Skip to content

Is Twitter down … of ligt het aan jou?

25 de juni de 2021
Twitter be021abb0d13424ba99fbfdc13ab7b25 b17381002d3c4f65bb3654b6e35ef718

Wanneer zich een grote internetstoring voordoet, tweeten mensen erover op Twitter. Maar als Twitter offline en ontoegankelijk is, kun je niet tweeten. Soms is het niet de schuld van Twitter. Hier leest u hoe u problemen met Twitter kunt oplossen om erachter te komen of het probleem te maken heeft met Twitter, uw internetverbinding, uw apparaat, uw browser, uw app of uw Twitter-account.

Hoe het op te lossen als je geen toegang hebt tot Twitter

Als je niet kunt tweeten, bepaal dan waar het probleem zich voordoet. Volg deze tips voor het oplossen van problemen:

 1. Controleer de Twitter-status. Controleer de Twitter-statuspagina om te zien of er iets is gebeurd met het sociale-mediaplatform. Als je onlangs een bericht ziet zoals ‘serviceonderbrekingen’, is er een probleem met Twitter.

  Een “All System Operational”-bericht kan erop wijzen dat het probleem ergens anders ligt, of Twitter heeft nog niet herkend dat er een probleem is.

 2. Toegang tot Twitter op een ander platform. Meestal gebruiken de meeste mensen Twitter vanuit een app of een webbrowser. Als een van deze methoden niet werkt, probeer dan een andere.

  De mobiele versie van Twitter in een smartphonebrowser.

  • Toegang tot Twitter vanuit een browser: Ga naar https://www.twitter.com. Op Windows- en macOS-apparaten wordt hiermee de volledige Twitter-website weergegeven. Op Android- en iOS-apparaten wordt u doorgestuurd naar een mobiele versie van de site.
  • Toegang tot de mobiele versie van Twitter: Als je nog steeds geen toegang hebt tot Twitter, open dan de mobiele versie van Twitter op https://mobile.twitter.com. Deze versie wordt ook wel Twitter Lite genoemd omdat deze minder data verbruikt en Twitter-toegang ondersteunt op een langzame of intermitterende netwerkverbinding.
  • Officiële Twitter-app: installeer en meld u aan bij de officiële Twitter-app voor uw apparaat. Twitter biedt apps voor Android-, iOS- en Windows 10-systemen. De officiële Twitter-app geeft je toegang tot Twitter zonder enkele van de beperkingen die je af en toe aantreft in Twitter-apps van derden.

  U kunt ook tweets ontvangen en verzenden via sms vanaf een mobiele telefoon. Om dit te doen, zoek je de shortcode van je provider op en stuur je een sms naar het woord BEGIN naar de shortcode. In de Verenigde Staten is dit bijvoorbeeld 40404. U zou sms’en BEGIN naar 40404.

  Twitter inloggen

 3. Start uw apparaat opnieuw op. Als je nog steeds geen toegang hebt tot Twitter, zet je je apparaat uit en weer aan. Een herstart lost soms verbindings- en applicatieproblemen op.

 4. Controleer op filtering. Verschillende tools blokkeren de toegang tot sociale-mediasites. Er zijn een paar manieren om te controleren of dat in uw situatie het geval is.

  OpenDNS-filtering van webinhoud, die aangeeft dat sociale netwerksites zijn geblokkeerd.

  • Probeer een andere sociale-mediasite zoals Facebook of Instagram: Als u vanuit een browser toegang hebt tot de meeste websites, maar niet tot sociale-mediasites, ligt het probleem mogelijk niet bij Twitter. In plaats daarvan kan een beperking de toegang tot sociale-mediasites vanaf uw apparaat of IP verhinderen.
  • Instellingen voor inhoudblokkering: als je een inhoudsblokkering in je browser gebruikt, zoals AdBlock Plus, Disconnect of Ghostery, controleer en wijzig dan de instellingen om toegang tot Twitter.com toe te staan.
  • Firewall- en wifi-instellingen: Social-mediasites kunnen worden geblokkeerd door een netwerkapparaatconfiguratie, zoals een Wi-Fi-toegangspunt of firewall. Meld u aan bij uw wifi-toegangspunt, router of firewall om de filterinstellingen te bekijken. Verschillende routers hebben verschillende bedieningselementen. Zoek naar filteropties of instellingen voor ouderlijk toezicht voor uw apparaat.
 5. Controleer uw netwerkverbindingen. Controleer of u bent verbonden met een netwerk door een browser te openen naar een andere belangrijke site, zoals Google. Als u geen verbinding kunt maken met andere sites, ligt het probleem mogelijk aan uw thuisnetwerk.

