Skip to content

iPhone-batterijbesparende tips

26 de juli de 2021
Phones Charging 56a67f153df78cf7728eafae 5bc0b5e44cedfd0051006df9

Moderne draagbare apparaten zoals de iPhone zijn geweldig in het streamen van digitale muziek, films en muziekvideo’s, maar het constante gebruik van deze mediadiensten kan ertoe leiden dat de batterij van een iPhone leeg raakt. De batterij heeft een beperkte levensduur; het is van essentieel belang om er tussen de oplaadbeurten het maximale uit te halen. Een manier om de batterij te sparen, is door services en apps die op de achtergrond worden uitgevoerd, uit te schakelen. Hier zijn enkele andere tips om het stroomverbruik van uw iPhone te optimaliseren, zodat de batterij niet meer wordt opgeladen dan nodig is. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op iPhones met iOS 12 of iOS 11, hoewel vergelijkbare instructies beschikbaar zijn in eerdere versies van iOS.

De offline modus van een muziekservice gebruiken

Het streamen van muziek verbruikt meer van de batterijreserves van de iPhone dan het afspelen van lokaal opgeslagen audiobestanden – ofwel degene die je hebt gedownload of gesynchroniseerd. Als de streaming muziekservice een offline modus ondersteunt (Apple Music en Spotify zijn er twee die dat wel doen), gebruik dan de offline modus om vaak afgespeelde nummers te downloaden. Als je nummers meerdere keren streamt, download die nummers dan naar je iPhone, mits opslagruimte geen probleem is. Je kunt dan ook luisteren als er geen internetverbinding is.

Bekijk welke apps batterij-afvoeren zijn

Op iPhones met iOS 8 of hoger is er een optie voor batterijgebruik in het menu Instellingen met de apps (per percentage) die het meeste batterijvermogen gebruiken. Vooral streaming-apps kunnen een batterij snel leegmaken, dus sluit deze apps als je niet naar muziek luistert. Om te zien welke apps het meeste batterijvermogen gebruiken:

 1. Open de Instellingen app.

 2. Scroll naar beneden en tik op Accu.

 3. Tik op een van beide Laatste 24 uur of Laatste 10 dagen om gebruikstijden en activiteit te bekijken.

 4. De apps worden in volgorde weergegeven, waarbij de apps die het meeste batterijvermogen gebruiken als eerste worden vermeld. Bekijk welke je minder vaak kunt gebruiken. Besteed speciale aandacht aan degenen die zijn gemarkeerd als achtergrondactiviteit.

Gebruik oordopjes of koptelefoons in plaats van luidsprekers

Er is meer vermogen nodig om naar muziek te luisteren via de interne luidspreker van de iPhone of een draadloze installatie dan om te luisteren met de bedrade oordopjes die bij de iPhone worden geleverd. Het gebruik van oordopjes vermindert de hoeveelheid stroom die nodig is.

Ververs apps op achtergrond beperken

De functie voor het vernieuwen van apps op de achtergrond houdt apps altijd up-to-date, zodat ze klaar zijn voor gebruik wanneer u dat bent. Schakel achtergrondvernieuwing uit voor de meeste apps of beperk de functie alleen tot wifi-verbindingen om de batterij te sparen.

 1. Open Instellingenen selecteer vervolgens appvernieuwing op de achtergrond.

 2. Om de functie ingeschakeld te laten om te vernieuwen via zowel Wi-Fi als mobiele verbindingen, deselecteert u de apps die niet op de achtergrond moeten worden vernieuwd.

 3. Om te beperken wanneer apps op de achtergrond kunnen worden vernieuwd, tik je op Op naast appvernieuwing op de achtergrond. Tik vervolgens om een ​​vinkje te plaatsen naast een van beide Uit of Wifi, die geen van beide invloed hebben op het batterijgebruik.

  Achtergrondapp vernieuwen, aan, uit in iOS-instellingen

Zet de helderheid van je scherm lager

De helderheid van het scherm is een enorm stroomverbruik. Het verminderen van de helderheid van het scherm is een snelle manier om de levensduur van de batterij te verlengen.

 1. Open Instellingen.

 2. Kraan Weergave en helderheid.

 3. Verplaats de schuifregelaar naar links om het scherm te dimmen en de batterij te sparen.

  iPhone Display & Helderheid instellingen

Bluetooth uitschakelen

Tenzij u momenteel muziek streamt naar een set Bluetooth-luidsprekers, is het een goed idee om deze service uit te schakelen. Bluetooth trekt de batterij onnodig leeg als je hem nergens voor gebruikt. Hier is hoe:

 1. Open Instellingen.

 2. Kraan Bluetooth.

 3. Zet de … uit Bluetooth tuimelschakelaar.

  Bluetooth, schakel UIT in iOS-instellingen

Wifi uitschakelen

Bij het luisteren naar lokaal opgeslagen muziek heb je geen wifi nodig, tenzij je naar draadloze speakers wilt streamen. Als je geen internet nodig hebt (bijvoorbeeld via een router), schakel dan deze battery drainer tijdelijk uit.

 1. Open de Instellingen app.

 2. Kraan Wifi.

 3. Zet de … uit Wifi tuimelschakelaar.

  Wi-Fi-link en Wi-Fi schakelen UIT in iOS-instellingen

AirDrop uitschakelen

AirDrop voor het delen van bestanden is standaard ingeschakeld. Hoewel handig, is het een veiligheidsrisico en verbruikt het batterijvermogen terwijl het op de achtergrond wordt uitgevoerd. Schakel het uit als u het niet gebruikt. AirDrop uitschakelen:

 1. Open Instellingenen tik vervolgens op Algemeen.

 2. Selecteer AirDrop.

 3. Kraan Ontvangen uit om er een vinkje naast te plaatsen, geeft dit aan dat de functie is uitgeschakeld.

  Algemeen, AirDrop, Ontvangen uit

Muziekvideo’s downloaden in plaats van streamen

Bij het bekijken van video’s van sites zoals YouTube gaat het meestal om streaming. Als je kunt, download dan video’s in plaats van ze te streamen om energie te besparen.

De muziekequalizer uitschakelen

De EQ-functie is geweldig als je hem gebruikt, maar hij is CPU-intensief. Om het uit te schakelen:

 1. Open Instellingenen tik vervolgens op Muziek.

 2. In de Muziek scherm, selecteer EQ.

 3. In de EQ scherm, tik op Uit om er een vinkje bij te plaatsen.

  Muziek, EQ, Uit-knoppen in iOS-instellingen

iCloud uitschakelen

Apple iCloud werkt naadloos samen met al je apparaten. Schakel deze service uit voor apps die niet vaak hoeven te worden gesynchroniseerd om energie te besparen. iCloud uitschakelen:

 1. Open Instellingen, ga naar de bovenkant van het scherm en tik op je naam.

 2. Kiezen iCloud.

 3. Bekijk de apps die iCloud gebruiken om met uw andere apparaten te synchroniseren. Schakel de apps uit die je niet nodig hebt.

  Apple ID, iCloud, schakelknoppen in iOS-instellingen

  Schakel de iCloud-verbinding niet voor alle apps uit. Schakel Zoek mijn iPhone in om uw telefoon te beschermen bij verlies of diefstal. Als u een back-up maakt naar iCloud, schakelt u iCloud in voor de back-up-app.