Skip to content

iPad mini 2021: nieuws, prijs, releasedatum, specificaties en geruchten

26 de juni de 2021
ipad mini 6 renders 7b41516ff3de42189908bce254df6408

Na andere nieuwe Apple-apparaten die in 2021 werden aangekondigd, waaronder een nieuwe iPad Pro, is een 6e generatie iPad mini geen verrassing. De huidige versie werd bijna twee jaar geleden uitgebracht, dus we verwachten dat de mini 6 de andere 2021-producten van het bedrijf zal volgen en verbeterde prestaties en mini-LED-achtergrondverlichting zal hebben; misschien zien we zelfs een groter model dan voorgaande jaren.

Wanneer wordt de nieuwe iPad Mini uitgebracht?

️️️️️️️️️️️️️️️️️️Gewaardeerde analist en enthousiaste leaker Ming-Chi Kuo, volgens MacRumors, was oorspronkelijk gericht op 2020 voor de release van de nieuwe iPad mini. Als je ziet hoe die tijd is gekomen en gegaan, ziet 2021 eruit als het jaar. Kuo paste later zijn schatting aan, aangezien Apple aan verschillende mini-LED-producten werkte/werkt, waaronder de aanstaande iPad mini. Het is logisch dat we het zullen zien rond dezelfde tijd dat het bedrijf hun andere geüpgradede apparaten onthult. De laatste iPads van Apple zijn in maart of september uitgebracht, dus deze keer is een vergelijkbaar tijdsbestek mogelijk.

Geschatte releasedatum van Lifewire

Onze beste gok op dit moment is dat Apple de iPad mini 6 ergens in de tweede helft van 2021 zal onthullen. Sommigen verwachtten dat deze zou worden aangekondigd tijdens Apple’s evenement in april 2021, maar dat was gereserveerd voor de nieuwe iPad Pro. Ondanks dat het bedrijf een paar jaar wacht tussen de 4e en 5e generatie, verwachten we niet dat de geschiedenis zich herhaalt. Velen geloven dat het dit jaar zal aankomen. Dat gezegd hebbende, niet iedereen gaat akkoord:

2021 iPad mini Prijs Geruchten

De laatste paar iPad-mini’s werden gelanceerd voor $ 399 (voor de lagere modellen), dus een vergelijkbare schatting voor de 2021-versie is logisch. De duurdere modellen met meer opslagruimte en ondersteuning voor mobiele connectiviteit varieerden van ongeveer $ 650 tot $ 850. We denken dat Apple dit jaar redelijk consistent zal blijven met de prijzen.

Pre-order informatie

Verwacht dat de pre-orders kort na de aankondiging starten. We zullen meer weten wanneer Apple officiële details onthult.

2021 iPad mini-functies

Hoewel er nog niets officieel is, zijn er verschillende geruchten over de functies van de nieuwe mini. Je kunt ze niet allemaal even serieus nemen, maar sommige zijn logischer dan andere en zullen waarschijnlijk hun weg vinden naar de nieuwe tablet. De bestaande versie kan enkele aanwijzingen geven over de nieuwe. Het maakt bijvoorbeeld gebruik van de Apple A12 Bionic-chip en biedt tot 256 GB opslagruimte. Dus wat zal de nieuwe iPad mini hebben? Dit is wat we denken:

