Skip to content

Is Amazon down… of ligt het aan jou?

6 de augustus de 2021
IsAmazonDown 2c0665c6b0db42e2ba578b9fe11bad92

Als de Amazon-app niet werkt of als u geen toegang hebt tot de website in een browser, kan dit betekenen dat de site niet beschikbaar is of dat er een probleem is met uw computer, smartphone of browser. Bovendien kan het een probleem zijn met uw Amazon-account. Hier leest u hoe u erachter kunt komen of Amazon alleen voor u down is of dat de Amazon-problemen iedereen treffen.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op alle apparaten die verbinding kunnen maken met Amazon.

Hoe weet u of Amazon down is?

Als je er niet doorheen kunt komen op de Amazon-site, is het eerste dat je wilt doen, bepalen of anderen ook problemen ervaren.

 1. Controleer op een Amazon-storing met een service zoals Down For Everyone of Just Me, Downdetector, Is It Down Right Now? of Outage.Report.

 2. Controleer het Twitter-account van Amazon. Het bedrijf zou waarschijnlijk tweeten over wijdverbreide problemen. De hashtag #amazondown kan ook wat aanwijzingen opleveren over wat er aan de hand is.

Wat te doen als ik geen toegang heb tot Amazon

Als de bovenstaande methoden leeg zijn, ligt het probleem waarschijnlijk aan uw kant. Er zijn echter een paar dingen die u kunt proberen om Amazon weer aan het werk te krijgen.

 1. Zorg ervoor dat je de officiële Amazon-website bezoekt. Als je een mobiel apparaat gebruikt, controleer dan of je de juiste app hebt. Er zijn gevallen waarin iemand een URL koopt die dicht bij een bekend bedrijf staat of een app ontwikkelt met een zeer vergelijkbare naam.

  Downloaden voor:

 2. Controleer of u online bent. Probeer andere websites te bezoeken. Als die ook niet werken, controleer dan het wifi-signaal op je computer of controleer of de ethernetkabel is aangesloten. Zorg ervoor dat draadloos is ingeschakeld. Als er geen draadloze verbinding is, kunt u proberen uw router opnieuw in te stellen.

 3. Als je een Android of iPhone gebruikt, zorg er dan voor dat mobiele gegevens zijn ingeschakeld of wifi is ingeschakeld (en een goed signaal) en dat de vliegtuigmodus is uitgeschakeld. Op de iPhone kun je de vliegtuigmodus uitschakelen via het Control Center. Op Android kun je deze modus uitschakelen via Snelle instellingen.

 4. Wis je cache. U kunt de cache wissen in alle belangrijke webbrowsers op desktop en mobiel. Als u dit doet, kunnen prestatieproblemen worden opgelost, omdat opgeslagen gegevens worden verwijderd van websites die u heeft bezocht. U kunt ook de cache op Android wissen en de cache van uw iPhone of iPad wissen.

 5. Verwijder de cookies van uw browser. Als het wissen van het cachegeheugen niet werkt, wis dan cookies. Dit zijn kleine bestanden die informatie over u bevatten, zoals advertentievoorkeuren of personalisatie-instellingen.

 6. Scan uw computer op malware. Veel soorten malware kunnen uw surfervaring op het web beïnvloeden. Mogelijk hebt u ook een virus op uw Android-smartphone, en hoewel zeldzaam, kunnen iPhones kwetsbaar zijn voor beveiligingsrisico’s.

 7. Start uw computer of mobiele apparaat opnieuw op. Als niets anders werkt, kan een herstart uitkomst bieden.