Skip to content

iPhone versus Samsung-telefoon

16 de augustus de 2021
iPhone vs Samsung e1b9a49ef0f94dc59b48ca255359c474

Samen vormen Apple en Samsung bijna twee derde van de smartphonemarkt. De populariteit van iPhones en Galaxies is te verklaren door een goed ontwerp, gebruikerservaring, personalisatie en merkloyaliteit. Als je niet zeker weet welk merk je moet kiezen voor je volgende apparaat, kan deze gids je helpen. Hier zijn enkele dingen om te overwegen bij het kiezen tussen een iPhone en een Samsung Galaxy.

Kies een iPhone voor betere compatibiliteit

Wat we leuk vinden?

 • Continuïteit met andere Apple-apparaten.

Wat we niet leuk vinden

 • Werkt niet goed op apparaten met andere populaire systemen, zoals Android, Windows en ChromeOS.

Een iPhone is ideaal als je een Mac-computer, iPad of Apple Watch hebt. U kunt activiteiten of projecten starten op het ene Apple-apparaat en doorgaan waar u was gebleven op een ander. De Apple Airdrop-functie maakt het ook gemakkelijk om bestanden van het ene iOS- of macOS-apparaat naar het andere over te zetten.

Apple-producten

Bovendien zijn Apple Watches alleen compatibel met iOS- en Mac-apparaten. Dat betekent dat als je een Apple smartwatch wilt hebben, je een iPhone nodig hebt om er optimaal van te profiteren.

Kies een Samsung voor een betere aanpassing

Wat we leuk vinden?

 • Stel apps en programma’s zoals TWRP Custom Recovery in voor geavanceerde aanpassingstoegang.

Wat we niet leuk vinden

 • Het verkrijgen van root-toegang tot een apparaat kan het onbruikbaar maken als het niet correct wordt gedaan.

Samsung heeft zijn gebruikersinterface aangepast zodat deze anders is dan andere Android-apparaten. Oudere apparaten gebruiken de Samsung Experience UI, terwijl nieuwere apparaten met Android Pie de Samsung One UI gebruiken.

Samsung Galaxy Note 9

De nieuwe interface van Samsung is minimalistisch, intuïtief en taakgericht. U bent minder tijd kwijt aan het zoeken naar apps en functies en meer tijd aan het doen van uw wensen met uw apparaat. Qua design heeft de Samsung een themabibliotheek. U kunt thema’s maken om uw apparaat een unieke uitstraling te geven. Als u een gevorderde gebruiker bent, root dan uw Samsung-apparaat en installeer aangepaste herstelfirmware om toegang te krijgen tot de achterkant van het apparaat. Veel mensen gebruiken deze methoden om gelekte updates en programma’s te installeren die niet bij Samsung-apparaten zijn geleverd. Er is enig risico bij het uitvoeren van dergelijke functies, maar veel superusers willen graag weten dat ze het kunnen.

Kies een iPhone voor regelmatige OS-updates

Wat we leuk vinden?

 • iOS-updates worden tijdig uitgebracht voor alle compatibele apparaten.

Wat we niet leuk vinden

 • Het kan zijn dat u moet wachten terwijl bugs en andere kleine problemen worden verholpen met kleinere updates.

Wanneer de nieuwste iOS-update wordt uitgebracht, is deze tegelijkertijd beschikbaar voor alle compatibele apparaten. Het duurt een paar maanden voordat de meeste iOS-gebruikers updaten naar de nieuwste systeemversie. De meeste Samsung-apparaten krijgen pas de nieuwste versie van het Android-systeem wanneer deze voor het eerst wordt uitgebracht.

Kies een Samsung voor uitbreidbare opslagopties

Wat we leuk vinden?

 • Voeg handmatig meer opslagruimte toe als de interne opslagruimte niet voldoende is.

Wat we niet leuk vinden

 • MicroSD-kaarten voor uitbreidbare opslag worden doorgaans apart verkocht.

Samsung-apparaten gebruiken een microSD-kaart om de opslagruimte op het apparaat uit te breiden. Het interne geheugen van de nieuwste smartphones is uitbreidbaar tot 256 GB of 512 GB. Prijzen variëren afhankelijk van het merk en de capaciteit, maar microSD-kaarten zijn vaak te koop bij winkels zoals Best Buy en Target. Samsung biedt ook af en toe deals om een ​​gratis microSD-kaart te krijgen bij de aankoop van een nieuw apparaat.

Kies een iPhone voor een grotere verscheidenheid aan apps

Wat we leuk vinden?

 • iOS-gebruikers zijn meestal de eersten die op de hoogte zijn van de nieuwste nieuwe app-rage.

Wat we niet leuk vinden

 • iOS-apps nemen over het algemeen meer schijfruimte in beslag dan Android-apps.

Apps worden doorgaans eerder uitgebracht en bijgewerkt op iPhones dan op andere apparaten, omdat ontwikkelaars het gemakkelijker vinden om ze op iOS te maken. Veel ontwikkelaars wachten tot apps populair worden op iOS voordat ze proberen een Android-versie te bouwen. Als je zeker wilt weten dat je toegang hebt tot de nieuwste apps, is de iPhone misschien de betere keuze voor jou.

Kies een Samsung voor betere beeldschermen

Wat we leuk vinden?

 • Samsung heeft het eersteklas ontwerp niet overgenomen.