  • Groter scherm: Het hangt nog in de lucht hoe groot het zal zijn, maar sommigen zeggen dat het gewoon de huidige 7,9-inch vervangt, maar met sterkere interne onderdelen. Anderen, zoals Kuo, beweren iets veel groters, zoals 8,4 inch. Als Apple de randen dunner zou maken en een perforatorontwerp zou gebruiken voor de camera aan de voorzijde, zou dit een groter scherm mogelijk maken zonder de totale grootte van de tablet te veranderen (zie de weergave hierboven).
  • Biometrische gegevens onder het scherm: Waar gaat de vingerafdruksensor heen? Een gerucht gaat dat het onder het scherm zal worden ingebed, wat de theorie van de kleinere bezels ondersteunt. Dit is een techniek die sommige telefoons al gebruiken, dus het is niet uitgesloten voor deze iPad. Net als de iPad Air zou Touch ID in plaats daarvan in de aan / uit-knop kunnen bestaan. Sommige rapporten zeggen echter dat de bovenste en onderste randen ongewijzigd blijven, waardoor een normale startknop met Touch ID mogelijk is. We weten het gewoon nog niet.
  • Hogere prestaties: Een natuurlijke evolutie naar snellere en betere processors is een gegeven in de technische wereld. De nieuwe mini zal zeker topprestaties bieden door middel van een verbeterde processor. Dit betekent meer vermogen voor zaken als gamen en multitasken, evenals een betere levensduur van de batterij. De geruchtenmolen zegt dat het zou kunnen worden verpakt met een A13-processor, versterkt door de A12 van de huidige tablet – anderen beweren dat het de A14 Bionic-chip zal gebruiken (dezelfde in de iPhone 12-reeks en de meest recente iPad Air).
  • Opslag en RAM: Wat betreft opslag, we zijn niet verkocht op het idee dat de iPad mini 2021 een model zal bieden met meer dan 256 GB. De volgende logische stap zou 500 GB of 1 TB zijn, maar zelfs de nieuwste iPad Air die net eind 2020 is gelanceerd, heeft dezelfde grootte. Verwacht voorlopig dezelfde 256 GB. Kijkend naar de huidige iPads, is onze beste schatting voor RAM 3 of 4 GB. De nieuwste iPad en iPad Air hebben 3 GB en we verwachten niet dat de mini de 6 GB van de huidige Pro zal evenaren.
  • Snel opladen: Een 20W snellaadstroomadapter is iets anders dat u kunt verwachten. Dit is, nogmaals, volgens analist Kuo, die een solide staat van dienst heeft met het leveren van vroeg nieuws dat meestal uiteindelijk uitkomt.
  • USB-C: Het weggooien van de Lightning-poort voor USB-C zou een primeur zijn voor de mini en het in de moderne ruimte duwen met de nieuwste Pro- en Air-tablets.
  • Mini-LED: Dit is de nieuwe norm voor de producten van Apple, althans voor een tijdje. Er wordt al vermoed dat de iPad Pro, iMac en MacBook Pro 2021 mini-LED-technologie krijgen, dus het is alleen maar logisch dat Apple deze zal leveren voor de 6e generatie iPad mini. Maar hoop niet; ze laten ons misschien wachten een ander generatie om een ​​verbeterd scherm te zien.
  • 2e generatie Apple Pencil-ondersteuning: De nieuwste Apple Pencil werd eind 2018 uitgebracht en werkte alleen op iPad Air en Pro, dus het is waarschijnlijk (en we zijn hoopvol) dat Apple de nieuwste mini aan die lijst zal toevoegen. Zou het deze kunnen zijn?
  • iPadOS 15: Als je nu een mini (5e of 4e generatie) gebruikt, ben je al bekend met iPadOS 14. Die bestaat al sinds eind 2020. iPadOS 15 wordt in september verwacht, dus de mini 6 wordt er zeker mee geleverd.

Nieuwe iPad mini-specificaties en hardware

Kom hier zeker terug voor een lijst met alle specificaties zodra ze zijn bevestigd. Voor nu, als je nieuwsgierig bent naar niet-geverifieerde renders, heb je geluk! Het is altijd moeilijk te geloven dat renders door iedereen kunnen worden gemaakt, maar de verspreiding ervan lijkt nooit te stoppen. Dit is het beste wat we kunnen doen totdat geverifieerde afbeeldingen hun weg naar de oppervlakte vinden.

Leaker Jon Prosser en concept artist Ian Zelbo hebben ook enkele renders:

Het laatste nieuws over de nieuwe iPad mini

U kunt meer Apple-gerelateerde inhoud krijgen van Lifewire; hieronder zijn meer geruchten en verhalen over de nieuwe iPad mini 6: