Skip to content

Is de Nintendo 3DS XL-regio gratis of vergrendeld?

24 de juli de 2021
GettyImages 598035462 59a243e9d088c00011136ee8

Net als de originele Nintendo 3DS is de Nintendo 3DS XL regiogebonden. Als je je Nintendo 3DS XL-systeem in Noord-Amerika koopt, moet je je games op Noord-Amerikaanse markten kopen.

Het verschil tussen regiovrij en regio vergrendeld

Alle 3DS XL’s zijn regiogebonden. Japanse games en Europese games werken niet of niet goed op een Noord-Amerikaanse 3DS XL. Deze beperking is van toepassing op alle versies van de Nintendo 3DS XL en zijn games. Japanse games werken niet op een Europese Nintendo 3DS XL, Noord-Amerikaanse games werken niet op een Japanse Nintendo 3DS XL, enzovoort. Systemen die kunnen communiceren met compatibele games, ongeacht het gebied waarin ze zijn vervaardigd, worden ‘regiovrij’ genoemd, wat de 3DS XL niet is.

Waarom Nintendo-regio de 3DS XL vergrendelt

Nintendo is onder veel vuur komen te liggen vanwege het vergrendelen van zijn hardware in de regio, maar het bedrijf verdedigde zijn beslissing in een VG247-artikel dat in 2011 werd gepubliceerd:

“Nintendo heeft verschillende versies van Nintendo 3DS-hardware ontwikkeld om rekening te houden met verschillende talen, vereisten voor leeftijdsclassificatie en ouderlijk toezicht, en om te zorgen voor naleving van de lokale wetgeving in elke regio. Nintendo 3DS biedt ook netwerkdiensten die specifiek zijn afgestemd op elke regio. .. we willen de best mogelijke spelervaring voor onze gebruikers garanderen en het is mogelijk dat Nintendo 3DS-software die in de ene regio wordt verkocht, niet goed werkt op Nintendo 3DS-hardware die in een andere regio wordt verkocht.”

Er zijn hacks waarmee je de regiovergrendeling van de Nintendo 3DS XL kunt verwijderen, maar deze worden vaak snel overschreven door hardware-updates. Ze kunnen ook onstabiel zijn, dus gebruik ze op eigen risico.