Skip to content

iPhone downloadt geen apps? 11 manieren om het te repareren

10 de juli de 2021
GettyImages 937693206 5c6470ab46e0fb00011066ee

Het kan frustrerend zijn als je iPhone geen nieuwe apps downloadt. Een iPhone heeft weinig waarde als hij geen gebruik kan maken van de enorme Apple App Store en zijn bibliotheek met applicaties. Het oplossen van dit probleem is meestal niet erg moeilijk. Deze tips zijn van toepassing op alle iPhone-, iPad- en iPod touch-apparaten met recente versies van iOS.

Redenen waarom iPhone geen apps zal downloaden

Hoewel het repareren van een iPhone die geen apps download vrij eenvoudig is, zijn de oorzaken niet gemakkelijk te achterhalen. Oorzaken kunnen voortkomen uit App Store-regels, eenvoudige softwarefouten of problemen met uw Apple ID- of iPhone-instellingen. In plaats van hier een lijst met oorzaken te geven, biedt elke onderstaande oplossing enige achtergrond voor het probleem. Een simpele verklaring waarom je geen apps kunt downloaden, is dat er niet genoeg opslagruimte op je iPhone is. Er zijn manieren om opslagruimte op een iPhone vrij te maken en zelfs het geheugen van je iPhone uit te breiden.

Een iPhone repareren die geen apps kan downloaden

Er zijn verschillende manieren om een ​​iPhone te repareren die faalt of vastloopt tijdens het downloaden van apps. Als apps op uw apparaat niet kunnen worden gedownload, probeert u deze oplossingen, in deze volgorde.

 1. Downloaden via wifi. U kunt een beperking van de App Store bereiken als u een app downloadt via een mobiele verbinding zoals 4G LTE. Apple beperkt de grootte van apps die u via mobiele netwerken kunt downloaden tot 200 MB. (Oudere versies van iOS stellen de limiet op 150 MB.) Dit voorkomt dat mensen te veel data gebruiken voor een enkele download. Als de app die je wilt downloaden groter is, maak dan verbinding met wifi en probeer het opnieuw. Zorg ervoor dat de telefoon niet in de vliegtuigmodus staat, die alle wifi- en mobiele netwerkverbindingen blokkeert.

 2. Start de App Store-app opnieuw. De bug bij het downloaden van de app heeft mogelijk te maken met de App Store-app. Het afsluiten van de App Store-app kan de bug verhelpen. Nadat u de app hebt afgesloten, opent u de App Store-app opnieuw en downloadt u de app opnieuw.

 3. Pauzeer en start het downloaden van de app opnieuw. Deze tip werkt wanneer de app-download vastloopt. Als er een app-pictogram op uw startscherm verschijnt, maar de download is vertraagd of vastgelopen, tikt u op het pictogram van de app die u probeert te installeren. Dit pauzeert het downloaden. Wacht even en tik er opnieuw op om het downloaden te hervatten.

 4. Start de iPhone opnieuw op. Soms moet u een apparaat opnieuw opstarten om dingen weer werkend te krijgen. Er is mogelijk een tijdelijke storing in het besturingssysteem of een softwarecomponent. Een herstart lost deze problemen meestal op.

 5. Controleer uw Apple ID-betaalmethode. Om apps te downloaden, moet je een betaalmethode verbinden met je Apple ID, zelfs als je een gratis app downloadt. Als je geen betalingsmethode hebt geregistreerd of als je kaart is verlopen, kun je mogelijk geen apps downloaden. Dit kan ook leiden tot een Verificatie vereist pop-upbericht. Het toevoegen van een geldige betaalmethode kan het probleem oplossen.

 6. Meld u af bij de App Store en meld u opnieuw aan. Een iPhone die geen apps kan downloaden, kan betekenen dat er iets mis is met uw Apple ID. Als de verbinding tussen uw iPhone en de Apple App Store wordt verbroken, kan dit worden verholpen door uit te loggen en weer in te loggen. Ga naar Instellingen, tik bovenaan op je naam en kies Afmelden aan de onderkant. Meld u vervolgens weer aan door te selecteren Log in en voer uw Apple ID-gebruikersnaam en wachtwoord in.

 7. iOS bijwerken. Updates voor iOS, het besturingssysteem voor de iPhone, iPad en iPod touch, lossen vaak softwarefouten op. Het kan zijn dat uw iPhone geen apps kan downloaden vanwege een bug in het besturingssysteem. Een gemakkelijke, snelle en gratis OS-update kan het probleem oplossen. U kunt iOS draadloos of via iTunes updaten.

 8. Stel de juiste datum en tijd in. Onjuiste datum- en tijdinstellingen kunnen ervoor zorgen dat u geen apps kunt downloaden. De eenvoudigste manier om dit op te lossen, is door uw iPhone automatisch de datum en tijd in te stellen, zodat deze altijd correct zijn. Selecteer Instellingen > Algemeen > Datum Tijd. Verplaats de Automatisch instellen tuimelschakelaar naar Aan (groen). Lees meer over het wijzigen van de datum en tijd op uw iPhone, de vele implicaties hiervan, in Hoe u de datum op de iPhone kunt wijzigen.

 9. Reset de instellingen van het iPhone-apparaat. Bugs komen soms voort uit instellingen op een laag niveau. Je kunt deze instellingen niet altijd afzonderlijk bekijken of corrigeren, maar iOS biedt je een manier om alle instellingen opnieuw in te stellen. Als u dit doet, worden uw gegevens niet gewist, maar het kan dit soort problemen oplossen.

 10. Controleer de Apple ID die u gebruikt. Als je een probleem hebt met het updaten van een app op je apparaat, kan het probleem de Apple ID zijn die je gebruikt. Wanneer u een app downloadt, is deze gekoppeld aan de Apple ID waarop u op dat moment bent ingelogd. Als u de Apple ID die u gebruikt, wijzigt, kunnen apps die aan de oude ID zijn gekoppeld, niet worden bijgewerkt. Log in op andere Apple ID’s die u hebt gebruikt, volgens de instructies in stap 6 hierboven.

 11. Krijg hulp van Apple. Als je al deze stappen hebt geprobeerd en je iPhone nog steeds geen apps downloadt, heb je hulp nodig van de experts van Apple. U kunt online of telefonische ondersteuning krijgen op de Apple-website, of een afspraak maken in de Genius Bar in uw plaatselijke Apple Store voor persoonlijke hulp.