Skip to content

iOS’s People Detection is bedoeld om gebruikers met slechtziendheid te helpen

6 de juli de 2021
ScreenShot2020 11 06at10.15.03AM cb5badfe86f74daaa5085392293dfa0a

Belangrijkste leerpunten

  • People Detection vereist de LiDAR-sensor, die alleen te vinden is in de iPhones 12, en de 2020 iPad Pro.
  • Je iPhone kan een waarschuwing geven of een haptische stoot geven wanneer mensen te dichtbij komen.
  • LiDAR maakt gebruik van lasers. Lasers zijn cool.

De iPhone kan nu mensen om je heen detecteren, je vertellen waar ze zijn en hoe ver weg. Blinde of slechtziende gebruikers kunnen sociaal afstand nemen en zelfs door wachtrijen navigeren. Apple heeft People Detection toegevoegd aan de Magnifier-app in de nieuwste iOS 14.2-update. Het maakt gebruik van de camera en de LiDAR-sensor in de iPhone 12 en 2020 iPad Pro en kan de manier waarop slechtziende gebruikers door de ruimte navigeren, veranderen. “Zelfs na de pandemie voorzie ik toepassingen voor dergelijke technologie”, zegt Aaron Preece, hoofdredacteur van de American Foundation for the Blind’s. AccessWorld, vertelde reddingsdraad via e-mail. “Bijvoorbeeld zoeken naar een pad door een enorme menigte mensen waar zelfs een geleidehond geen weg doorheen kan vinden.”

LiDAR

People Detection maakt gebruik van twee belangrijke functies van de iPhone 12. Een daarvan is de LiDAR-sensor, een soort laserradar die in de camera-array van de iPhone is ingebouwd. Hierdoor kan de iPhone de positie van objecten eromheen detecteren en wordt bijvoorbeeld gebruikt om de achtergrondvervagende portretmodus van de camera te verbeteren. Het andere essentiële onderdeel is het enorme machine-leervermogen van de iPhone, dat ongeveer een kwart van de ruimte op de A14-chip in beslag neemt. Hierdoor kan de camera de ruimtelijke gegevens van de LiDAR en de camera verwerken en mensen om je heen herkennen. Een punt om op te merken is dat People Detection niet in het donker werkt. “Early adopters van hardware die blind of slechtziend zijn, zullen ongetwijfeld profiteren van deze nieuwe functie.”

Hoe kan detectie van mensen helpen?

Rondlopen zonder te kunnen zien, gaat niet alleen over het vermijden van muren, verkeer en andere gevaren. Zelfs als je een plaats goed kent, kan het lastig zijn om in de rij te staan. Het vinden van een lege stoel in een bus of trein is even moeilijk – hoe weet je welke stoelen vrij zijn en welke bezet? Detectie van mensen kan menselijke interactie niet vervangen, maar het kan het zeker vergroten. “Ik denk dat dit zo waardevol zal zijn bij het navigeren door gebieden, vooral in luchthavens, hotellobby’s en restaurants”, vertelde AFB’s belangrijkste geschenkenspecialist Melody Goodspeed. reddingsdraad via e-mail. “Ik ben verheugd om de functie te gebruiken en wat vrijheid en veiligheid terug te krijgen.” De People Detection-functie van de iPhone kan worden ingesteld met een minimale afstandswaarschuwing en kan waarschuwingen geven met een haptische trilling of via een AirPod, beide soorten augmented reality die je stroom niet onderbreken. Het kan zelfs, volgens MacStories‘ Alex Guyot, detecteer niet-menselijke objecten en ‘communiceer hoe dichtbij objecten of andere mensen zijn’. Hier is het in actie:

“Het doel is om slechtzienden te helpen hun omgeving te begrijpen”, schrijft toegankelijkheidsexpert Steven Aquino opquin Forbes. “Voorbeelden zijn onder meer weten hoeveel mensen er in de rij staan ​​voor de kassa bij de supermarkt, hoe dicht men bij het einde van het perron bij het metrostation staat en een lege stoel aan een tafel vinden.”

Hou vol

Er zijn enkele kanttekeningen bij deze technologie. Een daarvan is dat je de iPhone en de vergrotende app actief moet hebben om het te gebruiken. Hierdoor kan de batterij behoorlijk snel leeglopen. Je hebt ook een manier nodig om de iPhone vast te houden, zodat hij de omgeving kan overzien, tenzij je hem graag de hele tijd in je hand draagt. “Early adopters van hardware die blind of slechtziend zijn, zullen ongetwijfeld profiteren van deze nieuwe functie”, vertelde AFB’s nationale specialist op het gebied van veroudering en verlies van gezichtsvermogen, Neva Fairchild. reddingsdraad via e-mail. “Het is van vitaal belang dat ze een manier hebben om hun iPhone aan een nekriem te hangen om handen vrij te houden voor het gebruik van een wandelstok of een hond en het dragen van persoonlijke spullen. Dit blijkt een uitdaging te zijn voor dit soort technologie.” “Ik denk dat dit zo waardevol zal zijn bij het navigeren door gebieden, vooral in luchthavens, hotellobby’s en restaurants.” Ondanks deze barrières is People Detection een voorbeeld van Apple op zijn best. Het gebruikt niet alleen de gloednieuwe LiDAR-sensor om fotografie te verbeteren, het heeft het ook al geïntegreerd in het toch al indrukwekkende aanbod van toegankelijkheidstools op iOS. Camera, sensor, haptische feedback, audiofeedback via AirPods. Het is er allemaal, bijna op de eerste dag. Stel je nu eens voor hoe cool dit zal zijn wanneer het wordt geïntegreerd met Apple’s lang geruchte bril.