Skip to content

Is PayPal laag… of ligt het aan u?

23 de juli de 2021
is paypal down or is it you 4801756 1652d3f13eb44e2a8e0c0d9e7ad102b7

Als u geen verbinding kunt maken met de PayPal-website of de bijbehorende app, is er mogelijk een PayPal-storing. Als u zich zorgen maakt dat PayPal niet werkt, is het belangrijk om te weten of de service niet beschikbaar is of dat u de enige bent. Gelukkig zijn er enkele belangrijke manieren waarop u kunt achterhalen of u het probleem bent of dat PayPal op dit moment niet werkt. De instructies in dit artikel zijn zowel van toepassing op de PayPal-website als als de PayPal-app niet beschikbaar is.

Hoe weet u of PayPal niet beschikbaar is?

Als u denkt dat PayPal voor iedereen niet werkt en niet alleen voor u, probeert u deze eenvoudige stappen om te controleren of u gelijk heeft.

 1. Controleer de PayPal Twitter-account.

  Dit zou altijd je eerste aanspreekpunt moeten zijn, aangezien het officiële Twitter-account een goede bron van actuele informatie is. Zorg ervoor dat u alleen het officiële PayPal Twitter-account controleert.

 2. Zoek op Twitter naar #PayPaldown. Als de site voor iedereen uit de lucht is, heeft iemand er waarschijnlijk al over getweet. Controleer op tweets, maar let ook op de tijdstempels van de tweets om er zeker van te zijn dat ze niet praten over een eerdere tijd dat PayPal niet werkte.

  Paypal Down-hashtag op Twitter

  Geen toegang tot Twitter? Probeer andere grote sites zoals Google of YouTube. Als u ze ook niet kunt bekijken, ligt het probleem vrijwel zeker bij u of bij uw ISP.

 3. Gebruik een externe “statuschecker”-website. Populaire opties zijn Down For Everyone Or Just Me, Downdetector, Is It Down Right Now? en Outage.Report. Ze zullen u allemaal vertellen of PayPal voor iedereen werkt.

  Down Detector-website die Paypal.com controleert

Als niemand anders een probleem met PayPal meldt, ligt het probleem waarschijnlijk aan uw kant.

Wat te doen als u geen verbinding kunt maken met PayPal

Er zijn een paar dingen die u kunt proberen als PayPal goed lijkt te werken voor alle anderen, maar niet voor u.

 1. Zorg ervoor dat u daadwerkelijk www.PayPal.com bezoekt en geen onofficiële kloon. Vanwege de aard van PayPal zijn er veel sites die proberen het te imiteren. Wees er extra zeker van dat u de juiste site bezoekt.

 2. Als je geen toegang hebt tot PayPal vanuit je webbrowser, probeer dan de PayPal-app. Als verbinding maken met PayPal via de app niet lijkt te werken, probeer dan in plaats daarvan de browser op uw smartphone of tablet te gebruiken.

 3. Sluit al uw browservensters, wacht 30 seconden, open één venster en probeer opnieuw toegang te krijgen tot de PayPal-site. Doe hetzelfde met de PayPal-app als je een tablet of smartphone gebruikt. Zorg ervoor dat je de app goed afsluit. Leer hoe u Android-apps sluit en hoe u apps op de iPhone volledig afsluit in plaats van ze gewoon te sluiten. Als het app- of browservenster vast lijkt te zitten en niet goed sluit, probeer dan in plaats daarvan uw apparaat opnieuw op te starten.

 4. Wis de cache van uw browser.

 5. Wis de cookies van uw browser.

 6. Controleer uw computer op malware.

 7. Start je computer opnieuw op.

 8. Af en toe kan er een probleem zijn met uw DNS-server. Als u zich op uw gemak voelt bij het wisselen van DNS-servers, zijn er veel gratis en openbare methoden, maar deze kunnen meer geavanceerde kennis vereisen.

Controleer je internetverbinding

Als PayPal niet voor u is opgelost, heeft u mogelijk een probleem met uw internetverbinding. Een zo’n probleem kan zijn wanneer u te veel apparaten heeft die uw netwerkbandbreedte gebruiken en uiteindelijk uw internet vertraagt, zodat u het niet kunt gebruiken, maar het kan ingewikkelder zijn dan dat. Neem contact op met uw ISP voor meer hulp.

PayPal-foutmeldingen

PayPal kan standaard HTTP-statuscodefouten weergeven, zoals 500 Internal Server Error, 403 Forbidden en 404 Not Found, maar het kan ook specifieke foutcodes weergeven die exclusief zijn voor PayPal. Hier zijn enkele van de meest voorkomende.

 • PA_Long_Error_Authentication: Dit betekent dat je je gebruikersnaam of wachtwoord verkeerd hebt ingevoerd. Voer ze opnieuw in en het zou moeten werken.
 • PA_Long_Error_User_Restricted of PA_Long_Error_User_Locked_Or_Inactive: Uw account is uitgeschakeld of beperkt. Neem contact op met PayPal om te onderzoeken waarom dit is gebeurd.
 • Het spijt ons, maar we kunnen uw betaling nu niet verzenden: Dit kan zijn omdat PayPal op dit moment overbelast is, of vanwege een probleem met uw betaalmethode. Probeer indien mogelijk een andere kaart of wacht tot later.

Als het probleem nog steeds niet is opgelost, probeer het dan af te wachten. Wanneer er veel vraag is naar PayPal, kan het deze foutmeldingen geven wanneer het probleem aan de kant van de app of website ligt, niet aan de jouwe.