Skip to content

Is Straight Talk Down … of ligt het aan jou?

8 de augustus de 2021
straighttalkoutagemap d7232dbe2495496e92c42773e2e6cc12

Wat te weten

 • Het Straight Talk-netwerk kan zeker storingen ervaren, maar vaak is er iets misgegaan met uw telefoon of lokale verbinding.
 • Door zelf problemen op te lossen, kunt u snel verbinding maken zonder dat u op hulp hoeft te wachten.

Hoe weet u of er geen recht is?

Als je denkt dat Straight Talk een grootschalige storing heeft, probeer dan de snelle informatiecontroles voordat je doorgaat met het oplossen van problemen met je telefoon.

 1. Zoek op Twitter naar #StraightTalkdown. Zoek naar tijdstempels voor tweets die aangeven dat andere mensen problemen met hen hebben zoals jij. Terwijl je op Twitter zit, check de My Straight Talk Twitter-pagina om te zien of er updates zijn.

 2. Kijk op de Straight Talk Facebook-pagina voor updates. Als er zich een grootschalig probleem voordoet, kan het bedrijf hier informatie over posten.

 3. Gebruik een externe “statuschecker”-website zoals Downdetector of Outage.Report. Deze sites bieden storingskaarten en andere informatie om u precies te laten zien waar en welke problemen zich voordoen in het netwerk van Straight Talk.

Wat te doen als u geen verbinding kunt maken met Straight Talk

Problemen met uw telefoon oplossen betekent dat u zowel fysieke problemen met uw telefoon als de internet- of wifi-verbindingen moet bekijken. Deze tips kunnen u helpen te ontdekken waar het probleem zou kunnen zijn.

 1. Log eerst in bij Straight Talk om er zeker van te zijn dat er geen probleem is met uw account.

 2. Controleer of u zich in een overdekt servicegebied bevindt. Controleer op signaalsterktebalken in het bovenste gedeelte van het telefoonscherm.

 3. Start uw Android-apparaat opnieuw op of start uw iPhone opnieuw op. Soms verliezen telefoons belangrijke verbindingen en door ze opnieuw op te starten, kunnen deze opnieuw worden verbonden.

 4. Controleer op problemen met de simkaart. Heb je je telefoon al geactiveerd met Straight Talk? Als uw telefoon een bericht weergeeft zoals ‘Alleen noodgevallen’, ‘Niet-geregistreerde simkaart’, ‘Geen service’ of ‘Simkaartregistratie mislukt’, kan het zijn dat de telefoon niet correct is geactiveerd.

 5. Controleer of uw telefoon niet in de vliegtuigmodus staat. Die modus schakelt alle netwerkactiviteiten uit, dus als u deze per ongeluk inschakelt, kunt u blokkeren voor oproepen, sms’en en internetactiviteiten. Op Android-telefoons, naar beneden swipen om het instellingenmenu te bekijken. Als de vliegtuigmodus niet actief is, wordt het pictogram grijs weergegeven. Als dit niet het geval is, tikt u erop om het uit te schakelen. U kunt de vliegtuigmodus op iPhones resetten vanuit het Control Center.

 6. Controleer of je instelling voor bellen via wifi is ingeschakeld. Dit lost de meeste problemen op als u zich gewoon in een gebied met een slechte dekking bevindt. U kunt bellen via Wi-Fi op Android-telefoons of bellen via Wi-Fi vanaf een iPhone. Als uw telefoon te langzaam lijkt te reageren, heeft u mogelijk een lagere gegevenssnelheid. Dit kan gebeuren als u uw snelle datatoewijzing hebt gebruikt of als u zich in een gebied bevindt dat niet wordt bediend door 4GLTE.

 7. Controleer de netwerkinstellingen van je telefoon. Zorg ervoor dat dataroaming is ingeschakeld voor het geval uw telefoon tussen netwerken is verplaatst en op de een of andere manier is opgehangen. Zelfs als het is ingeschakeld, schakelt u het uit en vervolgens weer in om het opnieuw in te stellen.

 8. Controleer of Netwerkmodus is ingesteld op de juiste Auto-instelling voor uw specifieke telefoon. Per ongeluk overschakelen naar de verkeerde instelling kan problemen veroorzaken, dus selecteer de hoogste automatische instelling die beschikbaar is voor uw apparaat en abonnement. Om de uwe op Android-telefoons te controleren, gaat u naar Instellingen > Verbindingen > Mobiele netwerken om de instelling van de netwerkmodus te bekijken. Als u de instelling moet wijzigen, tikt u op Netwerkmodus, en maak uw keuze.

 9. Als je telefoon een simkaart gebruikt, controleer dan de koperlaag op chips of verkleuring. Als je iets vreemds ziet, neem dan contact op met Straight Talk.

 10. Als je al deze stappen hebt geprobeerd en het werkt nog steeds niet, neem dan contact op met de klantenservice van Straight Talk op 1-877-430-2355 of bel 611611 vanaf je telefoon als je kunt. Ze zullen om uw Straight Talk MEID DEC / Serienummer en uw Straight Talk mobiele telefoonnummer vragen. U kunt ook hun pagina met veelgestelde vragen raadplegen voor meer tips voor het oplossen van problemen.