Skip to content

iPhone heet worden? Hier is waarom en hoe het te repareren

11 de september de 2021
GettyImages 624713776 9a280b1ec5bd44d68eec9461c89e1b45

iPhones, waaronder de iPhone 7, 7 Plus, 8, 8 Plus en de X-modellen kunnen oververhitting ervaren. Een oververhitting van een iPhone kan door veel verschillende factoren worden veroorzaakt, afhankelijk van de gezondheid en het gebruik ervan. Deze handleiding is van toepassing op alle iPhone-modellen, inclusief de iPhone 7, 7 Plus, 8, 8 Plus en de X-modellen.

Normale redenen voor iPhone-warmte

Er is een verschil tussen een iPhone die warm aanvoelt en een iPhone die warm is. Er zijn zelfs veel redenen waarom uw apparaat soms warm kan aanvoelen. Enkele van deze redenen zijn:

 • Je iPhone gebruiken en tegelijkertijd opladen.
 • Lange tijd naar video van hoge kwaliteit kijken.
 • Uw GPS voor langere tijd gebruiken.
 • Videogames spelen of video-intensieve apps streamen.

Een warme iPhone is geen reden tot ongerustheid en is een normaal verschijnsel. Als je een warme iPhone ervaart, laat hem dan gewoon afkoelen voordat je hem verder gebruikt. Als uw iPhone oververhit raakt, stop dan onmiddellijk met het gebruik ervan. Schakel het volledig uit. U moet uw apparaat de tijd geven om af te koelen om verdere schade te voorkomen. U kunt problemen oplossen zodra uw iPhone is afgekoeld.

Hoe u uw iPhone kunt repareren als deze heet wordt

 1. Controleer of de zware behuizing rond uw iPhone de oververhitting niet veroorzaakt. Om dit te doen, verwijdert u het hoesje van uw iPhone en test u het door het een dag of zo te gebruiken. Plaats uw iPhone niet rechtstreeks in koude lucht, zoals in de koelkast. Hierdoor kan er condens aan de binnenkant van uw telefoon ontstaan, waardoor er interne waterschade ontstaat.

 2. Controleer uw iPhone op crashende apps. Bepaalde apps die op de achtergrond op uw iPhone crashen, kunnen ervoor zorgen dat uw telefoon oververhit raakt. Ga om te controleren naar Instellingen > Privacy > Analytics > Analytics-gegevens. Zie je een app vaak crashen? Verwijder de app en probeer een andere. Of verwijder de app en download deze opnieuw.

  Wil je je favoriete app niet kwijtraken? Voer een snelle online zoekopdracht uit om vergelijkbare apps voor uw iPhone te vinden.

 3. Update uw iPhone-apps die moeten worden bijgewerkt. Sommige apps worden niet automatisch bijgewerkt. Verouderde apps met bugs kunnen de stroom van je iPhone leegmaken en oververhitting veroorzaken.

 4. Controleer op apps die de volledige batterij van uw iPhone gebruiken en de CPU van uw iPhone leegmaken. Ga naar Instellingen > Accuen controleer vervolgens de lijst met apps. Is er een app die veel van uw batterij gebruikt of deze snel leegraakt? Het is tijd om het te verwijderen en te vervangen.

  Schermafbeelding van batterij-instellingen op iPhone

 5. Zorg ervoor dat uw iPhone is bijgewerkt door nieuwe updates te installeren. Een verouderde iPhone kan een overbelaste CPU veroorzaken, met oververhitting tot gevolg. Het is van cruciaal belang om uw iPhone up-to-date te houden telkens wanneer er een nieuwe update wordt uitgebracht.

 6. Controleer de netwerkverbinding van uw iPhone. Soms kan een slechte netwerkverbinding er ook voor zorgen dat uw iPhone in overdrive gaat tijdens het zoeken naar een signaal. Dit kan gebeuren in gebieden met slechte service of wanneer wifi niet wordt gedetecteerd.

 7. Probeer de helderheid van het scherm van je iPhone te wijzigen. Soms kan het tijdens gebruik oververhitten als de helderheid van je iPhone op het maximale niveau staat. Ga gewoon naar het iOS-controlecentrum en gebruik de schuifregelaar voor helderheid om deze te verlagen.

 8. Verwijder widgets die op de achtergrond van uw iPhone worden uitgevoerd. Wanneer meerdere widgets tegelijk op de achtergrond werken, kan dit de CPU overbelasten. Veeg naar rechts op je vergrendelings- of startscherm om je widgets te bekijken en tik vervolgens op Bewerking onderaan het scherm om ze toe te voegen of te verwijderen.

 9. Probeer het vernieuwen van apps op de achtergrond uit te schakelen. Met het vernieuwen van apps op de achtergrond kunnen uw apps te allen tijde naar nieuwe informatie zoeken. Wanneer al uw apps samen worden vernieuwd, kan de CPU van uw iPhone leeglopen. Om het uit te schakelen, ga naar Instellingen > Algemeen > appvernieuwing op de achtergrond > appvernieuwing op de achtergronden tik vervolgens op Uit.

 10. Probeer de instellingen van je iPhone te resetten. Als u er zeker van wilt zijn dat geen van uw instellingen de oververhitting veroorzaakt, kunt u ze allemaal resetten zonder gegevens te verliezen. Dit kan handig zijn bij het vinden van een frauduleuze app of een problematische instelling. U kunt de instellingen van uw iPhone resetten zonder gegevens te verliezen. Maar het is belangrijk om hoe dan ook een back-up van uw iPhone te maken, voor het geval het ergste geval zich zou voordoen.

 11. Overweeg om uw iPhone volledig terug te zetten naar de oorspronkelijke staat. U kunt ook een gedwongen herstart proberen.

 12. Controleer de oplader van je iPhone. Gebruik je een oplader die niet door Apple is gecertificeerd? Goedkope opladers die bij verschillende bedrijven of online zijn gekocht, kunnen defect zijn. Gebruik de originele Apple-oplader die bij je telefoon is geleverd of bestel een nieuwe.

 13. Bel de Apple Genius Bar en maak een afspraak. Als je iPhone nog steeds problemen heeft met oververhitting, is het misschien tijd om hulp te vragen aan de Apple Genius Bar.