Skip to content

iOS 14 heeft mogelijk clips zodat u apps kunt gebruiken zonder ze te downloaden

18 de juli de 2021
GettyImages 625496304 61a4a98034a34868ad830cc8863019a6

Als u inhoud voor een app zoals YouTube of Maps kunt bekijken zonder de app zelf te hoeven downloaden, wordt de wrijving van de gebruiker aanzienlijk verminderd.

Volgens een rapport op 9to5Mac, heeft Apple mogelijk een nieuwe app-vrije ervaring voor bepaalde soorten inhoud in de komende iOS 14.

Hoe werkt het: Clips zijn in feite stukjes code die, wanneer ze worden geactiveerd door bijvoorbeeld een QR-code, inhoud zoals YouTube-video’s of Doordash-bestellingen zullen weergeven als je de bijbehorende app niet hebt gedownload naar je iOS-apparaat.

Maar waarom: Niet iedereen heeft alle apps die ze nodig hebben om toegang te krijgen tot alle mogelijke inhoud die er is. En als je moet stoppen, een app moet openen, je moet authenticeren in de App Store en moet wachten op een download (ervan uitgaande dat je een netwerksignaal hebt), kan dit de interesse van een gebruiker in je inhoud verstoren.

Wat het doet: 9to5Mac zegt dat de code momenteel verwijst naar OpenTable, Yelp, DoorDash, Sony’s PS4-app voor tweede scherm en YouTube. Het is waarschijnlijk dat er meer zal komen als iOS 14 later dit jaar voor het publiek wordt vrijgegeven.

Waar het op neerkomt:: Android heeft een vergelijkbare functie, Slices genaamd, die ‘rijke, dynamische en interactieve inhoud van uw app kan weergeven vanuit de Google Zoeken-app en ook op andere plaatsen zoals de Google Assistent’. Iets soortgelijks op iOS krijgen is heel logisch en zal gebruikers alleen helpen om sneller naar de inhoud te gaan die ze willen.

Meer informatie over iOS