Skip to content

iOS 14 laat de batterijen leeglopen, experts zeggen dat ze kunnen helpen

12 de mei de 2023
GettyImages 1063621834 500b5af279a340dd9edf61e1dbc09a35

Belangrijkste leerpunten

  • De nieuwste iOS-update van de iPhone brengt een bug met zich mee die de levensduur van de batterij verlengt.
  • De officiële tijdelijke oplossing van Apple omvat het wissen van uw iPhone en Apple Watch.
  • Experts hebben tips om het batterijverbruik te verminderen, inclusief het uitschakelen van sommige functies.

Apple heeft bevestigd dat de iOS 14-update voor sommige gebruikers de levensduur van de batterij verkort, maar experts zeggen dat er dingen zijn die je kunt doen om het probleem te verminderen. Eigenaren melden onlangs ongebruikelijke batterijlading na het updaten naar iOS 14 en watchOS 7. De officiële oplossing voor dit probleem op dit moment is het wissen van je iPhone en Apple Watch, maar sommige experts zeggen dat je ook andere stappen kunt nemen om je batterijverbruik te verminderen. “De eerste oorzaak van het leeglopen van de batterij die we hebben geïdentificeerd, was de toevoeging van widgets aan het startscherm van iOS 14”, zei Colin Boyd, Outreach Coordinator voor de vergelijkingssite voor mobiele telefoons UpPhone, in een e-mailinterview. “Omdat widgets zo’n actief onderdeel zijn van de functies van een iPhone, kunnen ze elke dag een aanzienlijke hoeveelheid stroom verbruiken.”

Widget wissen?

Om je iOS-widgets te vinden, navigeer je naar het startscherm en veeg je naar links, zegt Boyd. Je wordt naar een pagina gebracht met verschillende widgets die standaard worden geleverd met de iOS 14-update. Als je merkt dat je geen van deze widgets nodig hebt, houd je een widget ingedrukt die je niet nodig hebt en tik je op Beginscherm bewerken wanneer de optie wordt gegeven. Verwijder vanaf daar alle widgets die u niet nodig hebt door op het minteken (-) te tikken dat in de linkerbovenhoek van elke widget verschijnt.

Bel het onderzoek af

“Een andere nieuwe toevoeging aan iOS 14 die een onnodige hoeveelheid batterij gebruikt, is de Research Sensor & Usage Data-instelling,” zei Boyd. “Deze functie verzendt gegevens over uw iPhone-gebruik naar derden om hen te helpen bij het verzamelen van onderzoek naar de privégegevens van gebruikers van mobiele telefoons. U bent niet verplicht om toe te staan ​​dat deze functie uw gegevens deelt, dus we raden u aan deze functie uit te schakelen.” Om deze functie te stoppen, opent u Instellingenkraan Privacyen tik op Onderzoek sensor- en gebruiksgegevens, zei Boyd. Wanneer u naar een nieuwe pagina wordt gebracht, zet u de schakelaar met het label om Verzameling van sensor- en gebruiksgegevens naar de uit-stand.

Smartphone opladen op tafel

Een andere ouderwetse maar goede batterijbesparende truc is om Push Mail uit te schakelen. “Wanneer ingesteld op Push, wordt de Mail-app van je iPhone constant vernieuwd in afwachting van nieuwe e-mails om de gebruiker hierover te informeren,” zei Boyd. “Tenzij u werkt of leeft in een omgeving waarin u onmiddellijke meldingen moet ontvangen telkens wanneer u een nieuwe e-mail ontvangt, zou uw e-mail niet op push moeten staan ​​om een ​​succesvolle gebruikerservaring te hebben.”

Haal je eigen post op

Boyd stelt voor om je e-mail in te stellen op ophalen. Met Fetch kunt u bepalen hoe vaak uw Mail-app wordt vernieuwd, zodat deze niet constant de batterij gebruikt om up-to-date te blijven. Om deze functie aan te passen, opent u Instellingenkraan Mailen tik vervolgens op rekeningen. Onder rekeningenkraan nieuwe gegevens ophalen. Op de nieuwe gegevens ophalen pagina, schakel de Duw schakel uit en kies vervolgens hoe vaak u wilt dat uw Mail-app wordt vernieuwd. Indien ingesteld op Push, wordt de Mail-app van uw iPhone voortdurend vernieuwd in afwachting van nieuwe e-mails om de gebruiker hierover te informeren. Het nieuwe probleem met het leeglopen van de batterij irriteert gebruikers echt. Dave Pearson, oprichter van Soundproofgeek, zei in een e-mailinterview dat dit “misschien wel de ergste batterijverbruik is als gevolg van een iOS-update tot nu toe. “Nu moet ik meer opladen, meer bewust zijn van hoe ik mijn telefoon gebruik, vooral als ik het huis uit moet om boodschappen te doen. De vrijheid om mijn telefoon zonder angst te gebruiken [of a low] de batterij is er niet meer en het haalt het plezier uit mijn telefoon.” Pearson zet de klassieke batterijbesparende maatregelen in werking terwijl hij wacht op een update van Apple om het probleem op te lossen. “Activeer de batterijbesparingsmodus te allen tijde, niet alleen als je batterij minder dan 80% is’, stelde hij voor. Verlaag uw helderheid handmatig en schakel ook de automatische helderheidsfunctie uit. iPhone-bezitters hebben de afgelopen jaren geklaagd over het leeglopen van de batterij tijdens vele iteraties van iOS. dan eerdere modellen. Analisten verwachten dat Apple binnenkort met een meer permanente oplossing komt voor het probleem van het leeglopen van de batterij. Tot dan, onthoud je ABC: Always Be Charging.