  • Wi-Fi-status: controleer de status van uw Wi-Fi-toegangspunt, router of modem. De meeste netwerkapparaten hebben lampjes die aangeven dat een apparaat is ingeschakeld en verbonden. Een rood lampje of het ontbreken van een lampje kan wijzen op een probleem.
  • Resetten: Zoals bij veel apparaten kan een herstart helpen. Schakel de apparaten uit. Als je geen aan/uit-schakelaar kunt vinden, haal je de stekker uit het stopcontact en schakel je de apparaten weer in of sluit je de stroom weer aan. Wacht een paar minuten totdat de apparaten opnieuw verbinding hebben gemaakt met je internetprovider en maak vervolgens verbinding met Twitter.
  • Probeer een ander netwerk: je kunt overschakelen naar een ander netwerk en vervolgens verbinding maken met Twitter. Schakel op een Android-telefoon of iPhone bijvoorbeeld wifi op uw apparaat uit en maak vervolgens verbinding met Twitter. Of, als je wifi hebt uitgeschakeld, zet je wifi aan, maak je verbinding met een toegangspunt in de buurt en ga je naar Twitter.
 6. Wijzig de DNS-serverinstellingen. Als de meeste van je internettoegang en -verbindingen werken, maar Twitter niet, wijzig dan de DNS-instellingen van je apparaat. Soms verhinderen onvolledige, onnauwkeurige of geblokkeerde DNS-instellingen toegang tot specifieke sites. In de meeste gevallen verwerkt uw internetprovider standaard DNS, maar u hebt mogelijk het apparaat of de router geconfigureerd om een ​​alternatieve DNS-provider te gebruiken. Cloudflare, Google, OpenDNS en Quad9 bieden bijvoorbeeld gratis DNS-services.

 7. Controleer op accountproblemen. Als je verbinding kunt maken met Twitter, maar niet kunt inloggen, heb je een paar opties. Deze oplossingen houden in dat u toegang hebt tot de Twitter-site of -app, maar dat bepaalde functies niet werken.

  Indien nodig kunt u het wachtwoord van uw Twitter-account opnieuw instellen.

  • Stel je wachtwoord opnieuw in: Ga naar de Twitter-aanmeldingspagina in een browser of in de mobiele Twitter-app voor Android of iOS en selecteer Wachtwoord vergeten. Om het wachtwoordherstelproces te voltooien, heb je mogelijk toegang nodig tot het e-mailaccount dat aan je Twitter-account is gekoppeld. Ga voor aanvullende hulp bij het opnieuw instellen van wachtwoorden naar het Twitter-helpcentrum voor informatie over: hoe een verloren of vergeten wachtwoord opnieuw in te stellen.
  • Vergrendeld account: Als u, of iemand anders, een paar keer zonder succes heeft ingelogd, kan Twitter uw account vergrendelen. Nadat dit is gebeurd, wacht u ongeveer een uur voordat u zich opnieuw probeert aan te melden. Tijdens de vergrendeling staat Twitter u niet toe om in te loggen, zelfs niet als u het juiste wachtwoord invoert.
  • Opgeheven account: Twitter kan accounts opschorten vanwege beledigende tweets, spamgedrag of een mogelijk beveiligingsprobleem. In sommige gevallen kan Twitter je toestaan ​​je account op te heffen. Als Twitter dit toestaat, zie je instructies of een verzoek om aanvullende informatie nadat je je hebt aangemeld. Anders moet je mogelijk probeer je account te ontgrendelen of bezwaar aantekenen van uw schorsing met Twitter.