Wat we niet leuk vinden

 • Het vervangen van kapotte of beschadigde schermen kan kostbaar zijn.

Samsung-apparaten hebben een van de beste schermen op de markt. De Samsung OLED-schermen staan ​​bekend om hun rijke kleuren en details en zijn gegarandeerd op alle Galaxy S- en Galaxy Note-modellen.

Samsung Galaxy Note 9-scherm

OLED-schermen zijn geweldig voor het bekijken van video’s en het weergeven van afbeeldingen. Hoewel de super-premium iPhones ook OLED-schermen hebben, als je een goedkopere of oudere iPhone wilt, moet je misschien genoegen nemen met een LCD-scherm, dat niet zo helder is en minder kleurvariatie heeft.

Kies een iPhone voor snellere prestaties

Wat we leuk vinden?

 • U hoeft geen apps te sluiten voor betere prestaties.

Wat we niet leuk vinden

 • iOS-navigatie kan een uitdaging zijn.

Veel mensen genieten van hoe iPhones snel en soepel lijken te werken, met weinig gevallen van vastlopen of crashen. Krachtige functies, zoals gamen, video’s kijken of meerdere apps tegelijk openen, lijken een iPhone niet te vertragen. Sommige iPhone-navigatie en gebaren kunnen een uitdaging zijn voor degenen die niet bekend zijn met iOS, maar deze gebaren zijn gemakkelijk te leren.

Kies een Samsung voor een betere batterijduur

Wat we leuk vinden?

 • Samsung-apparaten hebben bij normaal gebruik over het algemeen een langere dagelijkse batterijduur.

Wat we niet leuk vinden

 • Gebruikers met hoge prestaties kunnen een snellere batterijlading ervaren.

Ondanks onhandige pogingen uit het verleden, hebben Samsung-apparaten vanwege de grote batterijen een behoorlijke levensduur van de batterij. De Galaxy S- en Galaxy Note-smartphones ondersteunen ook snel opladen, dus als uw batterij een lager percentage heeft dan u gewend bent, duurt het maar een paar minuten om het grootste deel van de batterijlading terug te krijgen.

Kies een iPhone voor betere beveiligingsopties

Wat we leuk vinden?

 • Gebruikers die risicovol gedrag vermijden, zijn relatief veilig.

Wat we niet leuk vinden

 • Bugs kunnen enige tijd sluimeren.

Apple-apparaten hebben een hoog beveiligingsniveau. Hoewel het niet onfeilbaar is, kunt u uw iPhone vrij houden van bugs en virussen als u riskante praktijken vermijdt. Andere manieren om een ​​iPhone veilig te houden, zijn iOS up-to-date houden, geen ongeautoriseerde apps, services of programma’s installeren en sterke wachtwoorden gebruiken.

Kies een Samsung voor geweldige cameraspecificaties

Wat we leuk vinden?

 • Geweldig voor fotografie bij weinig licht.

Wat we niet leuk vinden

 • Kan moeite hebben om beeld- en videodetails vast te leggen, vooral in apps van derden.

Samsung heeft de kwaliteit van zijn camera’s in de loop der jaren aanzienlijk verbeterd. Mobiele camera’s van Samsung behoren tot de beste onder Android-apparaten. Enkele van de topfuncties zijn een groothoekmodus, HDR bij weinig licht en een scène-optimizer, die de camera-instellingen aanpast om de ideale opname te maken op basis van het onderwerp.

Kies een iPhone voor betere camerafuncties

Wat we leuk vinden?

 • High Dynamic Range-functies zijn fantastisch.

Wat we niet leuk vinden

 • Afbeeldingen bij weinig licht kunnen flauw zijn.

Camera’s op de iPhone schijnen voor praktische functies. Veel gebruikers vinden het gemakkelijker om een ​​eerste opname te maken met een iPhone, waarbij de beelden niet lijden onder een gebrek aan detail of overbelichting. Functies zoals Live Photos zijn populair om te delen, omdat hiermee gifs van drie seconden worden vastgelegd. iPhone-camera’s zijn ook ideaal voor het vastleggen van afbeeldingen en video’s in apps van derden, zoals Instagram, Twitter en Snapchat.

Kies een Samsung als je de voorkeur geeft aan een koptelefoonaansluiting

Wat we leuk vinden?

 • Kan een standaard 3,5 mm audio-aansluiting gebruiken met de nieuwste Samsung-apparaten.

Wat we niet leuk vinden

 • Geen echt nadeel aan deze functie.

De vlaggenschepen van Samsung zijn enkele van de enige premium smartphones met 3,5 mm audio-aansluitingen. Het is niet te zeggen hoe lang dit zal duren, maar voor nu hebben de Galaxy Note 10, Galaxy S10 en Galaxy 10+ koptelefoonaansluitingen. Alle oudere apparaten van Samsung hebben ook koptelefoonaansluitingen. De Galaxy Note 9, Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus zijn haalbare opties voor diegenen die een high-end smartphone willen kopen.

iPhone versus Samsung: wat is beter?

Zowel Apple- als Samsung-telefoons zijn geweldig, en elk heeft voor- en nadelen. Een iPhone kan ideaal zijn voor diegenen die een ongecompliceerde gebruikerservaring willen. Een Samsung-apparaat is misschien beter voor ervaren gebruikers die van meer controle en afwisseling houden. Over het algemeen komt het kiezen van een nieuwe smartphone vaak neer op levensstijl en persoonlijke voorkeur.