Skip to content

iPhone 4S hardware, poorten en knoppen uitgelegd

23 de juni de 2021
001 4103849 5b8d78f64cedfd0025f2c7a9

Als je de iPhone 4 kent, denk je misschien dat je de iPhone 4S ook kent. Ze lijken immers veel op elkaar. Maar hoewel ze in principe dezelfde body en vergelijkbare poorten hebben, zijn ze niet identiek. Of de iPhone 4S nu je eerste iPhone is of dat je een upgrade uitvoert van een eerder model, hier is een uitleg van wat elke knop, poort en schakelaar is en doet, wat je zou moeten helpen om je te oriënteren op het gebruik van je nieuwe telefoon. De iPhone 4S is niet meer leverbaar. Een lijst met alle iPhones vind je hier, inclusief de meest actuele modellen.

Hardware

 1. Bel/mute-schakelaar: Met deze kleine tuimelschakelaar aan de linkerkant van de iPhone 4S kun je het belsignaal van de iPhone 4S snel dempen door de schakelaar omlaag te draaien (het dempen van het belsignaal kan ook in de app Instellingen, ook onder Geluiden).
 2. antennes: Deze vier dunne zwarte lijnen, één op elke hoek van de telefoon, zijn de twee antennes van de iPhone 4S. De plaatsing van de antennes is opnieuw ontworpen in vergelijking met de iPhone 4, die antennes had in de onderste hoeken en langs de bovenkant. Deze antennes maken deel uit van een opstelling met twee antennes waarmee beide onafhankelijk kunnen werken om de gesprekskwaliteit te verbeteren.
 3. Voor camera: Deze camera, die naast de luidspreker is geplaatst, maakt foto’s van VGA-kwaliteit en video’s met 30 frames per seconde. Je gebruikt het ook om selfies te maken en FaceTime-videochats te houden.
 4. Spreker: De luidspreker is waar je de telefoon tegen je oor houdt om naar telefoongesprekken te luisteren.
 5. Koptelefoon aansluiting: Sluit uw hoofdtelefoon en enkele accessoires aan op de hoofdtelefoonaansluiting in de linkerbovenhoek van de iPhone 4S.
 6. Aan/Uit/Slaap/Wakker-knop: Deze knop in de rechterbovenhoek vergrendelt de iPhone en schakelt het scherm uit. Je kunt het ook gebruiken om de iPhone opnieuw op te starten, uit te schakelen en in herstel- en DFU-modi te zetten en schermafbeeldingen te maken.
 7. Volumeknoppen: Met deze knoppen aan de linkerkant van de iPhone kun je het volume van de telefoon hoger en lager zetten (dit kan ook in software). Wanneer u een foto maakt met de vooraf geladen Camera-app, maakt de knop Volume omhoog ook foto’s.
 8. Thuis knop: Deze knop aan de voorkant van het gezicht van de telefoon doet veel dingen: het voltooit de herschikking van de app en is betrokken bij het opnieuw opstarten van de telefoon en het gebruik van multitasking.
 9. Dock-connector: Deze 30-pins poort aan de onderkant van de iPhone wordt gebruikt om de telefoon te synchroniseren met een computer en om de telefoon aan te sluiten op sommige accessoires. Deze poort is niet hetzelfde als de 9-pins Lightning-connector die op de iPhone 5 is geïntroduceerd.
 10. Luidspreker & Microfoon: Er zijn twee roosters aan de onderkant van de iPhone, één aan elke kant van de Dock Connector. De linker van de connector is de microfoon die je stem oppikt voor oproepen of wanneer je Siri gebruikt. De rechterkant is een luidspreker die audio van apps afspeelt, het belsignaal wanneer er binnenkomende oproepen zijn en de luidsprekerfunctie van de app Telefoon. Als het geluid van de luidspreker te zacht of vervormd klinkt, probeer het dan schoon te maken.
 11. Simkaart: De simkaart van de iPhone 4S zit in een gleuf aan de rechterkant van de telefoon. De simkaart wordt gebruikt om uw telefoon te verbinden met mobiele telefoons en datanetwerken.
 12. Camera aan de achterkant: De camera in de linkerbovenhoek van de achterkant van de telefoon is de belangrijkste. Het is een 8-megapixelcamera, die ook 1080p HD-video kan opnemen.
 13. Camera flits: De flitser is direct naast de camera aan de achterkant geplaatst en verbetert foto’s bij weinig licht en produceert meer levensechte kleuren.

iPhone 4S-hardware niet afgebeeld

 1. Apple A5-processor: De iPhone 4S is gebouwd rond de pittige A5-processor van Apple. Het is een kleine upgrade ten opzichte van de A4 in het hart van de iPhone 4.
 2. Sensoren: De sensoren van de iPhone 4S, inclusief de versnellingsmeter, worden gebruikt om te begrijpen hoe de telefoon wordt vastgehouden en verplaatst, en waar deze zich op een kaart bevindt, voor verschillende functies en apps.