Skip to content

Is YouTube TV uit of ligt het aan jou?

19 de juni de 2021
youtubetvdown b7ae7388da8543c58e8529b9c4a7f11d

Zelfs als het lijkt alsof YouTube TV over de hele linie niet werkt, is de kans groot dat het probleem aan jouw kant ligt, misschien door een slechte internetverbinding, een lokaal netwerkprobleem of een defect apparaat. In zeldzame gevallen kan de fout bij uw internetprovider (ISP) liggen. Omdat het moeilijk kan zijn om de reden te achterhalen waarom YouTube TV niet werkt, hebben we enkele tips en trucs verzameld om je te helpen de service weer aan de gang te krijgen. Voordat u doorgaat, moet u er zeker van zijn dat het probleem bij YouTube TV ligt en niet bij YouTube.

Is YouTube TV uit voor iedereen of alleen voor jou?

De eerste stap is om te bepalen of het probleem zich beperkt tot uw systeem. Als het probleem aan het einde van YouTube ligt, kun je het probleem alleen maar melden en wachten op een oplossing. Als je al hebt bevestigd dat je de enige bent met het probleem, ga dan naar het volgende gedeelte voor aanvullende tips voor het oplossen van problemen. Ga als volgt te werk om de omvang van het probleem vast te stellen:

 1. Controleer het G Suite-statusdashboard. Deze site toont de huidige status van verschillende Google-services.

  Het omvat geen YouTube of YouTube TV, maar als veel Google-services niet beschikbaar zijn, is de kans groot dat een serviceprobleem ook van invloed is op YouTube.

 2. Zoek op Twitter. Wanneer een dienst als YouTube TV uitvalt, wenden veel kijkers zich tot sociale media om hun hart te luchten en hulp te zoeken.

  Twitteren.

  De beste plaats om naar dit soort activiteiten te zoeken is op Twitter, waar u klachten over YouTube TV-storingen kunt vinden onder #YouTubeTVDown of vergelijkbare hashtags en zoektermen. Je kunt ook andere sociale-mediaplatforms bekijken, maar Twitter is de snelste bron voor dit soort informatie. Als YouTube TV niet beschikbaar is, kun je verwachten dat mensen erover klagen op Twitter. Als de hashtag niet nuttig is, bekijk dan het TeamYouTube Twitter-account.

 3. Controleer sites van derden. Sommige websites volgen de servicestatus van websites en streamingplatforms. U kunt deze bronnen gebruiken om netwerkserviceproblemen te controleren. Hier zijn een paar:

  • Voor iedereen of alleen voor mij
  • Neerwaartse Detector
  • Is het nu naar beneden?
  • Storingsrapport

Als geen van deze stappen enig bewijs van serviceonderbrekingen aan het licht brengt, ligt het probleem waarschijnlijk aan uw kant.

Hoe het op te lossen als YouTube TV niet werkt

De meeste problemen die ervoor zorgen dat YouTube TV niet werkt, hebben te maken met je netwerkhardware en -software. In zeldzame gevallen heeft u mogelijk te maken met een soort malware of een probleem met uw internetprovider (ISP). Als je vermoedt dat YouTube TV alleen voor jou uit is, volg dan deze tips voor probleemoplossing om het weer werkend te krijgen:

 1. Controleer de YouTube TV-app. Soms gaat de YouTube TV-website uit de lucht terwijl de app goed blijft werken. Als je YouTube TV in een webbrowser bekijkt, download dan de YouTube TV-app (iOS, Android, Windows) en probeer te kijken op je mobiele apparaat. Als de app werkt, is de kans groot dat de website tijdelijk niet beschikbaar is.

 2. Start of sluit uw webbrowser opnieuw. Wacht ten minste 30 seconden voordat u de browser opnieuw opent en probeer het opnieuw.

 3. Gebruik een andere browser. Als je YouTube TV met een andere webbrowser kunt gebruiken, betekent dit dat er een probleem is met je oorspronkelijke browser.

 4. Wis uw browsercache. Het wissen van de cache kan voorkomen dat sites oude formulieren gebruiken en applicaties soepeler laten werken.

 5. Wis uw browsercookies. Het wissen van cookies kan ongewenste effecten hebben, zoals het verwijderen van aanpassingsinstellingen en inloggegevens.

 6. Start je computer opnieuw op. Het afsluiten en opnieuw opstarten van uw computer kan verschillende problemen oplossen. Als uw computer niet regelmatig wordt afgesloten, is de kans groter dat er problemen ontstaan.

 7. Scan uw computer op malware. Malware richt zich vaak op het surfgedrag van gebruikers, waardoor ze geen toegang krijgen tot bepaalde websites. Als je apparaat is geïnfecteerd met malware en het met succes is verwijderd, is je toegang tot YouTube TV mogelijk hersteld.

 8. Start uw modem en router opnieuw op. Dit zal waarschijnlijk niet helpen als YouTube TV de enige website is die niet werkt. Het is waarschijnlijker dat het helpt als u problemen ondervindt bij het openen van verschillende sites en services, in welk geval het probleem meestal wordt opgelost.

 9. Controleer of je de echte YouTube TV-website gebruikt. Een methode die hackers gebruiken om privégegevens te stelen, is het gebruik van nepwebsites die op echte websites lijken. Dit wordt phishing genoemd. Het kan gebeuren wanneer iemand u een link geeft naar een nepversie van een website. Hoewel dit niet erg waarschijnlijk is, is het gemakkelijk te controleren. Ga in je webbrowser naar tv.youtube.com. Als YouTube TV nu werkt, hoef je geen verdere actie te ondernemen om het probleem op te lossen. Als je bij de nepversie van YouTube TV bent terechtgekomen nadat je op een verdachte link in een e-mail hebt geklikt, moet je het wachtwoord van je account wijzigen. U moet ook tweefactorauthenticatie inschakelen om de toegang tot uw account verder te beveiligen.

Netwerkproblemen

Als je al deze tips voor het oplossen van problemen hebt geprobeerd en YouTube TV nog steeds niet werkt, heb je mogelijk een probleem met je internetprovider. Dit is vooral waarschijnlijk als andere websites ook niet beschikbaar zijn. Mogelijk heb je ook te veel apparaten op je netwerk aangesloten of heb je onvoldoende bandbreedte om sites met veel data zoals YouTube TV te draaien. Als je geen toegang hebt tot YouTube TV via een van de apparaten in je netwerk en geen van onze tips heeft gewerkt, neem dan contact op met je internetprovider voor verdere hulp.

Laatste redmiddel: wijzig uw DNS-servers

Er is een zeer kleine kans dat YouTube TV niet werkt, omdat het pad dat je apparaat gebruikt om verbinding te maken met de servers van Google verkeerd is. Dit is waarschijnlijk het geval als u de service kunt gebruiken wanneer u bent verbonden met mobiele gegevens, maar niet wanneer u bent verbonden met uw thuisinternet. De eenvoudigste manier om een ​​dergelijk probleem op te lossen, is door een andere DNS-server te gebruiken. Als u niet zeker weet wat een DNS-server is, gebruikt u waarschijnlijk de servers die uw ISP aan u heeft toegewezen. Bekijk onze handleiding voor het wijzigen van DNS-servers voor de volgende stappen, of bekijk onze lijst met gratis en openbare DNS-servers voor alternatieven.