Skip to content

Is de Apple Watch 7 waterdicht?

15 de juli de 2022
Apple Watch Series 7 99dd7f7359df4dd3a9e203ad93780dd5

De smartwatch van de zevende generatie van Apple heeft een groter scherm, sneller opladen en meer duurzaamheid. Het bedrijf heeft de Apple Watch altijd gepositioneerd als een onmisbare gadget die je nooit meer uit wilt doen, maar wat dacht je van als je gaat zwemmen? De Apple Watch Series 7 is niet helemaal waterdicht, maar hij is bestand tegen de meeste niet-droge dingen die je zou willen doen terwijl je hem draagt.

Is de Apple Watch Series 7 waterdicht?

Zoals elk model van Apple Watch sinds de Series 2, heeft de Series 7 een WR50-classificatie, wat betekent dat hij waterbestendig is tot 50 meter (ongeveer 164 voet) onder het oppervlak. Dus het korte antwoord is: nee, het is niet helemaal waterdicht. Het langere antwoord is dat het voldoende resistent is. In de meeste situaties hoeft u het niet uit te doen. De Apple Watch voldoet aan ISO-22810-2010, een internationale testnorm die de waterbestendigheid van horloges garandeert. Het heeft de volgende tests doorstaan ​​onder deze norm, allemaal zonder enige condensatie in het apparaat:

 • Verwarmen tot tussen 40° en 45° C (104° – 113° F), bestand tegen een druppel water of een vochtige doek met een temperatuur tussen 18° en 25° C (64° – 77° F) gedurende één minuut.
 • Onder water een druk van minstens 2 bar (ongeveer 29 psi) aanhouden gedurende 10 minuten.
 • Onderdompeling in water tussen 8 en 12 cm diepte gedurende minstens een uur.
 • 5 Newton kracht wordt gedurende vijf minuten op alle gezichten en knoppen uitgeoefend terwijl het horloge wordt ondergedompeld in 8 – 12 cm water.
 • Achtereenvolgens onderdompelen in water tussen 8 en 12 cm diepte gedurende vijf minuten bij de volgende temperaturen: 40° C (104° F), 20° C (68° F) en dan weer 40° C.

Is het oké om te zwemmen met Apple Watch 7?

Over het algemeen kun je onder bepaalde omstandigheden prima zwemmen met de Apple Watch Series 7. De classificatie van 50 meter betekent dat het goed is voor ondiep water zoals zwembaden en zelfs de oceaan. Je zou het zeker niet willen gebruiken om te duiken, waar het hogere drukken of lagere temperaturen kan tegenkomen dan waarvoor het is geclassificeerd onder de ISO. Je kunt je Apple Watch ook dragen terwijl je je handen wast en in bad of onder de douche, maar het is mogelijk dat hij na verloop van tijd niet bestand is tegen veel zeep, lotions en andere chemicaliën.

Hoe lang kun je een Apple Watch in het water dragen?

De ISO-norm onderwerpt horloges alleen aan centimeters water voor perioden van een uur en minder, dus je moet nog steeds voorzichtig zijn, zelfs als je binnen de limiet van 50 meter blijft. Het is waarschijnlijk het veiligst om de tijd in het water te beperken tot ongeveer 30 minuten, vooral als je het niet in zoet water draagt ​​(bijvoorbeeld in de oceaan). U moet uw Apple Watch ook na het beëindigen van uw activiteit afspoelen met schoon water om hem schoon te houden en mogelijk schadelijke chemicaliën te verwijderen.

Wat is waterslot op de Apple Watch?

Elke keer dat u uw Apple Watch in het water neemt, is het een goed idee om de functie Water Lock in te schakelen. Deze instelling houdt geen vocht uit je horloge, maar het stopt beweging of stoten bij het maken van scherminvoer. En wanneer u Water Lock uitschakelt, trilt uw Apple Watch om eventuele vloeistof die naar binnen is gekomen te helpen verwijderen. Veeg omhoog vanaf het startscherm en tik vervolgens op het waterdruppelpictogram om Water Lock te activeren.

FAQ

 • Welke Apple Watch is waterdicht?

  Apple Watches zijn niet waterdicht in die zin dat je ze voor een bepaalde tijd bij elke temperatuur of druk onder water kunt meenemen. Waterdichte elektronica verwijst over het algemeen naar apparaten zoals de Apple Watch die bepaalde waterbestendigheid hebben, waarvan de Series 2 en latere modellen de beste weerstanden hebben.

 • Hoe maak je een Apple Watch waterdicht?

  Dat kan niet. U kunt uw Apple Watch in de context van water gebruiken volgens de waterbestendigheidsclassificatie, maar verder gaat u op eigen risico. Als u zich zorgen maakt over waterschade aan uw Apple Watch, kunt u deze het beste niet meenemen.