Skip to content

Is Pokemon Go Down… of ligt het aan jou?

24 de juni de 2021
001 is pokemon go down or is it just you 5069398 2806c32e2f504f8988802a05edf3c115

Als Pokémon Go niet voor u werkt, kan dit te wijten zijn aan een probleem met de Pokémon Go-servers. Er zijn meerdere manieren om te zien of Pokémon Go voor iedereen niet beschikbaar is of dat er een probleem is aan jouw kant. De informatie in dit artikel is van toepassing op de Pokémon Go-apps voor iPhone en Android.

Hoe weet je of Pokémon Go niet beschikbaar is?

Probeer deze stappen om te bepalen of andere gebruikers problemen hebben om verbinding te maken met Pokémon Go:

 1. Ga in een willekeurige webbrowser naar pokemongostatus.org. U moet ook andere externe “statuscontrole”-websites controleren, zoals Downdetector, Is It Down Right Now? of Outage.Report. Als je geen toegang hebt tot andere apps of websites, moet je mogelijk problemen met je internetverbinding oplossen.

 2. Bekijk de officiële Pokémon Go-nieuwsblog om te zien of de app niet beschikbaar is voor routineonderhoud. De Pokémon-servers moeten regelmatig worden verwijderd om bugs te verhelpen en nieuwe functies toe te voegen.

 3. Controleer de @PokemonGoApp Twitter-pagina om te zien of de ontwikkelaars een wereldwijde storing melden. Een andere betrouwbare informatiebron is: @PokemonGoNews.

 4. Zoek op Twitter naar #pokemongodown om te zien of andere gebruikers problemen met Pokémon Go melden. Kijk goed naar de tijdstempels op de tweets om te bepalen wanneer ze zijn gepost.

Wat te doen als je geen verbinding kunt maken met Pokémon Go

Als de Pokémon Go-servers offline zijn, kun je niets anders doen dan wachten tot ze weer operationeel zijn. Als je merkt dat geen andere spelers problemen met Pokémon Go melden, zijn hier enkele stappen die je kunt nemen om het probleem aan jouw kant op te lossen:

 1. Zorg ervoor dat je de officiële Pokémon Go-app voor iOS of Android gebruikt. Er zijn een paar navolgers, dus download alleen apps van Google Play en de Apple App Store.

  Downloaden voor:

 2. Sluit de Android-app of iPhone-app. Het herstarten van de app kan werken als de Pokémon Go-servers overbelast zijn.

 3. Controleer je internetverbinding. Je kunt Pokémon Go niet spelen zonder een sterke verbinding met je mobiele netwerk.

 4. Schakel GPS in en schakel locatieservices in. Het spel werkt niet als het je locatie niet kan detecteren.

 5. Wijzig de mobiele databeperkingen van uw apparaat. Als je beperkingen hebt ingesteld om mobiel gebruik te verminderen, ga dan naar de instellingen van je telefoon en schakel ze uit.

 6. Update de tijdinstellingen op uw iPhone of Android-telefoon. Onnauwkeurige tijdinstellingen kunnen conflicten veroorzaken met Pokémon Go.

 7. Update de Pokémon Go-app. Nieuwe updates kunnen bugfixes bevatten die je nodig hebt om het spel te spelen. De meeste apps zouden standaard automatisch moeten worden bijgewerkt, maar u kunt Android-apps en iPhone-apps ook handmatig bijwerken. Als je een iPhone-app niet kunt updaten, probeer dan automatische iOS-app-updates in te schakelen.

 8. Controleer uw app-machtigingen om er zeker van te zijn dat de app toegang heeft tot de benodigde gegevens. Ga op Android naar de toestemmingspagina van de Google-app om Pokémon Go opnieuw te verbinden met je Google-account.

 9. Start uw apparaat opnieuw op. Gewoon je telefoon uitzetten en weer aanzetten kan veel problemen oplossen.

 10. Wis de cache van je telefoon. Het wissen van uw iPhone-cache of Android-cache kan corrupte gegevens verwijderen die de app kunnen verstoren.

 11. Installeer Pokémon Go opnieuw. Verwijder de app van uw iPhone of Android-telefoon en installeer deze vervolgens opnieuw.

 12. Scan uw apparaat op malware. Gebruik een antivirus-app om te bepalen of malware Pokémon Go beïnvloedt.

Pokémon Go-foutmeldingen

Als je geen verbinding kunt maken met Pokémon Go, zie je mogelijk een foutmelding waarin wordt uitgelegd wat er is gebeurd. Bijvoorbeeld:

 • Foutcode 2: Netwerkfout
 • Foutcode 10: Geen internetverbinding
 • Foutcode 11: GPS-signaal niet gevonden
 • Foutcode 12: Kan locatie niet detecteren

Je krijgt niet altijd een foutmelding als Pokémon Go niet beschikbaar is, in welk geval je wat problemen moet oplossen. Als de servers van het spel overbelast zijn, hoef je alleen maar te wachten en te blijven proberen verbinding te maken, hoewel dit zelden meer gebeurt.