Skip to content

iPad 2 hardware, poorten en knoppen uitgelegd

13 de juli de 2021
ipad 2 anatomy 5a956b0c8023b900370b19dd

De iPad 2 heeft misschien niet veel knoppen en schakelaars aan de buitenkant, maar hij heeft nog steeds veel hardwarefuncties. Van die knoppen tot de kleine openingen op verschillende delen van de tablet tot belangrijke functies in het apparaat, de iPad 2 heeft veel te bieden. Om het volledige potentieel van wat u kunt doen met de iPad 2 te benutten, moet u weten wat elk van deze knoppen, schakelaars, poorten en openingen zijn en waarvoor ze worden gebruikt. De iPad 2 is stopgezet door Apple. Hier is een lijst van alle iPad-modellen, inclusief de meest recente.

iPad 2-hardware, poorten en knoppen

De hardwarefuncties van de iPad 2 worden in dit artikel uitgelegd. Als u weet wat elk item is, kunt u uw iPad 2 gebruiken en, indien nodig, problemen oplossen.

  1. Thuis knop. Druk op deze knop wanneer u een app wilt afsluiten en wilt terugkeren naar uw startscherm. Het wordt ook gebruikt als onderdeel van het herstarten van een vastgelopen iPad en het herschikken van uw apps en het toevoegen van nieuwe schermen, evenals het maken van screenshots.
  2. Dock-connector. Hier sluit je de USB-kabel aan om je iPad met je computer te synchroniseren. Sommige accessoires, zoals luidsprekerdocks, kunnen ook via deze poort worden aangesloten.
  3. Sprekers. De ingebouwde speakers aan de onderkant van de iPad 2 spelen muziek en audio af van films, games en apps. De luidsprekers op dit model zijn groter en luider dan op het model van de eerste generatie.
  4. Pauzeknop. Deze knop vergrendelt het scherm van de iPad 2 en zet het apparaat in de slaapstand. Het is ook een van de knoppen die je ingedrukt houdt om een ​​vastgelopen iPad opnieuw op te starten.
  5. Vergrendelknop voor dempen/schermoriëntatie. In iOS 4.3 en hoger kan deze knop meerdere doelen dienen, afhankelijk van wat je wilt. Pas uw instellingen aan om deze schakelaar te gebruiken om ofwel het volume van de iPad 2 te dempen of de oriëntatie van het scherm te vergrendelen om te voorkomen dat het automatisch overschakelt van liggende naar staande modus (of vice versa) wanneer de oriëntatie van het apparaat wordt gewijzigd.
  6. Volumeregeling. Gebruik deze knop om het volume van de audio die wordt afgespeeld via de luidsprekers aan de onderkant van de iPad 2 of via een hoofdtelefoon die op de hoofdtelefoon is aangesloten, te verhogen of te verlagen. Deze knop regelt ook het afspeelvolume voor accessoires.
  7. Koptelefoon aansluiting. Sluit hier een koptelefoon aan op de iPad 2. Sommige accessoires kunnen ook worden aangesloten via de hoofdtelefoonaansluiting.
  8. Voor camera. Deze camera kan video opnemen met een resolutie van 720p HD en ondersteunt Apple’s FaceTime-technologie voor videobellen.

Niet afgebeeld (op de achterkant van de iPad)

  1. 3G-antenne. Een kleine strook zwart plastic is alleen te vinden op iPads met ingebouwde 3G-connectiviteit. De strook bedekt de 3G-antenne en zorgt ervoor dat het 3G-signaal de iPad kan bereiken. iPads met alleen wifi hebben dit niet; ze hebben effen grijze achterpanelen.
  2. Camera aan de achterkant. Deze camera maakt foto’s en video’s met VGA-resolutie en werkt ook met FaceTime. Het bevindt zich in de linkerbovenhoek aan de achterkant van de iPad 2.