s te streamen, heeft de Wii een Wi-Fi- of Ethernet-verbinding nodig, evenals de standaard RCA- of S-video-tv-aansluiting. Omdat deze console in 2006 is uitgebracht, ondersteunt deze geen HD-streaming.

Online films en tv kijken op de Wii U

Bezoek de Wii U-winkel om apps te downloaden voor Netflix, Hulu Plus, Amazon Video, YouTube en andere. Je hebt een stabiele wifi-verbinding en een HD-televisie nodig om streaming video’s te bekijken. De Wii U heeft niet zoveel apps beschikbaar als nieuwere gameconsoles of de Roku, maar als dat alles is wat je hebt, is Netflix kijken op je tv met de Wii U beter dan films kijken op een laptop.

Video streamen op de Wii U

De Wii U kan video streamen in Full HD (1080p) en media streamen in 1080i, 720p, 480p en standaard 4:3. De Nintendo Wii U is ook compatibel met stereoscopische 3D-televisies. Naast deze videoveelzijdigheid beschikt de Wii U over een HDMI-uitgang met zeskanaals audio en de standaard RCA analoge stereo. Dit betekent dat ongeacht de beeldverhouding of kwaliteit van de video die je wilt bekijken, de Wii U het afspelen ondersteunt. Wanneer je video streamt op de Wii U, wordt de video ook afgespeeld op de GamePad, zodat je films op het kleine scherm kunt kijken terwijl iemand anders tv kijkt.