Skip to content

Is AT&T down… of ligt het aan jou?

17 de juli de 2021
ATToutagechart 28db1036fc024691b9cf5054bfec27e7

De AT&T-service is niet perfect en er kunnen grootschalige storingen optreden met zijn internet-, mobiele telefoon- en tv-services, waardoor u zich afvraagt ​​’is AT&T down?’ Soms ligt het probleem echter niet bij AT&T; het is met uw apparaten of verbindingen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u:

 • Controleer op grootschalige uitval in het netwerk van AT&T.
 • Los veelvoorkomende problemen met internet, mobiele telefoons en televisie aan uw kant op.

Hoe weet u of AT&T niet werkt?

Als u vermoedt dat AT&T een of andere wijdverbreide storing heeft, zijn er een aantal snelle manieren om bevestiging te krijgen.

 1. Neem direct contact op met AT&T voor storingen in uw regio. Selecteer in het zoekvak de service waarmee u problemen ondervindt en voer vervolgens uw postcode in.

 2. Zoek op Twitter naar #ATTdown. Tweet-tijdstempels zullen u vertellen of andere mensen problemen hebben met AT&T zoals u. Terwijl je op Twitter zit, check AT&T’s Help Twitter-pagina om te zien of het informatie biedt.

 3. Gebruik een externe “statuschecker” -website zoals Downdetector, Downhunter of Outage.Report. Deze sites bieden snelle informatie over door klanten gemelde storingen en bevatten dekkingskaarten en andere informatie om u precies te laten zien waar zich problemen voordoen.

  AT&T storingsoverzicht van Downdetector

 4. Kijk op de AT&T Facebook-pagina. Als er zich een bijzonder grootschalig probleem voordoet, kan AT&T dit op deze pagina behandelen.

Wat te doen als u geen verbinding kunt maken met AT&T

Als niemand anders een storing lijkt te melden, ligt het probleem waarschijnlijk aan uw kant van de vergelijking. Hier zijn een paar tips voor het oplossen van problemen om te proberen de zaken weer aan de gang te krijgen.

 1. Log in en controleer de status van uw AT&T-account. Bevestig dat uw account een betaalde status heeft en dat er geen services worden geblokkeerd.

 2. Zorg ervoor dat u voor alle services niets eenvoudigs over het hoofd hebt gezien. Controleer bijvoorbeeld zaken als:

  • Bedrading en kabels om er zeker van te zijn dat ze correct tussen apparaten zijn aangesloten.
  • Objecten die internetsignalen kunnen blokkeren.
  • Wi-Fi-verbindingen.
  • Foutmeldingen van je tv, telefoon of computer.
  • Elektrische aansluitingen in huis of serviceonderbrekingen.
 3. Controleer aan uw kant de problemen met de internetverbinding. U kunt ook uw internetsnelheid controleren als dat een deel van het probleem lijkt te zijn.

 4. Als u zich zorgen maakt over de televisiedienst van AT&T, controleer dan zorgvuldig op:

  • Losse verbindingen. Indicatielampjes kunnen u vertellen of de kabelbox daadwerkelijk is aangesloten en ingeschakeld; als u die niet ziet, kan het een probleem zijn met de bedrading of de kabel.
  • Afstandsbediening connectiviteit. Het meest voorkomende probleem met de afstandsbediening betreft lege batterijen, dus zet uw tv en kabelbox handmatig aan en gebruik vervolgens de afstandsbediening om deze uit te schakelen. Als dat niet werkt, vervangt u de batterijen en probeert u het opnieuw.
  • Invoerproblemen. Als je je tv onlangs hebt gebruikt om te gamen of om een ​​dvd af te spelen, kan het zijn dat je de ingang terug moet veranderen naar tv.
  • Een slechte HDMI-verbinding.
 5. Probeer uw kabelbox opnieuw op te starten als u worstelt met een televisieprobleem. Als het goed is aangesloten en de indicatielampjes geven aan dat het is ingeschakeld, controleert u de kabelmodem. Het probleem kan liggen in de telefoon die ermee is verbonden. Als alle andere telefoons werken, behalve de telefoon die is aangesloten op uw kabelmodem, probeert u het netsnoer van de probleemtelefoon los te koppelen en weer aan te sluiten. Vervolgens:

  • Controleer of andere elektrische apparaten de modem niet storen: Staat deze te dicht bij computers, monitoren, apparaten of andere elektrische apparaten?
  • Probeer uw modem opnieuw op te starten.
 6. Als je problemen hebt met het mobiele telefoonnetwerk van AT&T, probeer dan je Android-apparaat opnieuw op te starten of je iPhone opnieuw op te starten. Als dat het probleem niet oplost, controleer dan het volgende op je telefoon:

  • Vliegtuigmodus. Zorg ervoor dat het niet is ingeschakeld.
  • Belstatus via wifi. Als moet worden ingeschakeld als u zich in een gebied met een slechte dekking bevindt. U kunt bellen via Wi-Fi op Android-telefoons of bellen via Wi-Fi vanaf een iPhone.
  • Dataroamingfuncties. Schakel dataroaming uit en weer in als u op reis bent geweest; je telefoon kan tussen netwerken zijn verplaatst en op de een of andere manier in het verkeerde netwerk zijn opgehangen. Opmerking: dit kan leiden tot extra kosten, afhankelijk van uw serviceovereenkomst.
 7. Als je al deze dingen hebt geprobeerd en je service nog steeds niet goed werkt, neem dan contact op met de klantenservice van AT&T.