Skip to content

Is uw breedband snel genoeg om audio te streamen?

1 de augustus de 2021
middle aged woman sitting on sofa listening to music and reading book 535257292 5b30f3eb0e23d900368df0c0

Een trage internetverbinding zorgt voor buffering en onderbroken pauzes tijdens het afspelen van muziek of video. Dit betekent dat de gegevens die naar uw apparaat worden overgebracht (gestreamd) te snel gaan of te veel zijn voor uw verbinding. Om te beoordelen of uw breedbandverbinding snel genoeg is om films te kijken of een muziekabonnementsservice te gebruiken, controleert u de capaciteit van de verbinding door de snelheid te testen. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op kabel, FIOS, satelliet en andere breedbandtypen op alle besturingssystemen met netwerkfunctionaliteit.

Hoe u de snelheid van uw internetverbinding kunt testen

Er zijn verschillende online tools om je verbinding te controleren. Een gratis webgebaseerde tool is Speedtest.net. Gebruik deze online tool om uw werkelijke internetverbindingssnelheid te zien. Nadat u uw verbinding hebt getest, kijkt u naar uw downloadsnelheid.

Streamen zonder bufferen

Als u toegang heeft tot een snelle internetservice (breedband), zouden audio en video zonder problemen in realtime moeten kunnen streamen. Het hebben van een breedbanddienst betekent echter niet dat je naar alle muziekstreams kunt luisteren. Breedbandservice varieert van gebied tot gebied. Als het aan de trage kant van de schaal is, kun je misschien muziek streamen, maar geen audio van hoge kwaliteit die is gecodeerd met een hoge bitsnelheid (320 Kbps); hoe hoger de Kbps, hoe meer data er nodig is voor streaming. Streamen via een draadloze verbinding (Wi-Fi) kan een schot in de roos zijn in vergelijking met een bekabelde verbinding met een thuisrouter. Configureer indien mogelijk uw systeem om muziek te streamen via een bekabelde verbinding voor een maximale overdrachtssnelheid en ononderbroken luisteren.

Vereisten voor verbindingssnelheid

Audiostreams gebruiken minder bandbreedte dan video. Als u alleen audio streamt, kunnen uw vereisten voor breedbandsnelheid lager zijn dan wanneer u ook muziekvideo’s en films streamt (bijvoorbeeld van YouTube). Om audio te streamen, moet de breedbandsnelheid minimaal 1,5 Mbps zijn.

Aanbevolen capaciteiten voor het streamen van muziekvideo’s

Video neemt bandbreedte in beslag omdat het meer gegevens door de breedbandpijplijn dwingt. Het streamen van muziekvideo’s (in standaardkwaliteit) vereist een breedbandsnelheid van minimaal 3 Mbps. Voor high-definition (HD) video’s is een internetverbinding die 4 tot 5 Mbps aankan een ideaal bereik om uitval en buffering te voorkomen.