Skip to content

iPhone DFU-modus: wat het is en hoe het te gebruiken

2 de juli de 2021
iphone DFU mode 592c666f3df78cbe7ea6f532

Je kunt veel problemen met de iPhone oplossen met iets relatief eenvoudigs zoals een herstart. Voor meer uitdagende problemen is mogelijk een uitgebreidere aanpak nodig, de DFU-modus. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op elk iOS-apparaat, inclusief de iPhone, iPod touch en iPad.

Wat is de DFU-modus?

De iPhone Device Firmware Update (DFU)-modus brengt wijzigingen op een laag niveau aan in de software waarop het apparaat wordt uitgevoerd. Hoewel het gerelateerd is aan de herstelmodus, is het uitgebreider en kunt u het gebruiken om moeilijkere problemen op te lossen. Wanneer een iOS-apparaat in de DFU-modus staat, is het apparaat ingeschakeld maar heeft het de besturingssysteem niet opgestart. systeem. Als gevolg hiervan kunt u wijzigingen aanbrengen in het besturingssysteem omdat het nog niet actief is.

Wanneer de DFU-modus op de iPhone gebruiken?

Voor het meeste gewone gebruik van de iPhone, iPod touch of iPad heeft u de DFU-modus niet nodig. Herstelmodus is meestal het enige dat u nodig heeft. Als het apparaat vastzit in een lus na het updaten van het besturingssysteem of als de gegevens zo beschadigd zijn dat het niet goed werkt, is de herstelmodus uw eerste stap. Gebruik in de meeste gevallen de iPhone DFU-modus om:

 • Downgrade de versie van de iOS die op het apparaat draait. Doe dit als, om wat voor reden dan ook, een upgrade naar een nieuwere versie het apparaat heeft beschadigd of ervoor heeft gezorgd dat apps niet correct werken. Vermijd dit indien mogelijk, maar het kan in sommige zeldzame gevallen nodig zijn.
 • Jailbreak het apparaat of ontgrendel het.
 • Verwijder een verlopen bètaversie van iOS.
 • Een iPhone repareren die niet verder opstart dan het Apple-logo.

Het kan nodig zijn om het apparaat in de DFU-modus te zetten om bepaalde situaties op te lossen, maar het is belangrijk om te onthouden dat dit potentieel gevaarlijk is. Het gebruik van de DFU-modus om het besturingssysteem te downgraden of het apparaat te jailbreaken, kan het apparaat beschadigen en de garantie schenden. Als u van plan bent de DFU-modus te gebruiken, doe dit dan op eigen risico – u neemt de verantwoordelijkheid voor eventuele nadelige resultaten.

Hoe de DFU-modus op de iPhone te openen

Een apparaat in de DFU-modus zetten is vergelijkbaar met de herstelmodus. Dit is wat u moet doen:

 1. Sluit de iPhone of een ander iOS-apparaat aan op een computer en open vervolgens iTunes.

 2. Houd de Slaap/Aan/uit knop (aan de bovenkant van het apparaat) om een ​​schuifregelaar weer te geven en sleep de schuifregelaar vervolgens naar rechts om het apparaat uit te schakelen. Als het apparaat niet uitschakelt, blijf dan de Vermogen knop en Huis knop nadat de schuifregelaar verschijnt. Uiteindelijk wordt het apparaat uitgeschakeld. Laat de knoppen los wanneer het apparaat wordt uitgeschakeld.

 3. Houd, terwijl het apparaat is uitgeschakeld, de Slaap/Aan/uit knop en Huis knop tegelijkertijd. Als je een iPhone 7 of nieuwer hebt, houd je de Slaap/Aan/uit knop en de Volume verminderen knop, niet de Home-knop.

 4. Houd deze knoppen 10 seconden ingedrukt. Als u te lang vasthoudt, gaat het apparaat naar de herstelmodus in plaats van de DFU-modus. Het Apple-logo verschijnt wanneer het apparaat in de herstelmodus gaat.

 5. Laat de … Los Slaap/Aan/uit knop, maar blijf de Huis Knop (of Volume verminderen knop op een iPhone 7 of nieuwer) gedurende 5 seconden ingedrukt. Als het iTunes-logo en het bericht verschijnen, hebt u de knop te lang ingedrukt gehouden en moet u opnieuw beginnen.

 6. Als het scherm van het apparaat zwart is, bevindt het zich in de DFU-modus. Als iTunes herkent dat de iPhone is aangesloten, bent u klaar om verder te gaan.

 7. Als u pictogrammen of tekst op het scherm van het apparaat ziet, bevindt deze zich niet in de DFU-modus en moet u opnieuw beginnen.

Hoe de DFU-modus op de iPhone te verlaten

Schakel het apparaat uit om de iPhone DFU-modus te verlaten. Houd de Slaap/Aan/uit totdat de schuifregelaar verschijnt en verplaats vervolgens de schuifregelaar. Of, als u de Slaap/Aan/uit en Huis (of Volume verminderen) knoppen langer, het apparaat wordt uitgeschakeld en het scherm wordt donker.