Skip to content

Intrigerende Wii Homebrew-spellen

14 de juni de 2021
heliumboy 580705473df78cbc28b1f6ea

Gamers kunnen het homebrew-kanaal installeren om de Wii als mediaspeler te gebruiken of om game-emulators uit te voeren, maar ze kunnen ook een aantal interessante games downloaden. Veel zijn gewoon poorten van oude games of nieuwe versies van standaarden zoals Pong, Tower Defense of Break-Out, maar andere zijn originele, gratis games die, ondanks de vaak primitieve graphics en kale gameplay, heerlijk vermakelijk kunnen zijn. Hier zijn er zes die je echt moet bekijken. Het Wii-winkelkanaal is in 2018 stopgezet, maar de meeste van deze spellen kunnen op andere platforms worden gespeeld. Het is nu ook mogelijk om je Wii te hacken en het Homebrew Channel handmatig te installeren.

Helium Boy

Wat we leuk vinden?

 • Nieuw concept gebaseerd op de Nintendo-klassieker Balloon Fight.
 • Charmant karakterontwerp.

Wat we niet leuk vinden

 • Onhandige bediening en camerahoeken.
 • De mobiele versie heeft veel meer te bieden.

Helium Boy is een verrassend gelikt maar extreem kort zelfgemaakt spel waarin een jongen ballonnen gebruikt om door zijn omgeving te zweven en zwevende sterren te verzamelen. Er is maar één niveau, dus zelfs als je een paar pogingen nodig hebt om het einde te halen, ben je nog steeds in minder dan een uur klaar, zelfs als je elke ster probeert te verzamelen. Maar dit is nog steeds een van de meest professioneel ogende homebrew-games voor de Wii; je kunt alleen maar hopen dat de ontwerper besluit om nog wat levels te maken. De volledige versie van de game is momenteel beschikbaar voor iOS, Android en Fire OS.

MahJong Wii

Mahjongg Wii

Wat we leuk vinden?

 • Aangename muziek en geluidseffecten.
 • De cast van personages voegt persoonlijkheid toe aan het spel.

Wat we niet leuk vinden

 • Het kiezen van tegels met de Wii-afstandsbediening kan vervelend zijn.
 • Korrelige afbeeldingen.

Gewoon je basis MahJong-spel, maar een opvallend gelikt spel met mooie graphics, de mogelijkheid om een ​​hint te krijgen of tegels te schudden als je vastzit en een heel mooi nummer dat helaas vrij snel zijn welkom verslijt. Er zijn games die geld kosten die inferieur zijn aan deze leuke kleine homebrew-titel. Hoewel MahJong Wii niet langer beschikbaar is, kan een vorm op MahJong op vrijwel elk apparaat worden gespeeld, inclusief de Wii U.

Zandvallen

Zandvallen

Wat we leuk vinden?

 • Makkelijk om je eigen levels te maken.
 • Indrukwekkende fysica modellering.

Wat we niet leuk vinden

 • Bewegingsbedieningen zijn niet perfect.
 • Trieste camerabewegingen.

De meest indrukwekkende Wii-homebrew-game moet zijn Zandvallen, een puzzelspel waarbij je de Wii-afstandsbediening kantelt om zand naar een doel te verplaatsen. Hoewel visueel erg primitief, is Sand Traps een van de weinige homebrew-games die volledig gebruik maakt van de Wii-afstandsbediening. De game is ook goed in het variëren van de basis; soms zullen bepaalde delen van een niveau het zand wegbranden, of het zand lost platforms op, of je kunt steen op het scherm trekken om zand te verzamelen. De besturing doet denken aan Marble Mania: Kororinpa, en de gameplay is vergelijkbaar met delen van de iPhone-game Aqua Forest, maar het eindresultaat is een unieke game die het potentieel van Wii-homebrew-games laat zien. Sand Traps is niet op andere consoles terechtgekomen, maar je kunt het bestand downloaden en handmatig uploaden naar je Wii-systeem als je het homebrew-kanaal al hebt geïnstalleerd.

Portii

Portii

Wat we leuk vinden?

 • Creatief niveauontwerp.
 • Eenvoudige bediening.

Wat we niet leuk vinden

 • Er zijn slechts enkele niveaus beschikbaar.
 • De officiële website is gesloten.

Valve’s 3D-puzzelspel Portaal heeft een aantal 2D-knock-offs geïnspireerd zoals Portaal: Het Flash-spel. Er bestaan ​​twee van dergelijke spellen, zoals Wii-homebrew-spellen, Portii en StillAliveWii, die we hieronder bespreken. Portii is een leuk, lastig spel waarin je een pistool gebruikt dat portalen maakt die je van het ene deel van een level naar het andere brengen. Hoewel het het concept van de centrale portalen van het origineel gebruikt, Portii heeft een andere benadering van levelontwerp, waardoor spelers plakjes cake verzamelen en snelle reflexen nodig hebben om portalen te maken om te voorkomen dat de avatar door de ruimte valt tot zijn dood. Het is interessant om te zien hoe iemand zijn eigen draai geeft aan een bekend spelmechanisme. Helaas is Portii niet uitgebracht voor andere platforms, maar je kunt het originele bestand nog steeds downloaden en op de Wii spelen als je het Homebrew-kanaal hebt geïnstalleerd.

Onder een stalen hemel

Onder een stalen hemel

Wat we leuk vinden?

 • Perfecte titel voor Wii-bewegingsbesturing.
 • Stellaire animatie en schrijven.

Wat we niet leuk vinden

 • Tips systeem maakt het spel een beetje te makkelijk.
 • Griezelige in-game graphics.

Met de SCUMMVM-engine kun je LucasArts-avonturengames aanwijzen en klikken op verschillende platforms spelen. Als je SCUMVM op een zelfgemaakte Wii installeert, kun je alle oude LucasArts-games (of andere games die die engine gebruiken) spelen, zoals Dag van de tentakel of Weefgetouw, maar u moet de originele schijven bezitten om ze af te spelen. De uitzonderingen zijn een handvol avonturengames die opnieuw zijn uitgebracht als freeware, waarvan de meest opvallende is Onder een stalen hemel, een kleine klassieker van de mensen die doorgingen met het maken van de Gebroken zwaard serie. Oorspronkelijk ontworpen als een pc-game, Lucht werkt prachtig op de point-and-click-vriendelijke Wii.

StillAliveWii

Nog in leven

Wat we leuk vinden?

 • Ondersteunt twee spelers.
 • Bevat een niveau-editor.

Wat we niet leuk vinden

 • De officiële website is offline, een uitdaging om de game te vinden.

in tegenstelling tot Portii (zie hierboven), StillAliveWii’s leveldesign lijkt erg op dat van Portaal, met dezelfde basispuzzelstijl doorkruisen-een-onbegaanbaar. Een port van een DS homebrew game, StillAliveWii breidt zich langzaam uit voorbij portalen naar schakelaars, beweegbare lopen en geschutskoepels. De game is waarschijnlijk onze favoriet van alle Portaal klonen die we hebben gespeeld, maar als je er een leuk vindt, moet je ze allemaal spelen. Je kunt zelfs het internet flash-spel op je Wii spelen als je een internetverbinding, het internetkanaal en een aangesloten toetsenbord hebt. (Je hebt niet eens het homebrew-kanaal nodig.)