Skip to content

iPhone-luidspreker werkt niet? 8 manieren om het te repareren

17 de augustus de 2021
GettyImages 1157645710 de626f7bebb14163adffec68a9f17911

Als uw iPhone-luidspreker niet werkt, kan dit een groter probleem zijn dan u zou verwachten. Zelfs als je een koptelefoon hebt om naar muziek te luisteren, zonder dat het geluid uit de luidspreker komt, hoor je geen inkomende oproepen, waarschuwingstonen, tekstmeldingen en andere functies. In deze handleiding bekijken we acht eenvoudige manieren om de meest voorkomende redenen te verhelpen waarom uw iPhone geen geluid maakt.

Oorzaken van een iPhone-luidspreker die niet werkt

Een iPhone repareren wanneer de luidspreker niet werkt, is niet per se moeilijk, maar het kan lastig zijn. Dat komt omdat veel dingen er mogelijk voor kunnen zorgen dat de luidspreker van een iPhone stil blijft. Meestal is de exacte oorzaak van een defecte iPhone-luidspreker niet duidelijk totdat je de bijbehorende oplossing hebt geprobeerd. Als de luidspreker werkt maar niet zo luid of duidelijk klinkt als zou moeten, moet u mogelijk de software overslaan en de iPhone-luidsprekers schoonmaken.

Een niet-werkende iPhone-luidspreker repareren

Als uw iPhone-luidspreker niet goed werkt, volgt u deze stappen om het probleem op te lossen en weer aan het werk te krijgen.

  1. Controleer de beltoon en het volume van de iPhone. Aan de zijkant van elke iPhone zitten drie knoppen: de bel/mute-schakelaar en twee volumeknoppen. De bel-/dempschakelaar schakelt alle geluid voor oproepen en meldingen uit, terwijl de volumeknoppen het algehele volume van het apparaat regelen. Om uw iPhone-luidsprekers weer aan het werk te krijgen, schakelt u de belschakelaar in. Doe dit door het naar beneden te klappen (of naar de achterkant van de telefoon) zodat de oranje onderlaag verschijnt, en klap het dan weer omhoog. Zet ook het volume van de telefoon zo hoog mogelijk.

  2. Controleer de geluidsinstellingen. Het kan zijn dat u geluiden hebt uitgeschakeld die verband houden met bepaalde functies van de telefoon, zoals beltonen voor inkomende oproepen, meldingen of andere functies. Ga naar Instellingen > Geluiden en haptiek en controleer daar de instellingen. Pas vervolgens een van de volgende dingen aan: Pas de volumeschuifregelaar aan, verplaats de Wijzigen met knoppen tuimelschakelaar op aan/groen, stel een nieuwe beltoon in of stel een nieuwe teksttoon in.

  3. Controleer of de iPhone vastzit in de hoofdtelefoonmodus. De iPhone kan maar naar één plaats tegelijk audio-uitvoer sturen. Je iPhone-luidsprekers werken mogelijk goed, maar zitten mogelijk vast in de hoofdtelefoonmodus. Dit is een bug die ervoor zorgt dat de iPhone audio naar de koptelefoon stuurt, zelfs als de koptelefoon niet is aangesloten.

  4. Schakel Bluetooth uit. De iPhone-luidspreker kan geen geluiden afspelen als de audio van de iPhone naar een ander apparaat wordt verzonden. Mogelijk hoort u niets omdat uw iPhone audio naar een andere luidspreker stuurt, zoals een Bluetooth-luidspreker. Als dit het geval is, verbreekt het uitschakelen van Bluetooth de verbinding met de luidspreker en wordt het geluid weer afgespeeld via de iPhone-luidspreker. Om Bluetooth uit te schakelen, selecteer Instellingen > Bluetoothen verplaats vervolgens de Bluetooth tuimelschakelaar naar gebroken/wit.

  5. Controleer de instellingen voor de audio-uitgang. Je iPhone is mogelijk via AirPlay verbonden met een externe luidspreker zonder dat je het weet. Schakel in deze situatie de audio-uitvoerinstellingen weg van de AirPlay-luidspreker en terug naar de ingebouwde iPhone-luidspreker om geluid te ontvangen van de iPhone-luidspreker. Om dat te doen, opent u het Control Center en selecteert u vervolgens de AirPlay pictogram in de rechterbovenhoek van de muziekafspeelbediening. Selecteer iPhone als deze nog niet is geselecteerd.

  6. Start de iPhone opnieuw op. Dit lost het probleem misschien niet op als niets anders dat heeft gedaan, maar het is snel en gemakkelijk, en het herstarten van de iPhone kan een reeks problemen oplossen. Het is mogelijk dat uw iPhone-luidspreker niet werkt vanwege een tijdelijke softwarefout. Als dat het geval is, kan het herstarten die storing mogelijk verhelpen.

  7. Werk het besturingssysteem bij. Het bijwerken van het besturingssysteem kan softwareproblemen oplossen. Software-updates verhelpen ook bugs die van tijd tot tijd kunnen optreden. Het kan zijn dat uw iPhone-luidspreker niet werkt vanwege een bug in de huidige versie van iOS. Net als bij een herstart is dit niet de meest waarschijnlijke oplossing, maar het heeft de potentie om te helpen. En aangezien updates gratis en snel te installeren zijn, is het het proberen waard.

  8. Krijg ondersteuning van Apple. Als niets wat je hebt geprobeerd het probleem heeft verholpen, en als je iPhone nog steeds geen geluid heeft, raadpleeg dan de experts van Apple. De telefoon heeft waarschijnlijk een hardwareprobleem en moet worden gerepareerd om het probleem op te lossen. Breng je iPhone naar de dichtstbijzijnde Apple Store of krijg telefonische ondersteuning. Als je het naar een Apple Store brengt, maak dan een afspraak om meteen hulp te krijgen.